۱۱۳۹۳۰
۴۸۴۰
۴۸۴۰

برای زودتر باردار شدن، چه دارویی مفیده؟

هورمون لوتئینی (LH) و هورمون محرک فولیکول (FSH) سیکل‌های قاعدگی و تخمک‌گذاری را تنظیم می‌کنند.

داروهای تحریک تخمک‌گذاری
این دسته از داروها زمانی تجویز می‌شوند که به دلیل بی‌نظمی یا فقدان قاعدگی و در واقع، به‌دلیل آزاد نشدن تخمک، بارداری رخ نمی‌دهد.
هورمون لوتئینی (LH) و هورمون محرک فولیکول (FSH) سیکل‌های قاعدگی و تخمک‌گذاری را تنظیم می‌کنند. اگر به دلیل ترشح‌نشدن مقدار کافی هورمون‌های LH و FSH از غدۀ هیپوفیز یا پاسخ‌ندادن تخمدان‌ها به سطح معمول هورمون‌ها، تخمک‌گذاری رخ ندهد، داروهای تخمک‌گذاری تجویز می‌شوند.

داروهای تخمک‌گذاری همانند هورمون زنانۀ استروژن عمل می‌کنند؛ باعث رشد تخمک‌ها در تخمدان و آزادشدن آن‌ها می‌شوند. در واقع، حدود 40 تا 45 درصد از زوج‌ها برای رفع مشکلات تخمک‌گذاری و باردارشدن، کلومیفن سیترات، متداول‌ترین دارو برای تحریک تخمک‌گذاری، مصرف می‌کنند.

داروهای جلوگیری از تخمک‌گذاری زودرس
هورمون آزادکنندۀ گنادوتروپین (GnRH) هورمونی است که به غدۀ هیپوفیز برای آزادکردن LH و FSH سیگنال‌دهی می‌کند. علت باردارنشدن برخی زنان این است که تخمک را پیش از رسیدن آزاد می‌کنند. در این موارد داروهای باروری، با تغییر زمان تخمک‌گذاری، مانع آزادشدن تخمک پیش از بلوغ آن می‌شوند. همچنین این داروها باعث بهبود کیفیت تخمک‌ها می‌شوند.

داروهای افزایش‌دهندۀ حساسیت به انسولین
بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک به انسولین مقاومند. در واقع، بدن این دسته از افراد بیش از حد انیسولین تولید می‌کند و سطح بالای انسولین موجب سیگنال‌دهی به تخمدان‌ها برای ترشح بیش از اندازۀ آندروژن (هورمون مردانه) می‌شود؛ وضعیتی که موجب اختلال در رشد و آزادشدن تخمک‌ها می‌گردد.
داروهای افزایش‌دهندۀ حساسیت به انسولین می‌توانند به کاهش سطح آندروژن مازاد و بهبود تخمک‌گذاری کمک کنند.

داروهای کاهش‌دهندۀ پرولاکتین
پرولاکتین بیش از حد (هورمون مسئول تولید شیر) مانع آزادشدن تستوسترون و تولید اسپرم در مردان می‌شود. در زنان نیز، سطح بالای پرولاکتین در خون، مانع آزادشدن FSH و LH و در نتیجه، توقف تخمک‌گذاری می‌شود. برخی داروها می‌توانند مقدار پرولاکتین آزادشده از غدۀ هیپوفیز را کاهش دهند.
تأثیر این داروها در ۹۰ درصد موارد بسیار موفقیت‌آمیز است و موجب تنظیم سطح پرولاکتین می‌شود. در واقع، اگر تنها عامل ناباروری بالابودن سطح پرولاکتین باشد، مصرف داروهای کاهش‌دهندۀ سطح پرولاکتین در ۸۵ درصد موارد موجب رفع ناباروری می‌شود.
منبع: جام جم

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.