۲۰۰۸۹۶
۱۷۷۸
۱۷۷۸

بیماری فیستول واژن، علل و علائم

فیستول واژن، یک اتصال غیر طبیعی بین قسمت پایین روده بزرگ، رکتوم و واژن شما است.

فیستول واژن، یک اتصال غیر طبیعی بین قسمت پایین روده بزرگ، رکتوم و واژن شما است. محتویات روده از طریق فیستول نشت می کند و اجازه می دهد گاز یا مدفوع از طریق واژن شما عبور کند. آسیب هایی که در هنگام زایمان ممکن است در اثر این عارضه به وجود بیاید شامل موارد زیر است:
- بیماری کرون یا سایر بیماری های التهابی روده
- سرطان در ناحیه لگن
- بروز عوارض بعد از جراحی در ناحیه لگن
این عوارض ممکن است موجب ناراحتی های روحی و ناراحتی های فیزیکی شود که می تواند بر اعتماد به نفس و جسم و روان شما تاثیر بگذارد. اگر علائم و نشانه های فیستول رکتوواژینال را دارید به هیچ عنوان خجالت نکشید و با پزشک خود صحبت کنید. برخی از فیستول های رکتوواژینال ممکن است به تنهایی از بین بروند، اما اغلب نیاز به درمان و جراحی دارند.

علائم
با توجه به اندازه و مکان به وجود آمدن فیستول، ممکن است علائم بسیارجزئی یا مشکلات قابل توجهی برای شما به وجود بیاید. علائم و نشانه های فیستول رکتوواژینال ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- عبور گاز، مدفوع یا چرک از مهبل (واژن)
- دفع زیاد ترشحات واژن
- عفونت واژن یا مجاری ادرار
- تحریک یا درد در ناحیه تناسلی، مهبل و ناحیه بین واژن و مقعد (پروینوم)
- احساس درد در طی رابطه جنسی

مراجعه به پزشک
اگر دچار علائم یا نشانه های فیستول رکتوواژینال شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید. فیستول ممکن است هشدار دهنده یک مشکل جدی مانند یک بیماری شدید یا سرطان باشد. شناسایی علت و دلایل فیستول می تواند به پزشکتان در تعیین یک برنامه درمانی مناسب کمک کند.

علل
فیستول رکتوواژینال ممکن است صدمات مختلفی به بدن برساند. این صدمات شمال موارد زیر می باشند:
صدمات در هنگام زایمان
آسیب های مربوط به زایمان، شایع ترین علت فیستول رکتوواژینال هستند. این آسیب ها شامل ایجاد اشک در پرومیوم و لگن است که در قسمت روده گسترش می یابد و یا یک عفونت اپیزیوتومی در قسمت روده و واژن دیده می شود. این اتفاق ممکن است در کارهای روزمره و طولانی مشکل ایجاد کند.. این نوع فیستول ها همچنین ممکن است باعث آسیب به اسفنکتر مقعدی شما و حلقه های ماهیچه ای در انتهای روده شوند که باعث بروز مشکل در دفع مدفوع برای شما می شود.
بیماری کرون
دومین و شایع ترین علت فیستول رکتوواژینال، بیماری کرون، یکی از بیماری های التهابی روده است که در آن احتمال تخریب دستگاه گوارش بالا است. بسیاری از زنان مبتلا به بیماری کرون هرگز بیماری فیستول رکتوواژینال را تجربه نکرده اند، اما به طور کلی بیماری کرون خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
سرطان لگن
تومور سرطانی در رکتوم، گردن رحم، واژن یا کانال مقعد، می تواند به فیستول رکتوواژینال منجر شود. انجام پرتودرمانی برای سرطان در این مناطق نیز، می تواند شما را در معرض خطر قرار دهد. فیستول ناشی از تابش معمولا طی شش ماه تا دو سال پس از درمان تشکیل شود.
جراحی مربوط به مهبل (واژن)، پروینوم، رکتوم یا انسداد روده
جراحی در ناحیه پایین لگن مانند رحم (هیسترکتومی)، در موارد نادر می تواند منجر به ایجاد یک فیستول واژن شود. فیستول واژن ممکن است به علت آسیب در حین جراحی، نشت یا عفونت ایجاد شود.
علل دیگر
به ندرت، فیستول رکتوواژینال ممکن است توسط عفونت در مقعد یا رکتوم شما ایجاد شود. عفونت های کوچکی از کیست های مختلف در دستگاه گوارش شما (دیورتیکولیت)، التهاب دراز مدت کولون و رکتوم (کولیت اولسراتیو)، مدفوع خشک و مدفوع که در رکتوم گیر می کند (فشاری مدفوع)، یا آسیب دیدن واژن ربطی به فیستول واژن ندارند.

عوارض جانبی
عوارض فیزیکی فیستول رکتوواژینال ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بی اختیاری مدفوع
- مشکلات بهداشتی
- عفونت مکرر واژن یا مجاری ادرار
- تحریک یا التهاب مهبل (واژن)، پروینوم یا پوست های اطراف مقعد
- آبسه
در میان زنان مبتلا به بیماری کرون که دارای فیستول نیز هستند، احتمال عوارض جانبی در آن ها زیاد است. این عوارض می تواند شامل بهبودی، ضعیف شدن و یا به وجود آمد فیستول جدید دیگری باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.