اثرات یائسگی در زنان، بدن چه تغییراتی می کند؟
یائسگی می تواند به طور متوسط ۷ سال طول بکشد. گاهی اوقات ممکن است برای مدت طولانی رخ دهد.
برای برخی از زنان، یائسگی می تواند یک مرحله ناخوشایند در زندگی باشد. به طور متوسط یائسگی در حدود ۵۱ سالگی اتفاق می افتد، یائسگی به معنای آن است که قاعدگی شما به طور کامل برای حداقل ۱۲ ماه متوقف شده است.
در کل، یائسگی می تواند به طور متوسط 7 سال طول بکشد. گاهی اوقات ممکن است برای مدت طولانی رخ دهد.
به غیر از عدم قاعدگی، یائسگی شامل یک مجموعه کامل از اثرات در بدن است. بعضی از آنها می توانند ناراحت کننده باشند در حالی که دیگران ممکن است بی توجه باشند.
استروژن و پروژسترون، هورمونهای اولیه زنان مربوط به تولید مثل هستند. هنگامی که تخمک ها با سن کاهش می یابد، تخمک گذاری به طور مرتب رخ نمی دهد. این به دوره های نامنظم یا از دست رفته منجر می شود.
در نهایت، تخمدانها تخمک گذاری را کاملا متوقف می کنند، و دوره ها به طور کامل متوقف می شوند. این باعث می شود که تخمدان های شما میزان تولید استروژن و پروژسترون را پایین بیاورد.
زمانی که 12 دوره از دست رفته به طور دارید شما رسما وارد یائسگی شده اید. این مرحله طبیعی زندگی معمولا در اواسط دهه 40 تا اواسط دهه 50 شروع می شود و می تواند چندین سال طول بکشد.
در حالی که یائسگی بدان معنی است که شما قاعدگی نداشته و دیگر نمی توانید باردار شوید، کاهش استروژن نیز اثرات دیگری بر بدن دارد.
سیستم تناسلی
در حالی که دوره شما ممکن است در طول چندین سال گذشته در طول دوره پریونوپوز تغییر کرده باشد، تا زمانی که دوره ماهانه شما به طور کامل متوقف نشده باشد، از نظر تکنیکال منوپوز را درمان نکنید. این بدان معناست که بدن شما تخمک را برای لقاح تولید می کند.
یائسگی نیز می تواند بر سایر بخش های سیستم تولید مثل اثر گذارد. هنگامی که دیگر از چرخه های ماهیانه عبور نمی کنید، ممکن است غلیظ شدن ترشحات واژن در چرخه ی خود نداشته باشید، نشانه ای که اغلب نشان دهنده تخمک گذاری است.
خشکی واژن و کمبود میل جنسی نیز ممکن است در یائسگی رخ دهد، اما این نیازی نیست که دائمی باشد. یک روان کننده بدون چربی میتواند کمک کند.
سیستم غدد درون ریز
سیستم غدد درون ریز شامل هورمون هایی است که مسئول تولید مثل هستند. این شامل هورمون های مرتبط با یائسگی یا در این مورد عدم وجود آن استروژن و پروژسترون است.
گرگرفتگی یکی از بیشترین آثار یائسگی هستند. این ناشی از کمبود استروژن است. آنها همچنین می توانند چند سال بعد از یائسگی ادامه داشته باشند.
گرگرفتگی موجب احساس خستگی ناگهانی همراه با رنگ پریدگی و عرق می شود. آنها می توانند ناگهان در هر زمان روز یا شب ظاهر شوند. آنها می توانند فقط چند ثانیه یا چند دقیقه در یک زمان ظول بکشند.
تغییرات شیوه زندگی در جلوگیری و مدیریت گرگرفتگی بسیار مهم است. این می تواند شامل اجتناب از کافئین و نوشیدنی های گرم شود.
تکنیک های ذهنیت، مانند مراقبه و هیپنوتیزم، ممکن است به کاهش گرگرفتگی نیز کمک کنند.
یائسگی باعث می شود بدن شما انرژی بیشتری را ذخیره کند، به این معنی که شما کالری و چربی را به آسانی نمی سوزانید. این می تواند منجر به افزایش وزن شود. زنان یائسگی نیز بیشتر در معرض اضافه وزن قرار دارند.
سیستم عصبی
یائسگی می تواند حالت کلی شما را تحت تاثیر قرار دهد. شما ممکن است یک روز احساس خوشحالی کنید و روز دیگر احساس افسردگی و ناراحتی.
شما همچنین ممکن است تغییرات خلقی ایجاد کنید که موجب تحریک پذیری می شود. در صورت ادامه اضطراب یا افسردگی بیش از چند هفته، مهم است که پزشک خود را ببینید. یائسگی می تواند باعث افسردگی شود.
خواب نیز می تواند در طول یائسگی چالش برانگیز باشد. افت در استروژن می تواند موجب گرگرفتگی و عرق شب شود که شما را در طول شب بیدار نگه دارد. این اثرات همچنین باعث سخت به خواب رفتن می شود.
به دلایل ناشناخته، گفته می شود که یائسگی بر روی حافظه اثر می گذارد. از دست دادن حافظه با سن بیشتر است، اما معلوم نیست که آیا یک ارتباط شدید با یائسگی وجود دارد یا اینکه علت دیگر ممکن است وجود داشته باشد.
سیستم های ایمنی و دفع ادرار
کاهش سطح استروژن همچنین ممکن است منجر به نشت مثانه شود، که همچنین به نام بی اختیاری ادرار نامیده می شود. شما ممکن است بیشتر ادرار کنید یا زمانی که شما خنده و یا عطسه می کنید ترشحات ادراری داشته باشید. ادرار مکرر می تواند در خواب شما دخالت کند.
سیستم قلبی عروقی
استروژن ها اثرات محافظتی بر روی بدن دارند و سطوح پایین تر استروژن ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد. سطح پایین استروژن همچنین بر کلسترول بدن تأثیر می گذارد، که می تواند خطر حمله قلبی یا سکته قلبی را افزایش دهد. پزشک شما ممکن است درمان جایگزینی هورمون را برای مقابله با برخی از این تغییرات توصیه کند.
سیستم اسکلتی و عضلانی
یائسگی باعث می شود که استخوان ها تراکم خود را از دست بدهند. این می تواند خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد. زنان یائسه نیز در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند.
از دست دادن توده عضلانی در دوران یائسگی ممکن است با نرخ بالاتر از قبل اتفاق بیفتد. مفاصل شما همچنین ممکن است سفت و سخت شوند. ورزش منظم می تواند کاهش تراکم استخوان و توده عضلانی را کاهش دهد. همچنین ممکن است علائم درد مشترک را کاهش دهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼