۲۳۷۳۱۹
۱۳۹۰
۱۳۹۰

فیبروم رحم باعث نازایی می شود؟

فیبروم رحم بسیاری از عوارض را برای زنان پدید می‌آورد یکی از این موارد نازایی است که باید درباره آن بیشتر بدانید. این مشکل ناباروری می‌تواند بسیاری از زوج‌ها را در مسیر افتراق قرار دهد.

فیبروم رحم باعث نازایی می شود؟

شاید با خود فکر کنید که فیبروم چیست و باعث نازایی می‌شود؟ فیبروم ها توده های خوش خیم بافتی هستند که در قسمت عضلانی رحم رشد می کنند. آنها بسیار شایع هستند - تا 80٪ از زنان حداقل یک فیبروم دارند - و با افزایش سن افزایش می یابد. آنها سرطانی یا به هیچ وجه برای سلامتی شما مضر نیستند. در ادامه به این سوال پاسخ داده‌ایم که فیبروم رحم باعث نازایی می شود؟


علائم فیبروم چیست؟

اکثر فیبروم ها اصلاً هیچ علامتی ایجاد نمی کنند. اگر فیبروم‌ها بسیار بزرگ شوند، می‌توانند مشکلات قابل توجهی در پریود یا ناراحتی لگن ایجاد کنند، اما برای اکثر زنان، هیچ علامتی وجود ندارد.

علت فیبروم چیست؟

هیچ کس نمی داند چه چیزی باعث فیبروم می شود. آنها فقط در رحم رشد می کنند و با افزایش سن زنان شایع تر می شوند. آنها در نقاط مختلف جهان بیشتر دیده می شوند و به ویژه در زنان آفریقایی شایع هستند.

فیبروم رحم باعث نازایی می شود؟

عوارض فیبروم چیست؟

فیبروم های رحمی معمولاً خطرناک نیستند، با این حال، گاهی اوقات، فیبروم های بسیار بزرگ می توانند باعث ناراحتی شوند و ممکن است منجر به عوارضی مانند کم خونی (افت گلبول های قرمز) شوند. کم خونی باعث خستگی ناشی از از دست دادن خون زیاد می شود و به ندرت ممکن است برای مقابله با از دست دادن خون نیاز به تزریق خون باشد.

فیبروم چگونه تشخیص داده می شود؟

از آنجایی که فیبروم‌ها اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرند، زیرا همیشه علائمی ایجاد نمی‌کنند، ممکن است تا زمانی که به پزشک خود مراجعه نکنید، متوجه نشوید که فیبروم دارید. فیبروم ها معمولا در سونوگرافی معمولی به عنوان بخشی از بررسی ناباروری یافت می شوند.

آیا فیبروم می تواند بر باروری شما تأثیر بگذارد؟

بیشتر فیبروم ها بر باروری زنان تأثیری ندارند. آنها بیشتر به عنوان یافته های اتفاقی در طول سونوگرافی یافت می شوند و اکثریت قریب به اتفاق هیچ اثری ندارند و نیازی به درمان ندارند. جنبه مهم این است که آیا فیبروم پوشش داخلی رحم را منحرف می کند یا خیر، که اکثر آنها این کار را نمی کنند.

تنها دو حالتی که فیبروم ها با باروری تداخل دارند عبارتند از:

  • جایی که فیبروم بسیار بزرگ است و پوشش داخلی رحم را منحرف می کند.
  • جایی که فیبروم در داخل خود رحم قرار دارد (به نام فیبروم زیر مخاطی).
  • در این دو موقعیت، جراحی برای برداشتن فیبروم ممکن است مورد نیاز باشد. با این حال، اکثر فیبروم ها اصلاً نیازی به درمان ندارند.

فیبروم رحم باعث نازایی می شود؟

اینکه آیا فیبروم‌ها بر باروری شما تأثیر می‌گذارند و بنابراین نیاز به برداشتن آنها دارید یا خیر، به اندازه رحم و محل قرارگیری فیبروم در رحم بستگی دارد.

اگر فیبروم در داخل رحم شما قرار داشته باشد (فیبروم زیر مخاطی) و حفره رحم را منحرف یا مسدود کرده یا لوله های فالوپ را مسدود کرده است، به احتمال زیاد با تداخل در لانه گزینی بر باروری شما تأثیر می گذارد و اکثر متخصصان برداشتن آنها را توصیه می کنند.

با این حال، اگر فیبروم روی پوشش داخلی رحم تأثیری نداشته باشد، تأثیر بسیار کمتری بر باروری شما خواهد داشت و ممکن است نیازی به انجام کاری برای آنها نباشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر با باروری خود دست و پنجه نرم می کنید، درد یا فشار مداوم لگن، خونریزی شدید قاعدگی و دوره های دردناک دارید، توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید.

بارداری و فیبروم: عوارض

فیبروم ها به تنهایی در دوران بارداری عوارضی ندارند.

فیبروم رحم باعث نازایی می شود؟

نحوه درمان فیبروم

اگر اصلاً نیاز به درمان باشد (و برای اکثر فیبروم ها، هیچ درمانی لازم نیست)، جراحی معمولاً بهترین روش است. در جایی که زن هنوز در تلاش برای باردار شدن است، جراحی برای برداشتن فیبروم (که میومکتومی نامیده می‌شود) معمولاً انجام می‌شود. در جایی که خانواده یک زن کامل است و فیبروم ها علائم شدیدی ایجاد می کنند، ممکن است هیسترکتومی در نظر گرفته شود.

درمان های دیگر کمتر موثر هستند. آمبولیزاسیون شریان رحمی (امارات متحده عربی) شامل تزریق گلوله های کوچک به جریان خون رحم است تا خون رسانی به رحم را تا حدی قطع کند. این می تواند به کوچک شدن فیبروم بدون جراحی تهاجمی کمک کند، اما فقط برای زنانی که خانواده آنها کامل است توصیه می شود. برخی از عوامل ضد هورمونی را می توان برای کوچک کردن فیبروم استفاده کرد، اما اثرات آن نسبتاً کم است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.