علت توده های پستانی، هشت باور نادرست
ممکن است در حال دوش گرفتن باشید و به صورت ناگهانی یک توده که تا به حال متوجه وجود آن نشده بودید را زیر دستانتان احساس کنید.
ممکن است در حال دوش گرفتن باشید و به صورت ناگهانی یک توده که تا به حال متوجه وجود آن نشده بودید را زیر دستانتان احساس کنید. در چنین مواردی معمولا افراد به بدترین حالت ممکن فکر می کنند و دچار نگرانی و وحشت می شوند که البته می توان گفت امری طبیعی است.
با این حال خبر خوب این است که بیشتر توده های پستانی بی ضرر هستند و مشکلی جدی محسوب نمی شوند و به راحتی درمان می شوند اما به هر حال باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد. هرگز از مراجعه به پزشک احساس شرم نداشته باشید و به یاد داشته باشید که اکثر توده های پستانی خوش خیم هستند.
توده های خوش خیم پستان چه هستند و چگونه درمان می شوند؟
معاینه پزشک ممکن است تنها چند دقیقه از وقت شما را بگیرد اما گاهی مواقع انجام ندادن همین چند دقیقه معاینه موجب یک عمر پشیمانی می شود. تنها پزشک می تواند خطرناک بودن و یا نبودن یک توده پستانی را مشخص کند.
۸ باور نادرست و حقایق آنها در مورد توده های پستانی
در مرحله ی اول باید در اولین فرصت بدن خود را به دقت بررسی کنید. دقت کنید که تمام جزئیات اندام های خود را به خاطر بسپرید تا اگر چنانچه در آینده تغییری در آنها به وجود آمد به سرعت بتوانید آنها را کشف کنید و برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
به طور کلی ۵ قانون اساسی وجود دارد که باید هر زنی از آنها خبر داشته باشد:
- توده های بدون درد نسبت به توده هایی که دردناک هستند خطرناک تر هستند.
- توده های سفت نسبت به توده هایی که نرم هستند خطرناک تر هستند.
- توده هایی که حرکت نمی کنند نسبت به آنهایی که به صورت آزادانه حرکت می کنند خطرناک تر هستند.
- توده هایی که صاف نیستند نسبت به آنهایی که صاف هستند خطرناک ترند.
- توده هایی که به سرعت (مثلا چند روزه و یا چند هفته ای) رشد می کنند، بعید است که خطرناک باشند.
البته به یاد داشته باشید که این موارد کلی بوده و در اکثر موارد درست هستند اما می توانند استثناء هایی نیز داشته باشند. در هر شرایطی حتما به پزشک مراجعه کنید.
توده های کوچک و متحرک
این توده ها لاستیکی و بدون درد هستند اگر چه ممکن است گاهی اوقات حساس به لمس شوند.
به احتمال زیاد علت به وجود آورنده ی این توده فیبروآدنوم (fibroadenoma) است که از رشد بیش از حد غدد و بافت همبند پستان به وجود می آید. فیبروآدنوم ها در زنان جوانتر (۲۰ تا ۴۰ سال) شایع تر است اما با این حال در هر سنی می تواند رخ بدهد.
فیبروآدنوم ها خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی دهند اما به هر حال باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
درد در یک و یا هر دو سینه
این درد ممکن است به صورت درد معمولی، سوزش و یا دردی شبیه به فرو رفتن جسم نوک تیز در پستان باشد که می تواند تا زیر بغل و حتی فراتر از آن نیز گسترش پیدا کند.
درد پستان به دو صورت دوره ای و غیر دوره ای می باشد. درد دوره ای پستان در هفته قبل از قاعدگی شایع است. درد غیر دوره ای پستان می تواند در هر زمانی رخ بدهد. این درد می تواند به علت مشکلات عضلات و یا مفاصل اطراف پستان بروز کند و یا اینکه ممکن است که هیچ گونه علت مشخصی نداشته باشد.
اگر چه درد پستان به ندرت نشانه یک مشکل جدی در پستان است اما با این حال باید حتما به پزشک مراجعه کنید. تغییرات در رژیم غذایی و یا استفاده از روغن ها و یا پماد هایی که پزشک ممکن است برایتان تجویز کند می تواند درد شما را تسکین دهد.
سینه های ناصاف (اگر چه ممکن است جداسازی توده ها به صورت خاص دشوار باشد.)
در این حالت ممکن است سینه ها در حین پریود ناصاف تر و سنگین تر به نظر برسند و احساس ناراحتی و درد داشته باشید.
این حالت تا قبل از یائسگی بسیار شایع است.
پستان های ناصاف طبیعی است اما مهم است که حالت طبیعی پستان های خود را به خوبی بشناسید و هر گونه تغییر در آنها را بتوانید به سرعت تشخیص بدهید.
توده های انگوری شکل که به صورت ناگهانی بروز می کنند و اغلب در بخش بالایی سینه یافت می شوند.
توده نرم و صاف است و ممکن است حساس به لمس و غیر ثابت باشد. همچنین ممکن است قبل از دوره قاعدگی بزرگتر و دردناک شود.
این حالت معمولا به علت کیست به وجود می آید که بیشتر در بین سنین ۳۰ تا آغاز یائسگی شایع است و به صورت یک کیسه پر از مایع در زیر پوست بروز می کند.
حتما برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنید. کیست ها اغلب به درمان خاصی نیاز ندارند اما ممکن است که مایع داخل آنها توسط پزشک تخلیه شود.
توده ای بدون درد، ثابت، سفت و نامنظم
این توده ها می توانند توده های سرطانی باشند، اگر چه ممکن است یک توده خوش خیم باشد که به علت رشد اضافی بافت در ندول پستان به وجود آمده است.
از هر ۱۰ توده پستانی، ۹ توده خوش خیم هستند. فورا به پزشک مراجعه کنید تا بررسی های لازم هر چه سریع تر انجام شود.
تغییر در ظاهر و یا احساس پستان (ها)
ممکن است ضخامت پوست و برجستگی های آن تغییر کند و یا ظاهر و اندازه ی پستان ها تغییر کند و یا اینکه با ترشحاتی از نوک پستان ها مواجه شوید و یا اینکه موقعیت نوک پستان تغییر کند.
علل بسیار مختلفی می توانند موجب به وجود آمدن این تغییرات شوند اما این علائم می توانند از نشانه های سرطان پستان باشند که باید حتما توسط پزشک معاینه و بررسی شود.
توده ای کوچک در زیر آرئول (بافت تیره تر اطراف نوک پستان) در یک یا هر دو پستان
در این حالت ممکن است با ترشح مایعی شفاف و چسبنده و یا خون مواجه شوید. این توده ممکن است دردناک نیز باشد.این حالت به احتمال زیاد به علت پاپیلوم پستان به وجود می آید. پاپیلوم پستان توده ای زگیل مانند است که
در مجرای پشت آرئول به وجود می آید.
این اختلال احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی دهد اما به هر حال باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. در بسیاری از موارد نیاز به انجام کار خاصی برای درمان این توده نیست اما گاهی اوقات ممکن است برای برداشتن مجاری آسیب دیده مجبور به انجام عمل جراحی شوید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼