۱۸۸۲۱۷
۱۰۹۵
۱۰۹۵

بیماری ایدز در مردان، نشانه های اولیه آن

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، درسال ۲۰۱۶، تعداد افراد مبتلا به اچ آی وی در آمریکا برابر ۳۹٫۷۸۲ نفر بود.

اچ آی وی نوعی ویروس است که به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کند و به تخریب نوع خاصی از سلول‌ها که به بدن کمک می‌کنند تا عفونت‌ها و بیماری‌ها را از بین ببرد، می‌پردازد. در آمریکا تعداد مردان مبتلا به این ویروس بیشتر از زنان است.
با درمان مؤثر با داروهای ضد رترو ویروسی(ویروس‌های HIV)، افراد مبتلا به اچ آی وی می‌توانند بدون داشتن خطر انتقال ویروس به دیگران، زندگی سالمی داشته باشند.
در این مقاله، به علائم و نشانه های ابتدایی ویروس اچ آی وی در مردان می‌پردازیم و اینکه برای داشتن یک درمان موثر چه زمانی باید تست بدهیم.

۱۵ نشانه اولیه HIV در مردان
در مردان، علائم ابتدایی اچ آی وی معمولا نامشخص است. علائم اولیه معمولا تحمل‌پذیر هستند و اغلب با آنفولانزا و یا وضعیت‌های خفیف دیگر اشتباه گرفته می‌شود. افراد ممکن است به راحتی این علائم اولیه را دست کم بگیرند یا آنها را با یک بیماری جزئی اشتباه بگیرند.
مردان می‌توانند علائم شبه آنفلوآنزا را از چندین روز تا چندین هفته پس از آلوده شدن به این ویروس تجربه کنند، که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تب
- کهیر و دانه قرمز روی پوست
- سردرد
- گلودرد
- احساس خستگی
علاوه بر این، برخی مردان همچنین ممکن است علائم اولیه شدید‌تری را تجربه کنند مانند:
- زوال عقل
- کاهش وزن
- کوفتگی
علائم نادر عبارتند از:
- زخم در دهان
- زخم بر روی آلت تناسلی
- عرق شبانه
- حالت تهوع و استفراغ
- درد عضلانی
- درد مفاصل
- تورم غدد لنفاوی
مردان ممکن است علائم اولیه را ناچیز بشمارند و تا زمانی که علائم بدتر نشوند و عفونت پیشرفت نداشته باشند، نزد پزشک نروند.
واقعیت این است که برخی از مردان به دنبال درمان به موقع نیستند، شاید به همین دلیل است که ویروس بر مردان بیشتر از زنان تاثیر می گذارد.

ویروس HIV تا چه اندازه در بین افراد شایع است؟
اگر چه دانشمندان و محققان در پیشگیری و درمان اچ آی وی در دهه‌های گذشته پیشرفت چشمگیری داشته‌اند، اما در اکثر کشورهای جهان، هنور هم یک مشکل جدی برای سلامتی باقی مانده است.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، درسال ۲۰۱۶، تعداد افراد مبتلا به اچ آی وی در آمریکا برابر ۳۹٫۷۸۲ نفر بود.
اگر چه از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ تعداد تشخیص‌ها، ۵ درصد کاهش داشته است، اما در آمریکا در سال ۲۰۱۵ حدود ۱٫۱ میلیون نفر مبتلا به اچ آی وی بودند.
همانطور که گفته شد، تعداد مردان مبتلا به این ویروس بیشتر از زنان است. تا پایان سال ۲۰۱۰، ۷۶ درصد افراد مبتلا به ویروس در ایالات متحده مرد بودند. بسیاری از تشخیص‌های جدید در سال نیز در مردان بود: تقریبا ۳۸،۰۰۰ که ۸۰ درصد از همه تشخیص‌های جدید را نشان می‌دهد.
ویروس اچ آی وی بر روی برخی افراد بیشتر تاثیر می‌گذارد. در میان مردان، ۷۰ درصد از تشخیص‌های جدید در سال ۲۰۱۴ مربوط به همجنسگراها بوده است. همچنین ۳ درصد در میان مردان تزریقی بود.
در سال ۲۰۱۶، ۴۴ درصد از تشخیص‌های جدید HIV در بین افراد آمریکایی-آفریقایی، ۲۶ درصد در میان سفید پوستان و ۲۵ درصد در میان اسپانیایی‌ها و لاتین‌ها بود.

مراحل پیشرفت ویروس HIV
HIV در سه مرحله پیشرفت می‌کند. هر مرحله دارای مشخصه‌ها و علائم خاص است.
مرحله ۱: مرحله حاد
این مرحله معمولا ۲-۴ هفته پس از انتقال رخ می‌دهد، و معمولا شخص متوجه آن نمی‌شود.
علائم معمول مشابه آنفلوانزا هستند و ممکن است شامل تب، بیماری و لرز باشند. بعضی از مردم متوجه نمی‌شوند که مبتلا به این ویروس هستند زیرا علائم آنها ملایم هستند و شخص احساس بیماری نمی‌کند.
در این مرحله، فردی هنوز مقدار کمی از ویروس را در جریان خون خود دارد، به این معنی که شاید این علائم به آسانی نادیده گرفته شود. اگر فردی فکر می‌کند که ممکن است این ویروس را داشته باشد، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند.
مرحله ۲: مرحله نهفته
اگر فرد به دنبال درمان نباشد، این مرحله می‌تواند تا ۱۰ سال یا بیشتر ادامه یابد. این نشان دهنده عدم وجود علائم است، به همین دلیل است که متخصصان پزشکی نیز ممکن است این مرحله را به عنوان مرحله بدون علائم در نظر گیرند.
در این مرحله، یک دارو به نام درمان ضد رترو ویروسی (ART) میتواند ویروس را کنترل کند، به این معنی که HIV پیشرفت نکند. همچنین این بدان معنی است که احتمال انتقال ویروس به دیگران کمتر می‌شود.
در حالی که این ویروس هنوز در جریان خون تکثیر می‌شود، اما ممکن است حتی برخی متخصصان مراقبت های بهداشتی نتوانند آن را تشخیص دهند. اگر کسی در مرحله نهفته باشد، تا حداقل ۶ ماه اول نمی‌تواند ویروس را از طریق مقاربت جنسی به دیگران انتقال دهد.
در طی این مرحله، اچ آی وی هنوز در داخل بدن تکثیر می‌شود اما در سطوح پایین‌تر از فاز حاد است.
مرحله ۳ : ایدز
این شدیدترین مرحله است که طی آن ویروس‌های HIV در بدن زیاد می‌شود و جمعیت سلول‌های ایمنی بدن را تخریب می‌کنند. نشانه‌های معمول این مرحله عبارتند از:
- تب
- عرق
- لرز
- کاهش وزن
- ضعف
- تورم غدد لنفاوی
در این مرحله سیستم ایمنی بسیار ضعیف است و بدن می‌تواند به راحتی دچار هر نوع عفونتی شود.
در آمریکا، اکثر افراد ایدز را گسترش نمی‌دهند زیرا آنها تحت درمان ART قرار می‌گیرند.

تشخیص در مردان و زنان
پزشکان با آزمایش نمونه خون یا بزاق، HIV را در هر دو جنس مردان و زنان تشخیص می‌دهند، اگر چه آنها همچنین می‌توانند نمونه ادرار را نیز آزمایش کنند. این آزمایش به دنبال آنتی بادی‌هایی است که توسط فرد برای مبارزه با این ویروس تولید می‌شود. آزمایش معمولا ۳ تا ۱۲ هفته طول می‌کشد تا آنتی بادی‌ها را شناسایی کند.
آزمایش دیگری نیز وجود دارد که به دنبال آنتی ژن‌های HIV هستند. آنتی ژن‌های HIV موادی هستند که توسط ویروس بلافاصله پس از انتقال، تولید می‌شوند. این آنتی ژن‌ها باعث می‌شوند سیستم ایمنی بدن فعال شود. HIV قبل از آنکه آنتی بادی ها تولید شود، آنتی ژن p۲۴ را در بدن تولید می‌کند.
معمولا، هر دو آنتی بادی و آزمایش‌های آنتی ژن در آزمایشگاه انجام می‌شود، اما آزمایشات خانگی نیز وجود دارد که مردم می توانند انجام دهند.
آزمایش‌های خانگی ممکن است نیاز به یک نمونه کوچک از خون یا بزاق داشته باشد و نتایج آنها به سرعت در دسترس است. اگر تست مثبت باشد، ضروری است نتایج را با یک دکتر تایید کنید. اگر آزمایش منفی باشد، فرد باید این تست را پس از چند ماه تکرار کند تا نتیجه مورد تایید قرار گیرد.

یک مرد هر چندوقت یکبار باید آزمایش دهد؟
مردانی که از نظر جنسی فعال هستند حداقل یک بار در طول زندگی خود به عنوان بخشی از مراقبت‌های بهداشتی روزمره، بهتر است یک تست داشته باشند.
CDC توصیه می‌کند که افراد بین سنین ۱۳ تا ۶۴ باید آزمایش HIV را انجام دهد.
CDC همچنین توصیه می‌کند افرادی که دارای عوامل خطر خاص هستند حداقل یک بار در سال باید آزمایش کنند. این توصیه در مورد مردان همجنس گرا و کاربران مواد مخدر تزریقی بیشتر صدق می‌کند.
علاوه بر این توصیه‌های رسمی، هرکس که ممکن است در معرض ابتلا به اچ آی وی باشد یا رابطه جنسی بدون کاندوم داشته باشد نیز باید یک آزمایش داشته باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.