چه عواملی باعث دیر انزالی میشود؟
دیر انزالی یک اختلال عملکرد جنسی نسبتاً نادر است که میتواند به هر دو علل پزشکی و روانی رخ دهد.
دیر انزالی یک اختلال عملکرد جنسی نسبتاً نادر است که میتواند به هر دو علل پزشکی و روانی رخ دهد. این مشکل میتواند یک منشأ بالقوه استرس روانی برای زوجین باشد، اما تحقیقات کمی در این مورد صورت گرفته است. بیشتر مردان در برههای از زندگی خود دیر انزالی را تجربه می کنند، اما برای برخی دیگر یک مشکل مادامالعمر است. در ادامه توضیح داده میشود که دیر انزالی چیست، چرا اتفاق میافتد، و چگونه تشخیص داده و درمان میشود.
دیر انزالی سومین اختلال جنسی شایع بین مردان بعد از ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ و انزال زودرس میباشد. با این حال مانند این دو مشکل شایع نمیباشد. درمان دیر انزالی آسان نیست اما در بسیاری از موارد با درمان به طور قابل توجهی بهبود مییابد.
دیر انزالی چیست؟
دیرانزالی نوعی اختلال عملکرد انزال بوده و کمتر از سایر اختلالها درک شده است. این مشکل همچنین غیر متداولتری نوع اختلال عملکرد جنسی مردان است، که تنها حدود ۱ تا ۴ درصد از مردان را درگیر میکند؛ در حالی که ۱۵ تا ۳۰ درصد از مردان گزارش دادهاند که دارای مشکل زود انزالی هستند.
به طور خلاصه، دیر انزالی یک مشکل یا عدم توانایی یک مرد برای رسیدن به ارگاسم و انزال مایع منی است. به طور کلی، اگر با وجود نعوظ طبیعی بیشتر از 30 دقیقه پس از رابطه جنسی با دخول طول بکشد، به عنوان دیر انزالی در نظر گرفته می شود.
عوارض
دیر انزالی میتواند پریشانی روانی قابل توجهی هم در مرد و هم همسر وی ایجاد کند. این مشکل میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه، نگرانی در مورد وضعیت سلامی، کاهش میل جنسی و نارضایتی جنسی برای هر دو طرف شود. چنین وضعیتی می تواند باعث ایجاد سوء تفاهم بین زوجین شود. به عنوان مثال، ممکن است همسر فرد بر این باور باشد که فرد مبتلا به دیر انزالی در واقع او را جذاب نمیبیند.
مردان مبتلا به دیر انزالی بیشتر مستعد اضطراب و افسردگی هستند. پریشانی روانی و مشکلات رابطه که در اثر دیر انزالی ایجاد میشوند اغلب برای زوجهایی که در تلاش برای تشکیل یک خانواده هستند دشوارتر است. دیرانزالی هنگامی تشخیص داده میشود که یک مرد در مورد یک تاخیر قابل ملاحظه یا تعداد دفعات رسیدن به انزال در طول بیشتر رابطههای جنسی خود طی یک دوره 6 ماهه یا بیشتر، و هنگامی که مشکلات دیگری وجود نداشته باشند، نگران باشد.
دلایل دیر انزالی
دیر انزالی میتواند علل روانی یا بیولوژیکی داشته باشد. همچنین میتواند ترکیبی از هر دو علت باشد. این وضعیت میتواند یک مشکل مادامالعمر باشد که در آن یک مرد همواره برای رسیدن به ارگاسم با مشکل مواجه است، اما دیرانزالی اغلب پس از یک دوره عملکرد طبیعی رخ میدهد.
علل فیزیکی
عوارض جانبی دارو: تاخیر در انزال ممکن است اثر سوء داروهای ضد افسردگی (به خصوص SSRI- مهار کنندههای انتخابی بازجذب سروتونین)، داروهای ضد اضطراب، داروهای فشار خون (عوامل ضد فشار خونی)، مسکنها، و سایر داروها باشد.
الکل یا استفاده از برخی داروهای روانگردان
آسیب عصبی (دلایل عصبی): سکته مغزی، آسیب نخاعی، جراحی، بیماری ام اس، و دیابت شدید همگی میتواند منجر به عملکرد غیر عادی انزال شوند.
افزایش سن می تواند حساسیت آلت تناسلی مرد به تحریک جنسی را کاهش دهد.
یک مورد اکتسابی اگر تنها در شرایط خاصی اتفاق بیفتد معمولاً به دلیل یک عامل روانی رخ میدهد. برای مثال، در صورتی که یک مرد هنگام خود ارضایی قادر به انزال طبیعی باشد اما هنگام رابطه جنسی با شریک خود دچار دیرانزالی شود، بیشتر احتمال دارد که تاخیر در انزال یک مبنای روانی داشته باشد.
عوامل روانی
سابقه مشکلات زودهنگام در زندگی از جمله سوء استفاده، مشکل در ارتباط برقرار کردن، بیتوجهی توسط پدر و مادر، تربیت جنسی نادرست
خشم ابراز نشده
عدم تمایل به لذت بردن
عقاید مذهبی، به این گمان که فعالیت جنسی یک گناه است.
ترس از مثلاً مایع منی یا دستگاه تناسلی زن، یا ترس از نوعی صدمه زدن یا بی حرمتی به همسر از طریق انزال
ترس از بارداری
مسائل مربوط به کمبود اعتماد به نفس یا نگرانی در مورد عملکرد، برای مثال اضطراب در مورد تصویر بدن خود که باعث اختلال در روند تحریک جنسی می شود.
خود ارضایی در گذشته یکی از عواملی است که بسیار مرتبط با انزال غیر عادی است. برخی از انواع رفتار خود ارضایی میتوانند نقش مهمی در ابتلا به دیر انزالی ایفا کنند. متخصصین در زمینه دیرانزالی رابطهای را بین شرایط و الگوهای خود ارضایی زیر پیدا کردهاند:
خودارضایی به دفعات زیاد که بیشتر از سه بار در هفته انجام شود.
داشتن سبکی از خود ارضایی که نمیتواند با رابطه جنسی تطبیق داده شود، به خصوص با سرعت بالا، فشار بالا یا شدت بالا.
دست، دهان یا واژن همسر نمیتوانند به راحتی سبک مورد نظر مرد را تکرار کنند.
شریک جنسی متفاوت از فانتزی تصور شده در طول خود ارضایی مرد برای رسیدن به ارگاسم است.
برخی از مردان مبتلا به این وضعیت نیاز به استفاده از شکل ویژهای از خود ارضایی برای رسیدن به ارگاسم دارند، مانند مالش آلت تناسلی مرد بر روی رختخواب، خودارضایی با فشار بر روی یک نقطه خاص هنگام خواندن کتابهای شهوانی و حتی خود ارضایی با ابزار مخصوص، مثلا قرار دادن یک جسم خارجی برای باز کردن آلت تناسلی مرد.
چرا دیر انزالی باعث مشکل می شود؟
دیر انزالی میتواند باعث مشکلات اعتماد بنفس و احساس عدم کفایت شود. اما در یک رابطه حمایتی و صادقانه، به یک مسئله بزرگ تبدیل نمیشود. مانند هر شرایط دیگری، در صورتی که در زندگی جنسی خود مشکلاتی دارید، بهتر است تا آنجا که ممکن است با همسر خود صحبت کرده و دغدغههای خود را صادقانه با وی در میان بگذارید.
اما باید یادآور شد که ارگاسم برای مرد و زن همواره در قالب زمانی مورد نظر رخ نمیدهد، و این موضوع چیزی نیست که باعث شرمندگی شود. هر شخصی متفاوت است و یک زندگی جنسی رضایتبخش نباید صرفاً بر رسیدن به اوج لذت متمرکز شود.
تشخیص
به منظور تشخیص، پزشک با فرد در مورد علائم و تعداد دفعات رخ دادن دیرانزالی صحبت خواهد کرد. سپس احتمال وجود سایر مشکلات پزشکی مانند عفونت، عدم تعادل هورمونی، و غیره اغلب با استفاده از آزمایش خون و ادرار بررسی میشود.
درمان
درمان دیر انزالی به علت آن بستگی دارد. برای مثال، اگر داروهای ضد افسردگی باعث این مشکل باشند، ممکن است یک داروی جایگزین تجویز شود.
به طور مشابه، در مواردی که مصرف بیش از حد الکل یا داروهای بدون نسخه علت دیر انزالی باشد، کاهش یا حذف این عوامل میتواند موثر باشد. هنگامی که سایر شرایط پزشکی دلیل زمینهای باشند، مدیریت مشکلی اصلی، برای مثال یک مشکل عصبی، ممکن است به برطرف شدن مشکل دیر انزالی کمک کند. با این حال ممکن است موارد اصلی دیرانزالی به سادگی قابل درمان نباشند و اغلب نیاز به کمک مشاوران حرفهای خواهد بود.
پزشکان تشخیص میدهند که هیچ مداخله و اقدام منحصر به فردی وجود ندارد که برای تمام بیماران موثر باشد و کلید درمان موفقیت آمیز، شناسایی منشأ مشکل و استفاده از درمان مناسب و هدفمند برای مقابله با عوامل روانی است که باعث این مشکل می شوند یا در آن نقش دارند. برخی داروها ممکن است به بهبود علائم دیر انزالی کمک کنند، اما هیچ یک هنوز به طور خاص برای درمان این مشکل مورد تایید قرار نگرفتهاند. داروها با برخی فواید گزارش شده عبارتند از:
سیپروهپتادین (Periactin): یک داروی آلرژی
آمانتادین (Symmetrel): داروی پارکینسون
بوسپیرون (Buspar): یک داروی ضد اضطراب
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼