۱۱۷۴۸۸
۲۵۲۶
۲۵۲۶

غذاهای انگشتی برای نوزادان، بایدها و نبایدها

ممکن است احساس کنید غذا خوردن کودک با دست یا انگشتش کار مناسبی نیست.

ممکن است احساس کنید غذا خوردن کودک با دست یا انگشتش کار مناسبی نیست، اما بهتر است بدانید اگر هرگز اجازه غذا خوردن با انگشت را به کودک ندهید ممکن است بعد ها علاقه ای به خوردن غذای خود با قاشق پیدا نکند. در انتخاب غذا های انگشتی دقت نمایید و مطمئن شوید که متناسب با سن کودک است.

غذای انگشتی چیست؟
غذایی که کودک بتواند آن را با دست گرفته و به دهان ببرد با لثه های خود آن ها را بمکد و بجود. در سنی که دندان های فرزند تان در شرف در آمدن باشد و لثه های او درد و سوزش دارد و از جویدن و گاز گرفتن لذت می برد. کودک مقداری از این غذا را می خورد ولی قسمت بیشتر غذا را روی دست ها، صورت و موهایش و گاهی فرش و مبل اتاق می مالد. غذا خوردن با دست یا انگشت علاوه بر لذتی که در اثر خوردن مواد غذایی به کودک می دهد یک قدم مهم به سوی استقلال است. هم چنین به هماهنگی و رشد مهارت های حرکتی او کمک می کند و این عمل پیش درآمدی بسیار مناسب برای تربیت کودک است تا در یک سالگی بتواند با قاشق غذای خود را بخورد.
چه زمانی باید غذای انگشتی را شروع کرد؟
وقتی که فرزند تان به شش یا هفت ماهگی می رسد، می تواند و می خواهد که غذا را با انگشتان خود بردارد و به دهان بگذارد، بمکد و بجود. در نه ماهگی کودک می تواند غذا های له و پوره شده بخورد. در ابتدا کودک تان ممکن است مواد غذایی را در مشت خود جمع کند و به دهان بگذارد، اما به تدریج یاد می گیرد که چگونه از انگشت شست و سبابه خود استفاده کند.

چگونه باید به کودک غذای انگشتی داد؟
فرزند تان را بر روی یک صندلی پایه بلند مخصوص کودکان بنشانید. این عمل خطر خفگی را کاهش می دهد و به کودک یاد می دهد که صندلی بلند برای غذا خوردن است. چهار یا پنج تکه از غذای انگشتی را در یک سینی یا یک بشقاب نشکن قرار دهید. به کودک زمان کافی دهید که با غذا بازی کند، این یک تجربه یادگیری مهم برای کودک محسوب می شود.
غذا های انگشتی مناسب
غذا های انگشتی باید به آسانی در دست قرار گیرد و خطر خفگی ایجاد نکند. غذا هایی که به کودک می دهید نباید حساسیت ایجاد نماید، پس بهتر است قبل از انتخاب هر غذای جدیدی با پزشک او مشورت نمایید. تکه های کوچک نان برشته و نان سوخاری می توانند اولین غذا هایی باشند که در شش یا هفت ماهگی به کودک می دهید. برخی از تکه های لوبیا سبز یا هویج و گوشت که له نشده را می توان در نه ماهگی به کودک داد تا آن ها را با دست بخورد و هم چنین کودک می تواند یک برش سیب یا گلابی را نیز بمکد و بجود. از بیسکویت هایی که به آن ها شکر اضافه شده باید اجتناب کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.