۱۶۶۱۱۶
۱۳۷۲
۱۳۷۲

تشخیص فیبروم رحمی، علائم

فیبروم های رحم تومورهای غیر سرطانی هستند که روی دیواره رحم رشد می کنند.

فیبروم های رحم تومورهای غیر سرطانی هستند که روی دیواره رحم رشد می کنند. فیبروم رحم بیماری بسیاری شایعی است به طوری که برخی آمارها نشان می دهند بیش از نیمی از زنان تا سن ۵۰ به آن دچار می شوند. در بیشتر زنان فیبروم ها علائم خاصی به وجود نمی آورند و بیمار متوجه آن ها نخواهد شد. البته در برخی زنان علائم فیبروم رحم بسیار جدی بوده و باید هرچه سریعتر درمان شوند. برای تشخیص مناسب ترین روش درمان فیبروم رحم، باید علائم این بیماری را به خوبی شناخته و توسط متخصص زنان معاینه شوید تا بیماری درست تشخیص داده شود.

علائم فیبروم رحم روی سیکل قاعدگی
فیبروم رحم می تواند تغییرات و مشکلاتی را روی سیکل قاعدگی ایجاد کند. اگر پریودهای منظمی داشتید و الان تغییر کرده است، این تغییرات ممکن است به دلیل فیبروم رحمی ایجاد شده باشد. اگرچه این علائم ممکن است نشانه مشکلات و بیماری های دیگری باشد علائم فیبروم رحم که باید مراقب آن باشید عبارت اند از:
خونریزی بیش از حد در دوران قاعدگی
گرفتگی شدید در زمان پریود
خونریزی بین پریودها

تشخیص فیبروم رحم
به علائم مختلف توجه کنید
انواع مختلفی از علائم وجود دارند که می توانند در دوران پریود یا بین پریودها به وجود آیند و نشان دهنده فیبروم رحمی یا سایر بیماری ها هستند. برخی علائم مستقیما روی پریود تاثیر داشته اما برخی از آن ها روی سلامت کلی بیمار تاثیر دارند. علائم فیبروم رحم عبارت اند از:
ورم یا توده بدون درد زیر شکم
تکرر ادرار ناشی از فیبروم رحمی که روی مثانه فشار وارد می کند
درد در رابطه جنسی
کمر درد
یبوست
ترشح واژن مزمن
ناتوانی در دفع ادرار
فیبروم رحم
مشکلات باروری را بررسی کنید
حتی اگر علائم خاصی نداشته باشید، فیبروم رحمی می تواند مشکلاتی را برای دستگاه تناسلی شما به وجود آورد. اگر مشکلات ناباروری دارید ممکن است علت آن فیبروم رحم باشد.
برای تشخیص دقیق تر باید به متخصص زنان مراجعه کنید تا با آزمایش های مختلف متوجه شوید چه مشکل یا بیماری مانع بارداری شما می شود.

عوامل خطرساز را بررسی کنید
برخی عوامل خطرساز وجود دارند که ممکن است احتمال ابتلا به فیبروم رحم را افزایش دهند. این عوامل عبارت اند از:
نژاد
احتمال ابتلا به فیبروم رحم در زنان آفریقایی به خصوص در سنین پایین بیشتر از سایرین است. همچنین احتمال ابتلا به فیبروم رحم با افزایش سن در زنان کاهش می باید اما در زنان آفریقایی بر عکس است.
وزن
اگر فرد چاق بوده یا اضافه وزن داشته باشد احتمال ابتلا به فیبروم رحمی در این فرد اندکی افزایش می یابد.
سن در اولین پریود
هرچه سن اولین پریود شما کم تر بوده باشد احتمال ابتلا به فیبروم رحمی بیشتر می شود.
نداشتن زایمان
اگر بچه دار نشوید و سابقه زایمان نداشته باشید، احتمال ابتلا به فیبروم رحمی در شما بیشتر خواهد شد.
معاینه شوید
اگر به فیبروم رحم مشکوک هستید باید برای تشخیص دقیق تر آزمایش دهید. متخصص زنان از شما درباره علائم سوال کرده، آزمایش برایتان می نویسد، شما را معاینه کرده و در نهایت معاینه لگنی را انجام می دهد.
در معاینه لگنی دکتر داخل دهانه رحم را مشاهده کرده و سپس معاینه با دو دست را شروع کرده تا سایز رحم را بررسی کند. همچنین ممکن است آزمایش پاپ اسمیر و آزمایش برای تشخیص هر گونه عفونت را پیشنهاد کند.
سونوگرافی انجام دهید
بعد از معاینه فیزیکی، دکتر احتمالا سونوگرافی رحم را به شما پیشنهاد می کند. این سونوگرافی ممکن است شامل بررسی داخلی و خارجی رحم باشد. این سونوگرافی برای تشخیص محل دقیق فیبروم ها، سایز آن ها و تعدادشان ضروری است.

در مورد نوع فیبروم رحم خود صحبت کنید
زمانی که دکتر فیبروم رحمی را در شما تشخیص می دهد، می تواند نوع آن را نیز به شما بگوید. به طور کلی ۳ نوع فیبروم رحمی وجود دارد: اینترامورال (داخل عضله رحم)، ساب سروزال (به صورت توده برجسته‌ خارج از رحم) و زیر مخاطی (داخل حفره رحم) این فیبروم ها بر اساس مکانی از دستگاه تناسلی که در آن قرار دارند نام گذاری شده اند. انواع مختلف فیبروم می توانند علائم مختلفی به وجود آورده و درمان های متفاوتی نیاز دارند.

برای درمان فیبروم رحم اقدام کنید
بسته به نوع فیبروم و شدت آن، متخصص زنان روش های درمانی را به شما پیشنهاد می کند. این روش ها یا شامل برداشتن فیبروم ها بوده یا بدون دست زدن به آن ها درمان می شوند. دکتر چه جراحی پیشنهاد کند یا نه داروهایی را برای کوچک کردن فیبروم ها و کنترل علائم تجویز می کند.
در بسیاری از موارد دکتر مسکن، قرص جلوگیری از بارداری را برای کاهش یا توقف رشد فیبروم ها تجویز می کند. قرص ضد بارداری خونریزی پریود را که یکی از علائم فیبروم است کم می کند. جراحی برای درمان فیبروم رحم شامل انواع مختلف جراحی می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.