موانع بارداری در زنان، پس از سی و پنج سالگی
بسیاری از زنان اواخر دهه دوم زندگی خود یعنی حدود سی سالگی را برای بارداری و بچه دار شدن انتخاب می کنند.
بسیاری از زنان اواخر دهه دوم زندگی خود یعنی حدود سی سالگی را برای بارداری و بچه دار شدن انتخاب می کنند. آن ها معمولا نقطه ای را از نظر مالی و اقتصادی در ذهن تجسم می کنند و تا رسیدن به آن نقطه بارداری خود را به تاخیر می اندازند. اما غافل از آن هستند که فاصله سنیشان با کودک چقدر زیاد می شود این در حالی است که حتی شانس باروری آن ها نیز با بالا رفتن سن تغییر می کند محققان معتقدند که یک زن تنها ۲۰ درصد در طول یک سیکل ماهانه شانس بارداری دارد. بر همین اساس آن ها می گویند شانس باروری پس از ۳۵ سالگی کاهش پیدا می کند.
اما خبر خوب این است که با توجه به برخی از مطالعات مشخص شده است که این شانس پس از ۳۵ سالگی حدود ۵ درصد کاهش می یابد. یک مطالعه جدید در آمریکا نشان می دهد که ۸۰ درصد از زنان ۳۸ الی ۳۹ ساله قادر خواهند بود پس از ۶ ماه تلاش باردار شوند. مطالعه دیگری در دانمارک نشان داد که ۷۸ درصد از زنان ۳۵ الی ۴۰ ساله می توانند ظرف مدت یک سال از اولین تلاش خود، باردار شوند. با وجود همه این تحقیقات موانع بسیاری در مقابل مادرانی است که می خواهند پس از ۳۵ سالگی باردار شوند. در ادامه به این موانع اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
موانع باروری پس از ۳۵ سالگی
دلایل بسیاری وجود دارد که نشان می دهد چرا افراد مسن با مسائل ناباروری رو به رو هستند. مهم نیست که جنسیبت شما چیست معمولا با بالا رفتن سن قدرت باروری کاهش می یابد. به عنوان مثال مردان مسن با پدیده ای به نام کاهش تولید اسپرم مواجه هستند. جدا از این که استفاده بیش از حد از الکل یا مواد مخدر و عادات غذایی ناسالم نیز می تواند قدرت باروری آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. دلیل این که چرا سن می تواند بر روی باروری تاثیر بگذارد به شرح زیر است:
- با بالا رفتن سن در زنان ذخیره تخمدان از تخمک کاهش پیدا می کند. در واقع تخمدان در سنین بالاتر کمتر تخمک تولید می کند.
- همزمان با کاهش تعداد تخمک ها، کیفیت آن ها نیز کاهش \dnh ld ;kn. به همین دلیل است خطر سقط جنین بعد از سن ۳۵ سالگی بیشتر است. در این حالت بارداری رخ می دهد، اما کیفیت بد تخمک ها (تخمک بی کیفیت یعنی تخمکی که DNA آن نزدیک به کامل شدن باشد.) باعث عدم تمایل بدن به حفظ جنین شده و سقط صورت می گیرد.
- قاعدگی نامنظم در طول سال ها می تواند بدن را در دوره ها تخمک گذاری به اشتباه بیاندازد. این عمل احتمال باروری را در چرخه ماهانه کاهش می دهد.
- مطالعات نشان می دهد که افراد مسن تر، در فعالیت جنسی کمتر درگیر می شوند. به طور طبیعی، این کاهش مقاربت می تواند شانس بارداری را کاهش دهد.
- عوارض خاص برخی از داروها نیز می تواند یکی از موانع باروری پس از ۳۵ سالگی باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼