۲۳۰۲۴۷
۵۹۹۵
۵۹۹۵

راه های تشخیص بزرگی پروستات

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که بزرگی پروستات چیست و راه های تشخیص آن چگونه است؟

سوال : بزرگی پروستات چیست و راه های تشخیص آن چگونه است؟

پاسخ : پروستات عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و به اندازه و شکل یک گردوی کوچک، در ابتدا مجرای ادراری در لگن خاصره قرار دارد. پروستات غده‌ای است سفت به شکل یک هرم وارونه که قسمتی از آن بافت غددی و قسمتی بافت عضلانی- همبندی دارد و مجرای ادرار پروستاتی را احاطه می‌نماید.

برای آگاهی بیشتر از راه های تشخیص بزرگی پروستات به سراغ سونوگرافی و رادیولوژی ماد رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به سونوگرافی و رادیولوژی ماد یا دریافت نوبت از سونوگرافی و رادیولوژی ماد کلیک کنید.

راه های تشخیص بزرگی پروستات
راه های تشخیص بزرگی پروستات

پروستات چیست؟

پروستات یک غده کوچک در مردان است که به تولید منی کمک می کند. درست در زیر مثانه در جلوی راست روده قرار دارد و به دور لوله ای می رود که ادرار و منی را از بدن خارج می کند. هرچه پیرتر می شوید بزرگتر می شود. اگر پروستات شما بیش از حد بزرگ شود ، می تواند باعث تعدادی از مسائل بهداشتی شود.

علایم بزرگ شدن پروستات

تب و لرز علائمی هستند که خیلی زود در این بیماری بروز پیدا می‌کنند، اما متأسفانه به علت وجود این دو علامت در سایر بیماری‌ها، معمولا مورد غفلت مردان قرار می‌گیرند و کمتر کسی بین این دو علامت با بزرگ شدن پروستات ارتباط برقرار می‌ کند.

علائم اولیه: درد ناشی از بزرگ شدن پروستات نیز از دیگر علائم است.

اگر علاوه بر درد، به تب و لرز نیز مبتلا باشید علامت روشن‌تری از بزرگ شدن پروستات به شما خواهد داد. این دردها در ناحیه شکم، منطقه بین ناحیه تناسلی و مقعد و درد و سوزش هنگام ادرار کردن می‌ باشد.

علایم پیشرفته‌ تر : اگر تا این مرحله این بیماری تشخیص داده نشود، این درد گسترده‌ تر می‌شود و باعث می‌شود که عادات ادرار کردن شما تغییر پیدا کند و نیاز فرد به مکرر ادرار کردن با فواصل کم را زیاد می‌کند. ممکن است ادرار شما جهنده باشد.

علایم دیگر: بزرگ شدن پروستات می‌تواند سبب عفونت ادراری نیز شود.

اورولوژیست چه تست‌هایی را برای تشخیص این بیماری انجام می‌دهد؟

1- معاینه و مشاهده مستقیم: اورولوژیست از ناحیه مقعد تا پروستات فرد را معاینه می‌کند تا هر گونه مشکل غیر طبیعی در این ناحیه را بررسی کند. پزشک هر گونه بزرگ شدن، عفونت و یا برجستگی در این ناحیه را گزارش می ‌دهد.

2- تستPSA خون: برای بررسی اینکه آیا سرطان پروستات وجود دارد یا نه، تستPSA خون از فرد گرفته می‌شود. اگر میزان پروتئینی که پروستات می‌ سازد در خون بالا باشد، پزشک به سرطان پروستات مشکوک می‌ شود. برای اطمینان از آن آزمایش‌های دیگری را نیز انجام می‌دهد.

راه های تشخیص بزرگی پروستات

۳- تجزیه شیمیایی ادرار: در اغلب موارد تجزیه ادرار بهترین و مناسب‌ترین روش برای بررسی سلامت پروستات می ‌باشد. نمونه ادرار از فرد گرفته می‌شود و زیر قوی‌ترین میکروسکوپ‌ها آزمایش می‌شود. معمولا تغییر رنگ ادرار، بیانگر نوعی عفونت باکتریایی می‌باشد. مشاهده خون در ادرار نشان دهنده وجود سنگ کلیه و یا عفونت می‌باشد.

۴- سونوگرافی مقعدی: اگر بیمار مشکوک به سرطان پروستات باشد، پزشک سونوگرافی را برای او تجویز می‌کند. پروب با فرکانس بالا از طریق مقعد وارد بدن فرد مشکوک می‌ شود. این امواج، تصویری از پروستات فرد بر روی مانیتور ارائه می ‌دهد. پزشک می ‌تواند با مشاهده این تصاویر، هر گونه بی نظمی، برآمدگی و یا تومور را تشخیص دهد. اگر توده‌ای نظر پزشک را به خود جلب کند، می ‌تواند از آن نمونه برداری کند و آن را برای بررسی‌ های بیشتر به آزمایشگاه بفرستد.

۵- تصویربرداریMRI : اگر در مرحله قبل، پس از انجام بیوپسی معلوم شد که تومور سرطانی است، پزشک از MRI استفاده می ‌کند تا میزان گسترش و حجم تومور را اندازه گیری کند. تصاویر بدست آمده از MRI در سه جهت مختلف می ‌توانند محل ضایعه را بررسی کنند و تصویر سه بعدی از اندام داخلی و تومورهای آن بدست آورند.

این تست بسیار گران می‌ باشد، اما قدرت و حساسیت خوبی برای تشخیص افراد مبتلا به سرطان دارد و می‌ تواند اندام‌ های درگیر شده در اطراف پروستات را نیز به پزشک نشان دهد.

سونوگرافی پروستات

در سونوگرافی پروستات که با استفاده از امواج صوتی انجام می شود، تصاویری از غده پروستات به دست می آید که به تشخیص علت مواردی همچون، مشکلات دفع ادرار و یا تغییرات آزمایش خون کمک می کند. همچنین ممکن است در معاینه رکتوم (معاینه مقعد)، پزشک متوجه یک ندول در غده پروستات شود که برای تشخیص و بررسی دقیق آن، از سونوگرافی استفاده می شود. سونوگرافی همچنین در تشخیص ناهنجاری‌ ها و بررسی بزرگ شدن غده پروستات کاربرد دارد. سونوگرافی یک روش ایمن و غیر تهاجمی، برای تصویربرداری از بافت های درون بدن است و در آن از اشعه ایکس استفاده نمی شود.

سونوگرافی نیازی به آمادگی قبلی خاصی ندارد. برای سونوگرافی باید جواهرات، ساعت و.. خود را خارج کرده و لباس های راحت و گشاد و یا گان بپوشید. برای انجام سونوگرافی، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد که به پهلو دراز کشیده و زانوها را به سمت قفسه سینه جمع کند. سپس پزشک یک پروب کوچک (مبدل اولتراسوند) را در نزدیکی راست روده قرار می دهد، که امواج صوتی با فرکانس بالا را به درون بدن می فرستد. این امواج پس از برخورد با بافت های داخل بدن منعکس شده و توسط دستگاه ترنسفورماتور دریافت می شوند. در نهایت، این امواج به صورت تصویر در می آیند. در صورتی که انجام بیوپسی (نمونه برداری از بافت) نیز لازم باشد، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد که به مدت یک هفته تا ۱۰ روز قبل از آن، از مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون خودداری کند. همچنین ممکن است برای پاک کردن و تخلیه کردن روده، تنقیه یا انما انجام شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.