۱۹۶۰۶۴
۱۰۱۶
۱۰۱۶

آزمایشات دوره ای زنان، کمک به حفظ سلامت

در صورت نرمال بودن آزمایشات مکرر پاپ اسمیر، پزشک ممکن است فاصله زمانی بین آزمایشات را افزایش دهد همچنین این بازه زمانی برای بانوان مسن‌تر که دارای آزمایش ویروس زگیل تناسلی (HPV) منفی می‌باشند، قابل افزایش است.

حفظ سلامت یکی از مهمترین کارهایی است که باید در رابطه با خودتان انجام دهید، اما این کار نیاز به اندکی تلاش و مراقبت دارد. یک بخش از این تلاش انجام آزمایشات غربالگری مناسب برای تشخیص مشکلات بالقوه، و اقدام به درمان قبل از ورود به مرحله حاد و درمان ناپذیر است.آزمایشات غربالگری مورد نیاز، با تغییر سن، خود دچار تغییر می‌شوند. وقتی آزمایشی را شروع می‌کنید برای همیشه تا آخر عمر باید آن آزمایش را به صورت دوره‌ای تکرار نمایید.

آزمایشاتی که در دهه ۲۰ و ۳۰ سالگی نیاز دارید
آزمایشات مربوط به لگن و آزمایش پاپ اسمیر صرف نظر از سابقه جنسی، بانوان ۲۱ سال و بالاتر باید هر سه سال آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند. این آزمایش به بررسی علائم وجود سرطان دهانه رحم می‌پردازد. در صورت نرمال بودن آزمایشات مکرر پاپ اسمیر، پزشک ممکن است فاصله زمانی بین آزمایشات را افزایش دهد. همچنین این بازه زمانی برای بانوان مسن‌تر که دارای آزمایش ویروس زگیل تناسلی (HPV) منفی می‌باشند، قابل افزایش است.همچنین بر حسب عوامل خطر و توصیه های سنی بانوان، آزمایشات لازم برای بررسی بیماری های قابل انتقال جنسی (STD) لازم است.

تست غربالگری سرطان سینه
تست غربالگری سرطان سینه متشکل از آزمایشات بالینی و آزمایشات ماموگرافی است.اگر در اعضای خانواده تان فرد مبتلا به سرطان سینه وجود داشته باشد، پزشک شما را از نظر وجود ژن های خاص، که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد، مثل BRCA۱ یا BRCA۲ بررسی خواهد نمود.اگر از نظر پزشک خطر ابتلا در شما وجود داشته باشد، پزشک توصیه مشاوره های ژنتیک، و یا آزمایشات BRCA را برای شما انجام خواهد داد.تست غربالگری سرطان سینه متشکل از آزمایشات بالینی و آزمایشات ماموگرافی است.

آزمایشات جسمی
در دهه بیست سالگی شما باید دو آزمایش فیزیکی انجام دهید. که در هر کدام، پزشک باید از سر تا پای شما را ارزیابی و چک نماید:
- قد
- وزن
- شاخص توده بدنی (BMI)
همچنین پزشک می تواند سوالات زیر را بپرسد:
- افسردگی
- رژیم و ورزش
- سابقه واکسیناسیون
- رابطه خطرناک جنسی
- آزمایش کلسترول
بانوان ۲۰ سال به بالا در صورت اینکه در معرض بیماری قلبی شریانی باشند. باید اقدام به غربالگری برای کلسترول و تری گلیسیرید نمایند.انجمن قلب آمریکا به بانوان توصیه میکند با ورود به سن ۲۰ سالگی، هر ۴ سال تا ۶ سال اقدام به چکاپ نمایند.بعد از سن ۴۵ سالگی، غربالگری کلسترول اهمیت ویژه پیدا می‌کند. زیرا خطر ابتلا به بیماری قلبی، با ورود به این سن افزایش پیدا می‌کند.

پایش فشار خون
تشخیص بیماری فشار خون یا فشار بالا زمانی رخ می دهد، که فشار خون بالاتر از ۱۴۰/۹۰ باشد. از آنجا که فشار خون بالا می‌تواند منجر به بروز مشکلات دیگر شود، پزشک توصیه خواهد کرد که فشار خون‌تان را به دفعات بیشتری کنترل نمایید. و اگر فشار خون به دفعات زیاد بالا تشخیص داده شود، باید تست غربالگری دیابت نیز انجام شود.اگر فشار خون ۱۲۰/۸۰ یا کمتر باشد باید هر دو سال فشار خون چک شود.

کنترل فشار خون
فشار خون بالا می‌تواند منجر به بروز مشکلات دیگر شود.

آزمایش چشم پزشکی
اگر از لنز یا عینک استفاده می‌کنید، هر چند سال پایش و غربالگری بینایی انجام دهید. و اگر مشکلات بینایی ندارید، ممکن است نیاز به غربالگری نباشد. چنانچه اگر نگرانی در مورد چشم هایتان دارید بهتر است به چشم پزشک مراجعه نمایید.

آزمایشات دندان
برای انجام آزمایشات و معاینات دندان هر سال به دندان پزشک مراجعه کنید.

واکسیناسیون
سالی یک بار واکسن آنفلوآنزا بزنید، به ویژه اگر سن‌تان بالای ۶۰ سال است. یا فاکتورهایی دارید که خطر ابتلا به ویروس را زیاد می‌کنند.بعد از آغاز سن ۱۹ سالگی هر ۱۰ سال باید واکسیناسیون کزاز-دیفتری را انجام دهید. اگر سن شما کمتر از ۲۶ سال است، باید واکسن HPV (زگیل تناسلی) نیز بزنید. و اگر تا به حال آبله مرغان نگرفته اید، باید واکسن آبله مرغان تزریق نمایید.

آزمایشاتی که از ۴۰ تا ۶۰ سالگی لازم است
آزمایشاتی که در دهه ۲۰ انجام دادید، برای دهه ۴۰ سالگی شما نیز لازم الاجرا هستند. گرچه زمان بندی آنها تغییر میکند.

همچنین موارد زیر را کنترل نمایید:
- آزمایشات چشم پزشکی
- آزمایشات فیزیکی هر یک تا پنج سال
- آزمایشات حرفه ای سینه سالی یک بار
- بعد از سن ۶۰ سالگی واکسن زونا نیز باید مد نظر باشد.
- آزمایشات جدیدی نیز هست که باید با آغاز دهه ۴۰ به فکر باشید.

ماموگرافی
همه بانوان باید غربالگری سرطان سینه انجام دهند. فاصله دوره‌ای درمان به سن بستگی دارد. کارگروه خدمات پیشگیری آمریکا برای بانوان ۵۰ تا ۷۴ سال توصیه میکند هر سال یک بار ماموگرافی انجام دهند. بانوان جوان‌تر از ۵۰ سال باید تحت نظر پزشک اقدام به تعیین دوره های مورد نیاز برای ماموگرافی نمایند.برای بانوان بالای ۷۵ سال، توصیه خاصی وجود ندارد زیرا تحقیقات کافی برای اثرات ماموگرافی بر روی زنان این گروه سنی انجام نشده است.

آزمایشات پستان
با آغاز دهه ۴۰ باید مراقبت های پزشکی توسط پزشکتان با استفاده از آزمایشات پستان انجام شود. پزشک شما باید تفاوت در سایز، شکل، جوش و یا فرورفتگی ها را از لحاظ دیداری و از نزدیک بررسی نماید. همچنین از نظر ترشح مایعات از طریق فشردن آرام پستان ها را کنترل نماید.همچنین خودتان وضعیت ظاهری پستان ها را بررسی نموده و احساس خود را با پزشک مشورت نموده و هر گونه تغییر فیزیکی را به او گزارش دهید.

آزمایش سرطان روده
با ورود به سن ۵۰ سالگی، باید آزمایش سرطان روده انجام دهید. آزمایشات احتمالی به قرار زیر است:
- آزمایش مدفوع سالیانه
- سیگمویدوسکوپی منعطف (بررسی معقد - هر ۵ سال)
- کلونوسکوپی (هر ۱۰ سال)
- اماله باریوم کنتراست دوبل (تزریق مایع متالیک به روده جهت عکس برداری با کیفیت بهتر - هر ۵ سال)
- کلونوسکوپی پرتونگاری کامپیوتری (هر ۵ سال)
اگر خطر ابتلا به سرطان روده در شما بالا است باید فاصله این آزمایشات دوره ای کمتر باشد و باید این آزمایشات را تا ۷۵ سالگی انجام دهید.

کنترل بیماری های پوستی
طبق اطلاعات انجمن سرطان آمریکا، در حدود ۳٫۳ میلیون آمریکایی سالانه مبتلا به سرطان پوست می شوند. برای تشخیص زودتر از موعد، از سن ۱۸ سالگی به بعد خود را ماهی یک بار از نظر وجود توده ها و جوش های مشکوک کنترل نمایید. انجام آزمایشات پزشکی حرفه ای بر اساس عوامل ریسک صورت می‌گیرد.

این عوامل ریسک به شرح زیر هستنند:
- حضور زیاد در معرض اشعه آفتاب
- سابقه خانوادگی سرطان پوست
- پوست روشن
- وجود جوش های متعدد غیرمعمول
- سابقه تاول های ناشی از تابش خورشید به ویژه در سن پایین
- آزمایشات لازم بعد از ۶۵ سالگی
- زمان بندی انجام آزمایشات با افزایش سن دستخوش تغییرات می شود. برای مثال، فشار خون شما بعد از این سن باید حداقل سالانه کنترل شود.همچنین کلسترول شما باید هر سه الی پنج سال یا اگر غیر طبیعی است زودتر کنترل شود.

انجام آزمایشهای تراکم استخوان
بانوان ۶۵ سال و بیشتر باید از لحاظ پوکی استخوان مورد آزمایش قرار گیرند آزمایش تراکم استخوان بانوان ۶۵ سال و بیشتر باید از لحاظ پوکی استخوان مورد آزمایش قرار گیرند. اگر حتی شکستگی استخوان داشته‌اید، باید آزمایش تراکم استخوان را حداقل یک بار با ورود به سن یائسگی انجام دهید. حتی اگر سن شما کمتر از ۶۵ است یا قبلاً دچار شکستگی شدید باید این آزمایش را انجام دهید.

آزمایش شنوایی
شنوایی سنجی آزمایشی است برای کنترل شنوایی از لحاظ زیر و بم اصوات و شدت صداها. ممکن است لازم باشد سالی یک بار این آزمایشات را انجام دهید.

واکسن ذات الریه
این واکسن متشکل است از دو واکسن که در یک سال جداگانه تزریق می‌شود. توصیه می شود که افراد بالای ۶۵ سال واکسن ذات الریه تزریق نمایند.آزمایشات دیگری که در هر سنی مورد نیاز است بر اساس وضعیت سلامتی‌تان، پزشک ممکن است مطابق استانداردهای مبتنی بر سن، آزمایشات دیگری تجویز نماید.

آزمایش افسردگی
انجمن ملی بیماری های روانی، برآورد کرده است که، حدود ۱۶ میلیون از بزرگسالان در آمریکا حداقل یک مورد افسردگی در سال را داشته‌اند. همچنین طبق گزارش آنها، زنان ۷۰ درصد بیشتر از مردان در معرض افسردگی هستند. اگر به وضعیت روحی خود اهمیت می دهید، از پزشک خود در مورد انجام آزمایشات لازم مشاوره بگیرید. پزشک در مورد علائم وجود مشکلات احتمالی سوالاتی از قبیل زیر خواهد پرسید:
- مشکلات خواب
- زودرنجی
- از دست دادن تمایل جنسی
- تنبلی
- از دست دادن علاقه به فعالیت های معمول
- انجام آزمایش تست قند
- با ورود به سن ۴۰ سالگی، هر سه سال آزمایشات دیابت انجام دهید
- آزمایشات دیابت
اگر در شما خطر ابتلا به دیابت وجود دارد لازم است با ورود به سن ۴۰ سالگی، هر سه سال آزمایشات دیابت انجام دهید. اگر فشار خونتان بالای ۱۳۵/۸۰ است یا سطح کلسترول بالایی دارد، پزشک باید آزمایشات دیابت نوع دو انجام دهد.

عوامل ریسک دیابت شامل موارد زیر است:
- بی تحرکی
- چاقی مفرط
- وجود اقوام درجه اول مبتلا به دیابت
- قرار گرفتن در گروه نژادهای آفریقایی-آمریکایی، مکزیکی-آمریکایی، سرخپوستان آمریکایی، بومی هاوایی، جزیره نشینان اقیانوس آرام، یا آسیایی آمریکایی.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.