روشهای تقویت باروری، اینها را امتحان کنید
بسیاری از افراد دوست دارند سریع باردار شوند، برای افزایش باروری باید نکاتی را رعایت کرد.
آنتی اکسیدان ها مانند فولات و زینک باعث بهبود قدرت باروری در مردان و زنان می شود. آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزاد را در بدن غیر فعال می کنند. این رادیکال های آزاد می توانند به اسپرم و تخمک آسیب بزنند. یک مطالعه نشان می دهد مصرف ۷۵ گرم گردو (که سرشار از آنتی اکسیدان است) به صورت روزانه می تواند باعث بهبود کیفیت اسپرم گردد. مصرف مکمل آنتی اکسیدان احتمال موفقیت را برای زوج هایی که تحت لقاح آزمایشگاهی هستند، افزایش می دهد. غذاهایی نظیر میوه ها و سبزیجات، آجیل و غلات سرشار از آنتی اکسیدان های مفید مانند ویتامین C، E، فولات، بتاکاروتن و لوتئین هستند. در نتیجه مصرف یک مکمل آنتی اکسیدانی به همراه غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند باعث افزایش باروری به خصوص در بین مردان نابارور می شود.
اختصاص سهم بیشتر به صبحانه
شما باید بیشترین سهم کالری مصرفی روز خود را به وعده صبحانه اختصاص دهید. مصرف یک صبحانه کامل اثرات هورمونی سندرم پلی کیستیک تخمدان که یک عامل اصلی ناباروری در زنان است را بهبود می بخشد. برای خانم های مبتلا به تنبلی تخمدان با وزن طبیعی، خوردن بیشترین سهم کالری روزانه در وعده صبحانه میزان انسولین را ۸ درصد و میزان تستوسترون را ۵۰ درصد کاهش می دهد. سطح بالای هر دو هورمون موجب ناباروری می گردد. وضعیت تخمک گذاری در این زنان به نسبت زنانی که وعده صبحانه کوچک تر و وعده شام بزرگ تری می خورند ۳۰ درصد بهتر است. البته این نکته را فراموش نکنید که برای افزایش حجم وعده صبحانه باید از میزان کالری مصرفی وعده غذایی عصرانه و شام بکاهید تا دچار اضافه وزن نشوید.
پرهیز از مصرف چربی های ترانس
مصرف روزانه چربی های سالم باروری را تقویت می کند اما مصرف چربی های ترانس به دلیل اثرات منفی بر حساسیت به انسولین با ایجاد اختلال در روند تخمک گذاری، خطر ناباروری را افزایش می دهد. چربی های ترانس معمولا در روغن های گیاهی هیدروژنه یافت می شود. از مصرف مارگارین، غذاهای سرخ شده و غذاهای فرآوری شده پرهیز کنید. انتخاب چربی های ترانس به جای چربی های اشباع نشده خطر ناباروری ناشی از تخمک گذاری را تا ۳۰ درصد افزایش می دهد. مصرف چربی های ترانس به جای کربوهیدرات این خطر را تا ۷۰ درصد افزایش می دهد. در نتیجه برای افزایش قدرت باروری از غذاهای حاوی چربی های ترانس خودداری کنید، در عوض غذاها با چربی سالم مانند روغن زیتون بکر استفاده نمایید.
رژیم غذایی کم کربوهیدرات
رعایت رژیم غذایی با کربوهیدرات کم برای خانم هایی که مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان هستند بسیار مفید است. رژیم غذایی کم کربوهیدرات به شما در حفظ وزن سالم، کاهش سطح انسولین و کاهش چربی کمک می کند. در عین حال به قاعدگی های شما نظم بیشتری می بخشد. زنانی که کربوهیدرات بیشتری مصرف می کنند ۷۸ درصد بیشتر از افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات مصرف می کنند خطر ناباروری ناشی از تخمک را دارند. در زنان دارای اضافه وزن و پلی کیستیک تخمدان رعایت رژیم غذایی کم کربوهیدرات باعث کاهش سطح هورمون ها از جمله انسولین و تستوسترون می شود که هر دو در ناباروری اثرگذارند.
کاهش مصرف کربوهیدرات تصفیه شده
باید مراقب نوع کربوهیدراتی که مصرف می کنید باشید، کربوهیدرات های تصفیه شده می توانند مشکل ساز باشند. کربوهیدرات های تصفیه شده شامل غذاهای شیرین و نوشیدنی ها، غلات فرآوری شده از جمله ماکارونی، نان سفید و برنج هستند. این کربوهیدرات ها به دلیل جذب سریعی که دارند باعث افزایش سطح قند خون و انسولین می گردند، در نتیجه خطر نازایی ناشی از تخمک گذاری افزایش می یابد. خانم های مبتلا به پلی کیستیک تخمدان که سطح انسولین بدن شان بالاست با مصرف کربوهیدرات تصفیه شده مشکل شان وخیم تر می شود.
افزایش مصرف فیبر
فیبر، بدن شما را از شر هورمون های اضافی خلاص می کند و قند خون را متعادل نگه می دارد. غلات سبوس دار، میوه، سبزیجات و حبوبات نمونه ای از غذاهای پر از فیبر هستند. انواع خاصی از فیبر با اتصال به روده می توانند باعث از بین بردن استروژن اضافی گردند. مطالعات نشان می دهد مصرف ۱۰ گرم فیبر غلات در روز خطر ناباروری ناشی از تخمک گذاری در زنان بالاتر از ۳۲ سال را تا ۴۴ درصد کاهش می دهد. البته مصرف فیبر بیش از حد می تواند در روند تخمک گذاری خلل وارد نماید.
انتخاب پروتئین مناسب
انتخاب پروتئین های گیاهی نظیر لوبیا، آجیل و دانه ها به جای پروتئین های حیوانی مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ خطر ناباروری را کاهش می دهد. در نتیجه بهتر است بخشی از میزان گوشت دریافتی روزانه را با سبزیجات، لوبیا، عدس و آجیل جایگزین کنید.
انتخاب لبنیات پرچرب
مصرف زیاد لبنیات کم چرب خطر ناباروری را افزایش می دهد در حالی که لبنیات پرچرب آن را کاهش خواهد داد. زنانی که روزانه یک یا چند وعده در روز لبنیات پرچرب مصرف می کنند ۲۷ درصد کمتر در معرض خطر ناباروری قرار دارند.
مصرف مولتی ویتامین
زنانی که مولتی ویتامین مصرف می کنند تا ۴۱ درصد کمتر در معرض خطر ناباروری قرار دارند. به ویژه برای خانم هایی که در حال اقدام برای بارداری هستند مصرف اسیدفولیک الزامی است. اگر شما تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را از طریق رژیم غذایی دریافت نمی کنید مصرف یک مولتی ویتامین می تواند به تقویت قدرت باروری کمک کند.
ورزش کنید
ورزش علاوه بر افزایش قدرت باروری مزایای زیادی برای سلامتی دارد. انتخاب سبک زندگی بدون تحرک با خطر بیشتر ناباروری همراه است. به خصوص خانم هایی که چاق هستند، کاهش وزن به همراه فعالیت بدنی متوسط می تواند تاثیر بسزایی بر باروری ایجاد نماید. فراموش نکنید که همیشه اعتدال اهمیت فراوانی دارد، ورزش شدید می تواند قدرت باروری را کاهش دهد. ورزش بیش از حد تعادل انرژی در بدن را تغییر داده و بر سیستم تولید مثل اثر منفی می گذارد.
استراحت کافی داشته باشید
افزایش سطح استرس منجر به کاهش شانس بارداری می گردد. استرس می تواند موجب تغییرات هورمونی در بدن شود. شغل استرس زا و ساعات طولانی کار می تواند مدت زمان لازم برای باردار شدن را افزایش دهد. مدیریت سطح استرس می تواند شانس بارداری را افزایش دهد.
حذف کافئین
کافئین می تواند بر قدرت باروری اثر منفی بگذارد. همچنین مصرف کافئین زیاد قبل از بارداری با افزایش خطر سقط جنین همراه است. پس بهتر است میزان کافئین مصرفی روزانه خود را محدود نمایید.
رسیدن به وزن ایده آل
وزن یکی از مهم ترین عوامل اثرگذار بر باروری است. در واقع کمبود وزن و یا اضافه وزن می توانند با ناباروری همراه باشد. زنانی که دچار کمبود وزن و یا اضافه وزن هستند دوره های قاعدگی طولانی تری خواهند داشت و این موضوع بارداری را دشوار می سازد. برای اینکه احتمال باردار شدن را افزایش دهید باید خود را به وزن ایده آل برسانید.
مصرف مکمل آهن
دریافت آهن از طریق مصرف مکمل یا غذاهای گیاهی می تواند احتمال ناباروری را کاهش دهد. آهنی که از طریق منابع حیوانی به دست می آید به نظر نمی رسد اثری بر قدرت باروری بگذارد. از آن جایی که آهن موجود در منابع غذایی به سختی جذب بدن می شود بهتر است همراه با آن، غذا یا نوشیدنی سرشار از ویتامین C مصرف گردد تا جذب آهن افزایش یابد.
اجتناب از مصرف الکل
مصرف الکل اثر منفی بر باروری خواهد داشت پس بهتر است از مصرف آن اجتناب ورزید.
کاهش محصولات سویا
برخی مطالعات نشان می دهد فیتواستروژن موجود در سویا می تواند موجب اختلال در سطح هورمون ها و در نتیجه منجر به ناباروری گردد. با مطالعاتی که بر حیوانات صورت گرفته مصرف محصولات سویا باعث کاهش اسپرم ها می شود، البته همچنان این موضوع نیازمند بررسی بیشتر است.
مصرف مکمل های طبیعی
ماکا
ماکا گیاهی است که در مرکز پرو پرورش می یابد. برخی مطالعات نشان دهنده بهبود کیفیت اسپرم ها در اثر مصرف ماکا می باشد.
گرده زنبور عسل
گرده زنبور عسل خواص درمانی فراوانی از جمله بهبود سیستم ایمنی بدن دارد. مصرف گرده زنبور عسل با بهبود کیفیت اسپرم ها قدرت باروری را افزایش می دهد.
بره موم زنبور عسل
این محصول برای خانم های مبتلا به اندومتریوز بسیار مناسب است و مصرف مداوم آن پس از ۹ ماه می تواند تا ۴۰ درصد احتمال بارداری را افزایش دهد.
ژل رویال
ژل رویال توسط زنبورها تهیه می شود و مملو از اسیدهای آمینه، لیپیدها، قندها، ویتامین ها، اسیدهای چرب، آهن و کلسیم است. این ماده مقوی می تواند قدرت باروری را افزایش بخشد.
منبع:
دانشنامه فرزند
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼