۱۹۱۹۷۵
۱۵۵۹
۱۵۵۹

ترشحات مردانه چیست؟

ترشحات آلت یا دستگاه تناسلی در مردان به مایعات غیر از ادرار و منی گفته می شود.

ترشحات آلت یا دستگاه تناسلی در مردان به مایعات غیر از ادرار و منی گفته می شود که معمولا به دلیل اورتریت یا التهاب مجاری ادرار از آلت تناسلی خارج می شوند و ممکن است آبکی و شفاف، همراه با چرک یا حتی خونی باشد.
مجاری ادراری لوله ای است که مثانه را به بخش بیرونی بدن متصل کرده و مایعاتی همچون ادرار و منی و گاهی ترشحات غیرطبیعی از آن خارج می شود.
اورتریت ممکن است توسط میکروب های عامل بیماری های جنسی عفونی (STDs) ها یا میکروب های عامل عفونت دستگاه ادراری و مثانه ایجاد شود که علائم این دو معمولا مشابه هستند.
مردان بین 20 تا 35 ساله مخصوصا افرادی که روابط جنسی پرخطر با چندین شریک جنسی یا رابطه جنسی مقعدی دارند و مردانی که از کاندوم استفاده نمی کنند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به اورتریت هستند.

ترشحات طبیعی آلت تناسلی مردان
ادرار و منی مایعات طبیعی هستند که از آلت تناسلی مردانه خارج می شوند، علاوه بر آن ها، ترشحات مخاط مانند (پیش منی) که هنگام تحریک جنسی آلت تناسلی ترشح می شوند نیز طبیعی هستند. این ترشحات که شفاف و مایل به سفید هستند اغلب حاوی اسپرم نیستند و بیشتر نقش روان کننده را برعهده دارند (اگرچه گاهی اسپرم نیز در آن ها وجود دارد).
ترشحات سفید رنگ دیگری به نام اسمگما نیز وجود دارد که توسط غدد کوچکی در ناحیه ختنه گاه تولید شده و اگرچه گاهی باعث بروز مشکلات تناسلی در افراد می شود اما به طور کلی جزو ترشحات طبیعی بدن محسوب می شوند.
سایر ترشحات به جز موارد ذکر شده در دسته ترشحات غیرطبیعی قرار می گیرد.

علائم ترشحات آلت تناسلی مردان

مقدار ترشحات غیرطبیعی آلت تناسلی که معمولا به دلیل اورتریت رخ می دهد ممکن است کم یا زیاد بوده و به رنگ های مختلف شفاف، زرد یا سبز دیده شود. در برخی مردان فقط صبح ها و در برخی دیگر در هر زمان دیگری در طول روز رخ می دهد.
سوزش و درد حین دفع ادرار از علائم شایع اورتریت است. همچنین ممکن است فرد تمایل به دفع ادرار بیشتر از حالت طبیعی داشته باشد. از دیگر علائم اورتریت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-بثورات و جوش های پوستی خارش دار در ناحیه تناسلی
-ورم آلت تناسلی
-متورم شدن غدد لنفاوی در ناحیه کشاله ران
-رابطه جنسی دردناک
-مشاهده خون در ادرار یا منی
-تکرر ادرار شبانه
اورتریت در حالت ساده به تب یا سایر علائم شدید منجر نخواهد شد اما اگر عفونت به سایر اندام های تناسلی یا دستگاه ادراری یا به جریان خون سرایت کند ممکن است با علائم زیر همراه شود:
-درد در ناحیه پشت
-درد شکمی
-تب شدید
-حالت تهوع و استفراغ
-ورم مفاصل

علت ترشحات آلت تناسلی در مردان
ترشحات آلت تناسلی در مردان به دلیل تجمع مایع در مثانه ناشی از عفونت ویروسی، باکتریایی یا مخمری رخ می دهد.
ترشحات آلت تناسلی معمولا به دلایل زیر رخ می دهد:
1. اورتریت گنوکوکی
۲. اورتریت غیر گنوکوکی (NSU)

اورتریت گنوکوکی چیست؟

اورتریت گنوکوکی به دلیل عفونت باکتریایی ناشی از بیماری سوزاک رخ می دهد.
دوره نهفتگی: معمولا فاصله بین ابتلا به عفونت و ظاهر شدن علائم بین ۲ تا ۵ روز است و در صورتی که نسبت به درمان آن اقدام نشود در عرض ۲ هفته علائم اورتریت و ترشحات ایجاد خواهد شد
علائم اورتریت گنوکوکی: اورتریت گنوکوکی در 95 درصد مردان با ترشحات همراه است که از این میان 75 درصد مردان ترشحات چرکی، 10 درصد ترشحات سفید یا تیره و در 5 درصد موارد ترشحات شفاف دیده می شود. معمولا بعد از ادرار کردن ترشحات چرکی نیستند و در صورت انجام اقدامات درمانی، ترشحات از حالت چرکی به خلط دار تغییر خواهند کرد.
این عفونت معمولا از طریق رابطه جنسی از جمله رابطه جنسی دهانی منتقل می شود. انتقال عفونت از مجاری ادراری به اپیدیدیم ( لوله متصل به بیضه ها برای ذخیره اسپرم) و ناباروری از عوارض نادر این عفونت هستند. از دیگر عوارض احتمالی آن می توان به عفونت مقعدی (در رابطه های جنسی مقعدی) و عفونت داخل خون (در کمتر از ۱ درصد بیماران) اشاره کرد.
عفونت خون با علائمی همچون آرتریت زانوها، مچ و دست و مچ، تب و لرز و زخم های پوستی روی دست و پا قابل تشخیص است.

اورتریت غیر گنوکوکی چیست؟

این عفونت شایع ترین عامل ترشحات آلت تناسلی در مردان است که معمولا مردان بین ۲۰ تا ۳۵ سال را تحت تاثیر قرار می دهد و سالانه حدود ۶۰ هزار مورد جدید ابتلا به آن در انگلستان گزارش می شود.
برخی از مهم ترین علل بروز اورتریت غیر گنوکوکی عبارتند از:
-کلامیدیا؛ حدود ۲۵ تا ۶۰ درصد موارد ابتلا به NSU به دلیل کلامیدیا رخ می دهد و نیمی از بیماران معمولا با نشانه هایی همچون درد سوزناک هنگام دفع ادرار و ترشحات سفید رنگ آلت تناسلی مواجه می شوند.
-ژنیتالیوم مایکوپلاسما؛ حدود 25 درصد موارد ابتلا به NSU را تشکیل می دهد.
-اوره‌آپلاسما اوره؛ بین ۱۵ تا ۲۵ درصد موارد ابتلا به NSU را تشکیل می دهد.
-تریکوموناس واژینالیس؛ حدود 17 درصد موارد ابتلا به NSU را تشکیل می دهد.
-تبخال تناسلی؛ از عواملی است که به ندرت باعث بروز NSU می شود.
از آن جایی که آزمایش های خاصی برای تشخیص عفونت های ذکر شده وجود ندارد به همین دلیل گاهی علت اصلی بروز NSU ممکن است مشخص نشود.
اورتریت غیرگنوکوکی گاهی بدون رابطه جنسی رخ می دهد که در اینصورت عوامل زیر ممکن است در ابتلا به آن نقش داشته باشند:
-زخم های جزئی در ناحیه تناسلی
-تحریک ناشی از استفاده از صابون ها، لوسیون ها و اسپری ها که می تواند باعث درد موقت در مجاری ادرار شود.
-اسپرم کش های داخل کاندوم و ژل و کرم جلوگیری از بارداری
-پوشیدن لباس زیر زبر و خود ارضایی نیز از عوامل تحریک موقت مجاری ادراری هستند.
نکته: گاهی انزال می تواند احساس موقتی شبیه اورتریت در فرد ایجاد کند که معمولا کوتاه مدت است به درمان خاصی نیاز ندارد.

سایر علل ترشحات تناسلی در مردان

عفونت دستگاه ادراری (UTI) که اغلب توسط باکتری ای.کولی ایجاد می شود و در مردان بسیار کمتر از زنان رخ می دهد زیرا طول مجاری ادراری تا مثانه در مردان بیشتر از زنان است. UTI به دلیل عفونت در بخش یا بخش هایی از دستگاه ادراری مانند مثانه، مجاری ادراری، حالب یا کلیه ها ایجاد می شود.
عوامل زیر خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری در مردان را افزایش می دهد:
-بزرگ شدن پروستات که باعث کند شدن جریان ادرار از مثانه به مجاری ادراری شده و باعث عفونت می شود.
-دیابت
-استفاده از سوند ادرار
در برخی مردان عارضه پروستاتیت که به دلیل عفونت و التهاب پروستات رخ می دهد منجر به ترشحات خونی در آلت تناسلی، تب، ادرار بدبو و درد هنگام دفع ادرار می شود. پروستاتیت توسط انواع مختلفی از باکتری ها و بیماری های رابطه جنسی ایجاد می شود.
بالانیتیس در مردان نیز به ترشحات تناسلی منجر می شود، این عارضه که نوعی عفونت قارچی یا باکتریایی در مردان ختنه نشده است با علائمی همچون قرمزی و تورم نوک آلت تناسلی، سفت شدن ختنه گاه و ترشحات همراه است.

تشخیص ترشحات تناسلی در مردان

از آن جا که اورتریت عامل اصلی بروز ترشحات تناسلی است برای تشخیص علت ترشحات تناسلی و اورتریت از آزمایش سواب پیشراه یا آزمایش ادرار استفاده می شود که طی آن گلبول های سفید (نوتروفیل ها یا سلول های چرکی) شناسایی می شوند و ممکن است با این روش عامل ایجاد عفونت شناخته شود.
لازم به ذکر است با توجه به رنگ و غلظت ترشحات نمی توان نوع اورتریت گنوکوکی یا غیرگنوکوکی را مشخص کرد و اورتریت گنوکوکی در ۹۸ درصد موارد با استفاده از آزمایش میکروسکوپی ترشحات به دست آمده از سواب مجاری ادرار شناسایی می شود.
تشخیص سایر عفونت ها سخت است، به عنوان مثال در حدود 6 تا 11 درصد موارد ابتلا به کلامیدیا هیچ علامتی (یا حداقل علائم) مشاهده نمی شود.

درمان ترشحات تناسلی

از آن جا که ترشحات آلت تناسلی در مردان معمولا غیرطبیعی بوده و ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد، به همین دلیل توصیه می شود در صورت مشاهده ترشحات غیرطبیعی هرچه سریع تر به پزشک مراجعه شود تا پزشک با تشخیص علت بروز آن، روش درمانی مناسب را تجویز کند.
روش های درمانی برخی از شایع ترین علل بروز ترشحات تناسلی عبارتند از:
هشدار: برای درمان ترشحات غیرطبیعی آلت تناسلی از خود درمانی یا تهیه داروهای بدون نسخه شدیدا پرهیز کرده و حتما به پزشک مراجعه کنید.
1. درمان اورتریت گنوکوکی
پزشک ممکن است برای درمان عفونت اورتریت گنوکوکی از یکی از داروهای زیر استفاده کند:
-تزریق عضله ای سفتریاکسون 250 میلی گرم
-سفیکسیم خوراکی ۴۰۰ میلی گرم
-سیپروفلوکساسین خوراکی 500 میلی گرم
-اوفلوکساسین خوراکی ۴۰۰ میلی گرم
2. درمان کلامیدیا
در صورتی که عامل ترشحات آلت تناسلی عفونت باکتریایی کلامیدیا باشد ممکن است داروهای زیر تجویز شود:
1 دوز مصرف خوراکی آزیترومایسین 1 گرم
یا
دوره هفت روزه مصرف خوراکی دوکسی سیکلین 100 میلی گرم؛ 2 بار در روز
۳. تریکوموناس
ترشحات ناشی از بیماری انگلی تریکوموناس معمولا با داروهای زیر درمان می شود:
۱ دوز داروی مترونیدازول ۲ گرم
یا
دوره هفت روزه مترونیدازول خوراکی ۵۰۰ میلی گرم و دو بار در روز
4. عفونت دستگاه ادراری
در صورتی که عفونت دستگاه ادراری منشا ترشحات آلت تناسلی باشد معمولا از آنتی بیوتیک ها با توجه به نتایج کشت، وضعیت کلیه و آلرژی استفاده می شود. اگرچه در عفونت های شدیدتر گاهی نیاز به بستری شدن در بیمارستان می باشد.
5. پروستاتیت
اگر مشکلات پروستات باعث بروز ترشحات شود احتمالا از آنتی بیوتیک ها برای درمان استفاده خواهد شد

منبع: کوکا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.