۱۱۴۵۳۱
۳۶۸۲
۳۶۸۲

رنگ مدفوع نوزاد، مهم است؟

شیرخواران تا ۷ تا ۱۰ روزگی دست کم روزی یک بار اجابت مزاج خواهند داشت.

همه نوزدان باید در هفته اول، روزانه اجابت مزاج داشته باشند. نوع تغذیه (شیشه یا شیرمادر) بر میزان تواتر اجابت مزاج در هفته اول تاثیر نمی‌گذارد.


اجابت مزاج
اولین مدفوع که «میکونیوم» نام دارد به رنگ قیر است و حاکی از تمیز شدن روده و به کار افتادن آن است. شیرخوارانیکه از شیر مادر تغذیه می‌کنند پس از 3 روز مدفوع زرد دانه‌داری خواهند داشت.

شیرخواران تا 7 تا 10 روزگی دست کم روزی یک بار اجابت مزاج خواهند داشت. پس از آن بعضی از شیرخواران شیرمادر خوار پس از هر نوبت شیر خوردن اجابت مزاج خواهند داشت در حالی که برخی نوزادان هر 5 روز اجابت مزاج دارند.

تا زمانی که قوام مدفوع نرم است، کودک یبوست ندارد
شیرخوارانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند اغلب مدفوع خمیری سبز یا قهوه‌ای رنگ دارند. این شیرخواران هم باید در ۷ تا ۱۰ روز اول تولد دست کم یک بار در روز اجابت مزاج داشته باشند.

احتمال اینکه کودکی که شیرخشک می‌خورد بیش از ۱ تا ۲ روز اجابت مزاج نداشته باشد، کم است. پس از شروع غذاهای جامد، مدفوع بیشتر شکل می‌گیرد و با توجه به رژیم غذایی می‌تواند هر رنگی مثل سبز، قهوه ای، زرد و نارنجی داشته باشد.

در واقع رنگ مدفوع از نظر تشخیصی اهمیتی ندارد
اما پس از ۱۰ روزگی رنگ مدفوع سیاه رنگ نیازمند مراجعه به پزشک است. بعضی از کودکان هنگام اجابت مزاج خون اندکی هم دفع می‌کنند. ترک‌های کوچک اطراف مقعد که شقاق خوانده می‌شود نیز می‌تواند کمی خونریزی کند.

اگر خون در مدفوع کودک دیده شود، باید پزشک کودک را ببیند. البته این وضعیت فوریت ندارد ملاقات پزشک ظرف ۳ روز در صورتی که همه چیز خوب باشد اشکالی ندارد.

اگر کودک خونریزی واضح از ناحیه مقعدی داشته باشد، باید به بخش فوریت‌های بیمارستان مراجعه کرد. وجود خون در مدفوع نوزاد نیازمند مراجعه به بخش فوریت‌های بیمارستان است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.