۲۱۵۱۷۱
۹۸۵
۹۸۵

روش های جلوگیری از بارداری، چرا مطمئن نیستند؟

جلوگیری طبیعی روش مطمئنی برای پیشگیری نیست. زیرا در جلوگیری طبیعی بدون اینکه مرد متوجه بشود پیشاب ترشح می شود که می تواند حاوی اسپرم باشد.

جلوگیری طبیعی روش مطمئنی برای پیشگیری نیست. زیرا در جلوگیری طبیعی بدون اینکه مرد متوجه بشود پیشاب ترشح می شود که می تواند حاوی اسپرم باشد.
جلوگیری طبیعی اگرچه روش چندان مطمئنی نیست، اما به عنوان یکی از روش های جلوگیری از بارداری معرفی شده است و می توان گفت بهترین روش برای زوجینی است که با بارداری مشکلی ندارند.
در این روش، مرد قبل از اینکه ارضا شود، آلت خود را از درون واژن زن بیرون می آورد. به وسیله این روش، اسپرم های کمتری داخل واژن می روند و مرد می تواند اسپرم را هر جای دیگر بریزد. اگرچه ممکن است این روش آسان به نظر برسد، اما نیازمند زمانبندی مناسبی است. اگر همسرتان احساسی از ارضا نداشته باشد یا دیر متوجه شود، ممکن است به دردسر بیفتید و باردار شوید.

به این دلایل ممکن است روشهای جلوگیری از بارداری جواب ندهد!
مشکلات معده ای و روده ای
مشکلات معده‌ای روده‌ای مثل بیماری مزمن التهابی روده، اسهال یا استفراغ می‌تواند در کار جذب قرص‌های ضد بارداری در دستگاه گوارش اختلال ایجاد کند، مسأله‌ای که از تأثیر این قرص ها می‌کاهد.
قرص‌های ضد بارداری معمولاً ظرف ۲ ساعت به سیستم بدن جذب می‌شوند. با این حال، اگر بلافاصله بعد از خوردن قرص دچار مشکل معده‌ای روده ای مثل استفراغ یا اسهال شوید یا چند روزی باشد که گرفتار این مشکلات شده‌اید، شاید بهتر باشد تا زمانی که مشکلات گوارشی‌تان از بین بروند یا پزشک شیوه دیگری برایتان تجویز کند، از روش ضد بارداری دیگری هم استفاده کنید.
بعضی مکمل های گیاهی
علف چای گیاهی گل دار است و از آن به وفور به عنوان یک داروی گیاهی و در مکمل‌های گیاهی استفاده می‌شود. گاهی از این گیاه برای درمان کسانی استفاده می‌شود که از افسردگی یا اضطراب رنج می‌برند. اما مصرف این گیاه ممکن است تأثیر روش‌های هورمونی ضد بارداری (مثل قرص‌ها یا آمپول های ضد بارداری) و دیگر داروهای تجویزی را کاهش دهد.
علف چای باعث می‌شود کبد آنزیم‌هایی تولید کند که می‌توانند قرص‌های ضد بارداری را تجزیه کنند، مسأله‌ای که باعث می‌شود بدن بیشتر دارو را به سرعت سوخت و ساز کند. قرص‌های بارداری اگر بیش از حد سریع سوخت و ساز شوند، ممکن است دیگر تأثیر چندانی در جلوگیری از بارداری نداشته باشند.
بعضی آنتی بیوتیک ها
گرچه همه آنتی بیوتیک‌ها روش‌های هورمونی ضد بارداری را بی تأثیر نمی‌کنند، اما بعضی از آن‌ها هستند که در موردشان باید با احتیاط عمل کنید.
ریفامین، دارویی که معمولاً از آن برای درمان بیماری سل استفاده می‌شود، در تأثیرگذاری قرص‌های ضد بارداری به میزان چشمگیری اختلال ایجاد می‌کند و در بعضی موارد می‌تواند روش‌های ضد بارداری را بی اثر کند.
ریفامپین با افزایش تولید آنزیم‌ها، بر بدن تأثیر می‌گذارد و داروی ریفابوتین هم به همین صورت عمل می‌کند. هر دوی این داروها می‌توانند از تأثیر روش‌های هورمونی ضد بارداری بکاهند.
اگر نگران تأثیر داروهای آنتی بیوتیک روی روش‌های ضد بارداری خود هستید، بهتر است هر زمان که پزشک برایتان آنتی بیوتیک، به ویژه ریفامپین یا ریفابوتین تجویز کرد، با او در این‌باره صحبت کنید. علاوه بر این، شاید بهتر باشد، از یک روش ضد بارداری غیر خوراکی و غیر هورمونی (مثل کاندوم) هم استفاده کنید تا در صورت مصرف آنتی بیوتیک، از بارداری خود جلوگیری کنید.
لوبریکانت های طبیعی
استفاده از یک لوبریکانت (روان ساز) طبیعی و روغنی در حین رابطه جنسی ممکن است روش‌های ضد بارداری مثل کاندوم را کمتر قابل اعتماد می‌کند.
در حین برقراری رابطه جنسی، استفاده از بعضی روغن‌های طبیعی مثل روغن نارگیل یا روغن بادام می تواند کاندوم‌های لاتکس را تضعیف کند، مسأله‌ای که از تأثیر آن‌ها می کاهد. این روغن‌ها حتی گاهی می‌توانند باعث پارگی کاندوم شوند.
برای اینکه مطمئن شوید برای کاندوم لاتکس تان مشکلی پیش نخواهد آمد، شاید بهتر باشد به جای لوبریکانت‌هایی که بر پایه روغن هستند، از لوبریکانت‌هایی استفاده کنید که بر پایه آب هستند.
اگر می‌خواهید از لوبریکانت‌های روغنی استفاده کنید، می‌توانید کاندوم‌های غیر لاتکس را مثل کاندوم‌های پوست بره امتحان کنید، چون این کاندوم‌ها حتی در صورت استفاده از لوبریکانت‌های طبیعی و روغنی هم می‌توانند جلوی بارداری را بگیرند.
بعضی داروها
بعضی داروها می‌توانند مانع از تأثیر روش‌های هورمونی ضد بارداری از جمله قرص‌ها، برچسب‌ها، آمپول‌ها و بعضی آی یو دی‌ها، بکاهند.
داروهای ضد افسردگی و همین‌طور داروهای مخصوص دیابت تأثیر قرص‌های ضد بارداری را کاهش می‌دهند. داروهای ضد اچ آی وی هم می‌توانند چنین تأثیری داشته باشند.
اگر اخیراً از دارو یا مکملی استفاده کرده‌اید یا قصد این کار را دارید، شاید بهتر باشد با یک پزشک در این مورد مشورت کنید.
مصرف نادرست قرص های ضد بارداری
اگر برای جلوگیری از بارداری از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنید، ممارست در مصرف قرص‌ها اهمیت زیادی دارد.
مهم‌ترین نکته در مورد قرص‌های ضد بارداری آن است که هر روز و در یک زمان معین آن‌ها را مصرف کنید. جا انداختن یک قرص، به ویژه اولین قرص، ریسک بارداری را افزایش می‌دهد.
اگر یک قرص را جا انداختید، شاید بهتر باشد با یک پزشک مشورت کنید و در عین حال که به توصیه‌های او برای از بین بردن احتمال بارداری خود عمل می‌کنید، استفاده از روش ضد بارداری دیگری مثل کاندوم را در پیش بگیرید.
استفاده غلط از کاندوم
کاندوم اگر به درستی از آن استفاده شود می‌تواند روش مؤثری برای جلوگیری از بارداری و انتقال بیماری‌های مقاربتی باشد. اما میزان تأثیر گذاری این روش به نحوه ی جایگذاری کاندوم روی آلت جنسی مرد و استفاده از آن هم بستگی دارد.
مراقب باشید که با دست‌ها، پیرسینگ‌ها و ناخن‌های خود و دیگر وسایل برنده کاندوم را پاره نکنید. مواردی مثل باز کردن کاندوم قبل از قرار دادن آن روی آلت، خالی نگذاشتن سر کاندوم، خالی نکردن هوای باقیمانده درون کاندوم، پشت و رو گذاشتن کاندوم و باز نکردن کامل کاندوم، اشتباهات رایجی هستند که باعث بالا رفتن ریسک بارداری می‌شوند.
اگر از کاندوم خیلی دیر استفاده کنید (بعد از انجام یک دخول محافظت نشده) یا آن را خیلی زود بردارید هم از تأثیر کاندوم کاسته می‌شود. به علاوه، اگر تاریخ انقضای کاندوم گذشته باشد نباید از آن استفاده کنید و هر کاندوم را هم بیشتر از یک بار استفاده نکنید.
نگهداری نامناسب از کاندوم ها و قرص های ضد بارداری
از قرص‌های ضد بارداری باید مثل هر قرص دیگری نگهداری کرد، یعنی در اغلب موارد باید آن‌ها را از نور مستقیم خورشید، گرما و رطوبت به دور نگهداشت.
کاندوم ها هم باید دور از نور مستقیم خورشید و در دمای اتاق نگهداری شوند. کاندوم‌هایی که در دمای بیشتر از ۳۷/۵ درجه سانتیگراد یا زیر صفر نگهداری شده باشند، ممکن است تأثیری کمتر از معمول داشته باشند.
به علاوه، باید از نگهداری کاندوم در کیف پول خود نگهداری کنید چون اصطکاک می‌تواند باعث از بین رفتن کیفیت کاندوم شود.
جای‌گذاری اشتباه آی یو دی
آی یو دی وسیله ای کوچک و T شکل است که درون رحم قرار می‌گیرد تا جلوی بارداری را بگیرد. آی یو دی معمولاً روش ضد بارداری مؤثر و کم دردسری است اما جای‌گذاری اشتباه آن و چند عامل دیگر می‌تواند روی نحوه ی عملکرد این روش تأثیر بگذارد.
آی یو دی اگر به اشتباه درون رحم قرار گیرد یا بخشی از آن از رحم بیرون بماند، ممکن است بی تأثیر شود. به علاوه، اگر شکل رحم غیر طبیعی باشد، ممکن است استفاده از آی یو دی نتواند کمکی به جلوگیری از بارداری کند.ش

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.