تاخیر در عادت ماهانه، فاکتورهای تاثیرگذار
هر ۲۸ روز یک چرخه قاعدگی اتفاق میافتد. در برخی زنان، ممکن است در ۲۳-۳۰ روز باشد. اما حتی در این الگو هم ممکن است تاخیر رخ دهد.
هر ۲۸ روز یک چرخه قاعدگی اتفاق میافتد. در برخی زنان، ممکن است در ۲۳-۳۰ روز باشد. اما حتی در این الگو هم ممکن است تاخیر رخ دهد. معمولاً تاخیر در عادت ماهانه و رخ ندادن عادت ماهانه، نشاندهندهی بارداری است. با این حال، این تنها دلیلی نیست که باعث تاخیر در عادت ماهیانه میشود. فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که میتوانند چرخه قاعدگی را تحت تاثیر قرار دهند، و باعث شوند دیرتر از حالت عادی رخ دهد.
۱. بارداری
۲. شیردهی
۳. استرس (فشار)
۴. دارودرمانی
۵. مشکل وزن
۶. عدم تعادل هورمونی
۷. یائسگی
۸. شرایط پزشکی
با توجه به سن و فعالیت جنسی زن، به احتمال زیاد پاسخ تاخیر در عادت ماهانه، بارداری خواهد بود. با این حال بهتر است که توسط یک متخصص زنان و زایمان تائید شود. این روزها کیتهای خانگی بارداری در مغازهها هم در دسترس هستند تا زنان چک کنند که آیا باردار هستند یا نه.
زنان شیرده معمولاً تاخیر در چرخه قاعدگی را تجربه میکنند.
همچنین عادت ماهیانه میتواند به دلیل فشار ،چه جسمی و چه روحی، تاخیر داشته باشد. پس مهم است که علت این فشار مشخص و درمان شود. اگر سطح فشار در بدن پایین برود ممکن است منجر به از سرگیری چرخه قاعدگی شود.
زنانی که تحت درمان دارویی هستند ممکن است تاخیر در عادت ماهانه را تجربه کنند. این میتواند شامل دارودرمانی برای یک بیماری باشد. مانند استفاده از داروهای ضدافسردگی و داروهایی برای مشکلات تیروئید که باعث تاخیر در قاعدگی میشوند. همچنین زنانی که از انواع مختلف داروهای کنترل کننده بارداری استفاده میکنند میتوانند با تاخیر در عادت ماهانه مواجه شوند.
مشکلات چاقی یا سوء تغذیه نیز ممکن است بر وقوع چرخه قاعدگی تأثیر بگذارند. افزایش یا کاهش وزن بیش از حد نیز تمایل دارد تا زمان بندی عادت ماهیانه را تغییر دهد و باعث تاخیر آن شود. زنان مبتلا به اختلالات در خوردن مانند بولیمیا (گاوگرسنگی- خوردن بیش از حد) یا آنورکسیا (بیاشتهایی) نیز ممکن است تاخیر در عادت ماهانه را تجربه کنند.
عدم تعادل هورمونی
تغییر در سطح هورمونهای استروژن و پروژسترون میتواند در یک چرخه قاعدگیِ با تاخیر رخ دهد. عدم تعادل هورمونی همچنین ممکن است به دلیل تغیر در رژیم غذایی و یا به دلیل استرس اتفاق بیافتد. سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از موارد عدم تعادل هورمونی است که ممکن است دوره عادت ماهانه را به تاخیر بیاندازد.
در حالت طبیعی یائسگی در گروه سنی ۴۵-۵۵ سال اتفاق میافتد. با این حال، در برخی زنان، ممکن است زودتر نیز رخ دهد. در چنین موردی، عادت ماهانه دچار تاخیر میشود و بعدها ممکن است متوقف شود.
بیماریهایی مانند مشکلات تیروئیدی، تومور هیپوفیزی و یا حتی بیماری های مزمن میتوانند منجر به تاخیر در چرخه قاعدگی شوند. ولی در موردی که چرخه قاعدگی به علت شرایط پزشکی به تاخیر میافتد، احتمالاً بعد از برطرف شدن این شرایط تصحیح شود و به طور مرتب ادامه یابد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼