مشکلات دوران بارداری، پس از سی و پنج سالگی
امروزه بسیاری از بانوان در سن بالای ۳۵ سال باردار می شوند. این فرصت برای آنها هم میتواند سرشار از لذت و خوشحالی و هم سوالات گیج کننده باشد.
امروزه بسیاری از بانوان در سن بالای ۳۵ سال باردار می شوند. این فرصت برای آنها هم میتواند سرشار از لذت و خوشحالی و هم سوالات گیج کننده باشد. علیرغم برخی چالشها، بسیاری از بانوان در سن سیسالگی و چهل سالگی بارداری موفقیت آمیزی دارند.
شایعترین مشکلات بارداری پس از 35 سالگی
شایعترین دلیل کاهش باروری وابسته به سن، کم شدن تخمک گذاری است. بر اساس سن در بانوان، گاهاً سیکل های تخمک گذاری وجود دارد که در آن تخمک هرگز آزاد نمیشود. کمیت و کیفیت تخمک نیز در بانوان دهه سی و چهل کاهش پیدا می کند. تحقیقات نشان داده است که کیفیت تخمک میتواند بهتر شود، در حالی که تعداد کل تخمک ها افزایش پیدا نمی کند.
مکملهای حاوی میو - آنزیتول، اسید فولیک و ملاتونین به بهبود کیفیت تخمک و عملکرد تخمدان کمک میکنند.
مشکلات بارداری پس از ۳۵ سالگی شامل موارد زیر می باشد:
- عفونت یا جراحی که باعث ایجاد جای زخم در اطراف لوله های فالوپ یا سرویکس می شود.
- آندومتریوز
- فیبروم رحم یا اختلالات رحمی
- کاهش مایع دهانه رحم
- مشکلات بهداشتی مزمن مانند فشار خون بالا یا دیابت
سقط جنین در بانوان بالای ۳۵ سال شایعتر است. این امر اغلب ناشی از افزایش بروز ناهنجاری های کروموزومی است.
زنان ۳۵ تا ۴۵ ساله احتمال دارد 20 تا 35 درصد سقط جنین داشته باشند.
افزایش احتمال بارداری پس از ۳۵ سالگی
بارداری پس از ۳۵ سالگی ممکن است سخت به نظر برسد، اما چیزهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای بارداری راحتتر انجام دهید. در اینجا به برخی موارد اشاره می کنیم:
1- برنامه ریزی پیش از بارداری
با بررسی سابقه پزشکی، داروهایی که مصرف می کنید و شیوه زندگی به شما این امکان داده می شود که به همه نگرانی هایتان در ارتباط با باردار شدن پس از سن ۳۵ سالگی، پاسخ دهید.
2- صبر و تحمل
بانوان پس از سن ۳۵ سالگی زمان بیشتری می برد تا باردار شوند. به طور معمول بارداری برای زوج های بالای سی و پنج سال یک تا دو سال طول می کشد. بنابراین اگر در این سن فورا باردار نشدید سعی کنید مثبت فکر کنید و به این طریق نگرانی را از خود دور کنید زیرا استرس و نگرانی می تواند آن را بیشتر تشدید کند.
3- ترک عادت های بد
خانمی که از لحاظ ذهنی، جسمی و روحی سالم است احتمال بیشتری دارد که باردار شود. الکل، سیگار و کافئین تاثیر منفی بر باروری می گذارند. اضافه وزن و لاغری نیز میتواند با دخالت در عملکرد هورمونی بر باروری تاثیر بگذارد.
4- توجه به نشانه های خاص
مشاهده علائم باروری میتواند چیزهای زیادی در مورد بدنمان بگوید. هنگامی که برای بارداری اقدام می کنید، ثبت دمای بدن و مایع سرویکال میتواند کمک کند تا بهترین زمان را برای رابطه جنسی در نظر بگیریم. اگر شما به طور منظم تخمگ گذاری داشته باشید این علائم باروری نشان داده می شود. آشنایی با باروری تان به شما کمک خواهد کرد مشخص کنید آیا در حال تجربه علائم و نشانه های بارداری هستید یا خیر .
از ابزار پیش بینی تخمک گذاری و تست های غربالگری بارداری در خانه استفاده کنید. تست های بدون نسخه ای وجود دارد که عناصر کلیدی تأثیرگذار بر باروری زن و مرد را نشان می دهد. این کار اغلب به زوجین آرامش روحی میدهد تا بتوانند در مسیر بارداری حرکت کنند و ادامه دهند.
۵- در صورتی که پس از ۶ ماه رابطه جنسی هدفمند باردار نشدید، به پزشک مراجعه کنید
اگر پس از ۶ ماه تلاش برای بارداری، باردار نشدید، با ماما خود در این زمینه مشورت کنید و کمک بگیرید.
۶- برای بهبود کیفیت تخمک از مکمل حاوی میواینوزیتول استفاده کنید
اینوزیتول در ساخت غشاهای سلولی ضروری است. این مکمل در سیستم عصبی مرکزی شما به عنوان یک پیام رسان ثانویه عمل می کند و باعث می شود انتقال دهنده های عصبی در مغز شما افزایش یابد. اینوزیتول به طور موثری باروری را بهبود می بخشد و ممکن است احتمال ابتلا به دیابت بارداری را کاهش دهد.
نکته
در پایان باید به این نکته توجه داشت که در برخی مطالعات تفاوت های زیادی در ارتباط با عوارض مربوط به سن بالا دیده نشده است. در صورتی که در طول بارداری مراقبت های لازم را انجام دهید، برای بارداری شما شرایط به خوبی پیش خواهد رفت. خوشبختانه بسیاری از اختلالات در طی مراقبت های دوران بارداری قابل تشخیص و درمان هستند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼