۲۴۴۴۴۷
۳
۳

مهم‌ترین دلایل بی‌میلی جنسی بعد از زایمان که شایع هم هست

بعد از زایمان، خیلی از مادرها با مسئله‌ی بی‌میلی جنسی مواجه می‌شوند.

نی‌نی‌سایت: بعد از زایمان، خیلی از مادرها با مسئله‌ی بی‌میلی جنسی مواجه می‌شوند. این یک اتفاق طبیعی و خیلی شایع بین تازه‌مادرهاست و اگر تو هم این حس را داری، باید بدونی که تنها نیستی. دلایل این تغییرات پیچیده‌ است و به مسائل فیزیکی، هورمونی، احساسی و روانی برمی‌گردد.

مهم‌ترین دلایل بی‌میلی جنسی بعد از زایمان که شایع هم هست

چرا بعد از زایمان میل جنسی ندارم؟

این سوالی است که برای خیلی از مادرانی که به تازگی نوزادی را به دنیا آورده‌اند پیش می‌آید مشکلی که کیفیت زناشویی‌شان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

۱. تغییرات هورمونی بعد از زایمان

یکی از مهم‌ترین دلایل بی‌میلی جنسی بعد از زایمان، تغییرات هورمونی شدیده که توی بدن رخ می‌ده. هورمون‌هایی مثل استروژن و پروژسترون که در طول بارداری زیاد می‌شن، بعد از زایمان کاهش پیدا می‌کنن. این تغییر می‌تونه باعث خشکی واژن، کاهش میل جنسی و حتی تغییراتی توی حالت روحی بشه. علاوه بر این، اگر مادری در حال شیردهی باشه، میزان هورمون پرولاکتین (که برای تولید شیر ضروریه) زیاد می‌شه که خودش باعث کاهش تمایلات جنسی می‌شه.

۲. خستگی و کمبود انرژی

زایمان، مخصوصاً اگر سخت یا طولانی بوده باشه، کلی انرژی از مادر می‌گیره. بعد از تولد نوزاد، کارهای روزمره و مراقبت از بچه (مثل شیردهی شبانه، بی‌خوابی، پوشک عوض کردن و غیره) می‌تونه خستگی شدیدی به همراه داشته باشه. تو این شرایط، میل جنسی خیلی وقتا اولویت آخر می‌شه.

۳. درد و مشکلات جسمی

بعضی از مادرها بعد از زایمان به خاطر بخیه‌های ناحیه تناسلی یا پارگی‌های زایمان طبیعی، احساس درد و ناراحتی دارن. حتی زایمان سزارین هم به دلیل جراحی شکم می‌تونه باعث ایجاد حساسیت و درد در نواحی مختلف بشه. همه‌ی اینا می‌تونه تجربه‌ی رابطه جنسی رو سخت یا حتی آزاردهنده کنه.

۴. تغییر تصویر بدن

بارداری و زایمان باعث تغییرات زیادی توی بدن می‌شه. خیلی از مادرها ممکنه حس خوبی به بدن خودشون نداشته باشن یا احساس کنن جذابیتشون کم شده. این افکار و احساسات می‌تونن بر اعتماد به نفس و میل جنسی تأثیر بذارن.

۵. تغییرات عاطفی و روانی

افسردگی بعد از زایمان (PPD) یکی از مسائل جدی‌ایه که می‌تونه به شدت روی روابط زناشویی تأثیر بذاره. حتی اگر مادر دچار افسردگی حاد نشه، استرس، اضطراب و نگرانی‌های مربوط به نقش جدید مادرانه ممکنه باعث کاهش میل جنسی بشه.

راهکارهایی برای مدیریت و بهبود میل جنسی بعد از زایمان

۱. زمان و صبر

اولین و مهم‌ترین نکته اینه که باید به خودت و بدنت زمان بدی. زایمان و مادر شدن یه تغییر بزرگ و انقلابی توی زندگیه و نیازه که به بدن و ذهنت فرصت بدی تا با این تغییرات کنار بیاد.

۲. گفتگو با شریک زندگی

بهتره در مورد حس‌ها و تجربیاتت با همسرت صحبت کنی. شفاف‌سازی انتظارات و درک متقابل باعث می‌شه رابطه‌تون صمیمی‌تر بشه. ممکنه شریک زندگی‌ت متوجه تغییرات تو نشه و با حرف زدن درباره‌ی این موضوع، می‌تونید توقعات و نیازهای همدیگه رو بشنوید.

۳. مراجعه به پزشک

اگر خشکی واژن، درد یا مشکلات جسمی دیگه‌ای داری، حتماً با پزشکت در این باره صحبت کن. استفاده از مرطوب‌کننده‌ها یا روان‌کننده‌ها می‌تونه کمک‌کننده باشه. گاهی هم نیاز به بررسی‌های بیشتری مثل معاینه‌های دقیق‌تر هست.

۴. کمک گرفتن از متخصص مشاوره

در صورتی که احساس افسردگی یا اضطراب شدیدی داری که نمی‌تونی از پسش بر بیای، مراجعه به روان‌شناس یا مشاور تخصصی می‌تونه کمک زیادی بهت بکنه. سلامت روانی تو مستقیماً روی رابطه‌ی جنسی و صمیمیتت با شریک زندگی تأثیر می‌ذاره.

۵. تمرینات بدنی

ورزش کردن می‌تونه سطح انرژی رو بالا ببره و اعتماد به نفس رو تقویت کنه. حتی اگر فرصت کافی برای ورزش‌های سنگین نداری، می‌تونی با پیاده‌روی‌های کوتاه یا تمرینات سبک در خانه شروع کنی.

۶. مدیریت استرس و وقت

یاد بگیر چطور کارها رو مدیریت کنی تا وقت بیشتری برای استراحت و بازیابی انرژی داشته باشی. کمک گرفتن از همسر، خانواده یا دوستان می‌تونه فشار کارهای روزمره رو کم کنه و باعث بشه کمی به خودت برسی.

سخن پایانی

بی‌میلی جنسی بعد از زایمان موضوعیه که خیلی از زنان تجربه‌اش می‌کنن و به مرور زمان، با تغییرات فیزیکی و روانی، می‌تونه بهبود پیدا کنه. مهمه که صبور باشی، از بدن و روح خودت مراقبت کنی و با شریک زندگیت در این مسیر همراهی کنی.

یادت باشه، میل جنسی مثل هر چیز دیگه‌ای در زندگی می‌تونه تحت تأثیر تغییرات زندگی قرار بگیره و مسیرش بالا و پایین داشته باشه. با آگاهی و حمایت درست، می‌تونی این دوران رو با آرامش بیشتری پشت سر بذاری.

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.