۱۸۱۴۱۲
۱۴۱۵
۱۴۱۵

افسردگی پیش از قاعدگی، هر آنچه باید بدانید

اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی به عنوان یک اختلال افسردگی خاص در DSM-۵ به طبقه اختلالات خلقی اضافه شده است.

اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی به عنوان یک اختلال افسردگی خاص در DSM-۵ به طبقه اختلالات خلقی اضافه شده است. این اختلال روانی معمولا از نظر میزان شیوع، در تعداد کمی‌از خانم‌ها اتفاق میفتد.
دکتر سمیرا شیرمحمدی با بیان این مطلب اظهارداشت: نشانه‌های این اختلال از یک هفته پیش از شروع قاعدگیِ ماهانه آغاز شده و ظرف چند روز با اتمام قاعدگی رو به بهبودی می‌روند. اگر خانمی‌در طی یکسال در اکثر ماه‌ها حداقل پنج مورد، از نشانه‌های این اختلال را همزمان تجربه کند و تاثیر این نشانه در روند زندگی معمول وی اختلال شدیدی بوجود آورد، باید برا بررسی و درمان به روانپزشک مراجعه کند.
وی با اشاره به برخی از این نشانه‌ها ادامه داد: نوسانات خلقی و هیجانی شدید مثل احساس غمگینی و ناامیدی، گریه کردن، عزت نفس پائین، احساس تنش و اضطراب، تحریک‌پذیری که معمولا موجب بروز مناقشات و ناراحتی در روابط میان فردی با اطرافیان می‌شود، از جمله این نشانه‌هاست.
شیرمحمدی تصریح کرد: ناتوانی در تمرکز کردن، احساس خستگی و بی حوصلگی و فقدان انرژی، احساس کلافگی، کفری بودن، احساس از توان افتادن یا کنترل نداشتن، کاهش علاقه به انجام فعالیت‌هایی که قبلا لذت بخش بوده‌اند، تغییراتی در خواب و اشتها که معمولا بصورت بی‌خوابی یا پرخوابی و پراشتهایی بروز می‌کند، از دیگر علائمی‌است که ممکن است در فرد ظهور کند.
این روانشناس گفت: همچنین علاوه بر علائم مذکور، فرد ممکن است نشانه‌های جسمانی مانند انواع سردرد، التهاب، درد و تورم پستان‌ها، نفخ، احساس سنگین شدن و بادکردگی، داشته باشد. باید توجه داشت که این نشانه‌ها در هفته پیش از آغازِ عادات ماهانه شروع شده، بعد از شروع عادت ماهانه روبه بهبودی رفته و پس از پایان قاعدگی از بین می‌روند.
وی افزود: همچنین این نشانه‌ها نباید بدلیل مصرف دارو یا ماده‌ای خاص یا یک عارضه پزشکی باشد. پس برای تشخیص این اختلال حتما نیاز هست که ابتدا پزشک متخصص زنان وضعیت بیمار را ارزیابی کرده و آزمایش‌های لازم را انجام دهد معمولا با شروع یائسگی از شدت این علائم کم می‌شود.
شیرمحمدی تاکید کرد: این اختلال قابل درمان است و هدف اصلی از درمان کاهش و کنترل نشانه‌هاست. معمولا برای درمان از داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب در بین فواصل قاعدگی‌ها استفاده می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.