۲۳۵۱۱۲
۴۴۷۱
۴۴۷۱

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

چند بار تا به حال برایتان پیش آمده است که سه هفته از ماه را با موفقیت رژیم بگیرید، اما با نزدیک شدن به دوران قاعدگی خود، هر چه رشته بودید پنبه شود؟ به این مزاحم ماهانه، پرخوری قبل از پریودی می‌گویند. روی این مقاله کلیک کنید تا ببینید پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه می‌توانید از آن جلوگیری کنید.

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

ممکن است میل شما به پرخوری قبل از پریودی کمی غیرقابل کنترل به نظر برسد و با خودتان فکر کنید که هرگز نمی‌توانید یک رژیم غذایی ادامه دار داشته باشید. از همین اول توصیه می‌کنیم که این فکرها را از سرتان بیرون بیندازید و با ما همراه باشید تا دلیل این پرخوری و روش‌های جلوگیری از آن را یاد بگیرید.

بیشتر بخوانید: علت زیاد غذا خوردن، چطور پیشگیری کنیم؟

پرخوری قبل از پریودی چیست؟

پرخوری عصبی یک انگیزه قوی و غیرقابل کنترل برای بیش از حد غذا خوردن است که در برخی موارد، نوعی اختلال محسوب می‌شود و در برخی موارد دیگر، فقط در زمان‌های خاصی مانند روزهای منتهی به پریود شما رخ می‌دهد. از این رو، برخی از علائم پرخوری قبل پریودی عبارتند از:

  • غذا خوردن در صورتی که گرسنه نیستید و احساس سیری می‌کنید.
  • غذا خوردن مکرر و به میزان زیاد
  • احساس ناراحتی یا شرم بعد از پرخوری
  • مخفیانه غذا خوردن یا مداوم غذا خوردن در طول روز

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: راه های مقابله با pms، دور شو غم زنانه!

علت پرخوری عصبی قبل از پریودی چیست؟

پرخوری قبل از پریودی معمولاً چند روز طول می‌کشد و با شروع قاعدگی پایان می‌یابد.

تحقیقات نشان می‌دهد که پرخوری قبل از قاعدگی منشا فیزیولوژیکی دارد و نقش اصلی نیز برعهده هورمون‌های تخمدان است. در واقع، سطوح بالای پروژسترون در دوران قبل از قاعدگی می‌تواند منجر به نارضایتی و پرخوری عصبی شود.
اگر بخواهیم ساده بگوییم، شما ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در دوران پیش از قاعدگی خود نارضایتی بیشتری را احساس کنید که خود این نارضایتی می‌تواند محرکی برای پرخوری عصبی باشد.
پرخوری قبل از پریودی معمولاً چند روز طول می‌کشد و با شروع قاعدگی پایان می‌یابد؛ هر چند که همیشه این‌طور نیست. در واقع شما باید مراقب باشید و اگر احساس کردید که حتی بعد از قاعدگی خود نیز دچار پرخوری عصبی هستید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: دوران قاعدگی زنان، مواردی که باید بدانیم

پیشگیری و درمان پرخوری قبل از پریودی

با توجه به علت پرخوری قبل از پریودی، احتمالاً خودتان متوجه شده باشید که این یک تجربه کاملاً طبیعی است و با شروع قاعدگی نیز خود به خود پایان می‌یابد. با این حال ممکن است شما در یک رژیم غذایی ماهانه باشید که نمی‌خواهید به خاطر عوارض PMS به هم بخورد یا به سادگی، پرخوری عصبی برایتان آزاردهنده است. در این صورت، می‌توانید راه‌های زیر را برای پیشگیری از پرخوری قبل از پریودی امتحان کنید:

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: چگونگی تغذیه مناسب در پریودی

۱- با پزشک خود مشورت کنید

بله! درست خوانده‌اید! قبل از هر چیز باید مطمئن شوید که پریودهای شما سالم و منظم هستند و به همین دلیل باید با پزشک خود مشورت کنید. طبق تحقیقات، رفتارهای پرخوری با پریودهای نامنظم مرتبط هستند که احتمالاً دلیل آن نیز به تأثیر هورمون‌ها بر بدن برمی‌گردد.
بنابراین، اگر قاعدگی شما نامنظم است یا علائم PMS شما را اذیت می‌کند، وقت را هدر ندهید و در اولین فرصت با پزشک خود مشورت کنید.

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: خوردنی های مفید در دوران قاعدگی، سلامتی را بنوشید!

۲- به خودتان سخت نگیرید!

شرم یکی از بزرگ‌ترین چیزهایی است که می‌تواند منجر به رفتارهای اجباری شود. بنابراین شما باید یاد بگیرید که این هوس‌ها و تغییرات بدنی خود را بپذیرید و آن‌ها را خیلی محدود نکنید.
اگر دل‌تان ۱۰ عدد شکلات می‌خواهد، نیازی نیست که میل خود را به طور کلی انکار کنید. در عوض می‌توانید تا یکی دو عدد شکلات بخورید و یادتان باشد که اعتدال همیشه حرف اول را می‌زند!

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: تغذیه دوران پریود، هفت غذای شگفت انگیز

۳- غذاهای سالم و سرشار از فیبر بخورید

در نزدیک قاعدگی خود، غذاهای شور و چرب کم‌تری بخورید.

به طور کلی، شما باید سعی کنید که همیشه سالم غذا بخورید، اما پیشنهاد می‌کنیم که مخصوصاً در دوران قبل از قاعدگی، غذاهای سرشار از فیبری مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
این غذاها به شما کمک می‌کنند که مدت بیشتری سیر بمانید. بنابراین افزودن آن‌ها به وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های معمولی ممکن است به پیشگیری از پرخوری قبل از پریودی کمک کند.
پیشنهاد دیگر ما این است که در نزدیک قاعدگی خود، غذاهای شور و چرب کم‌تری بخورید، زیرا این غذاها می‌توانند نفخ را بدتر کنند. از این نظر بهتر است مصرف کافئین و لبنیات خود را نیز پایین بیاورید.

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: تغذیه در سندرم پیش از قاعدگی، چگونه باشد؟

۴- هم استراحت کنید و هم تحرک داشته باشید!

استراحت کردن به این معنا است که باید استرس خود را مدیریت کنید و خواب کافی داشته باشید. با استراحت کافی هورمون‌های شما به درستی کار می‌کنند و دیگر دچار پرخوری قبل از پریودی نمی‌شوید!
از طرف دیگر، تحرک و ورزش منظم نیز می‌تواند به سالم نگه داشتن سطح هورمون‌های شما کمک کند و اثری تقریباً مشابه داشته باشد.

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: در روز اول پریودی چه بخوریم؟

۵- یک دفتر خاطرات غذایی داشته باشید!

تمام غذاهایی که در روزهای نزدیک قاعدگی خود می‌خورید را همراه با مقدار و ساعت آن‌ها یادداشت کنید. این دفتر خاطرات غذایی به شما کمک می‌کند تا الگوی هوس‌های غذایی خود را دریابید. با تحلیل دقیق‌تر حتی می‌توانید محرک‌ پرخوری‌هایتان را نیز پیدا کنید!
در این صورت می‌توانید کنترل بیشتری داشته باشید و اگر بعداً خواستید از یک تراپیست یا مشاور تغذیه کمک بگیرید، شناخت خوبی از نوع پرخوری عصبی خود منتقل کنید.

پرخوری قبل از پریودی چه دلیلی دارد و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

بیشتر بخوانید: چه غذاهایی در دوران قاعدگی نباید خورد؟/ صدای دکتر

کلام آخر

بسیاری از زنان حداقل یکی از علائم سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می‌کنند که یکی از رایج‌ترین آن‌ها هوس‌های غذایی و پرخوری است. با این حال، پرخوری قبل از پریودی راه حل دارد. در واقع، درک بهتر PMS و هوس‌های این دوران می‌تواند شما را از گرفتار شدن در این چرخه‌ و بیش از حد غذا خوردن نجات دهد.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصص زنان، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: health.usnews

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.