۱۲۴۱۴۰
۳۰۶۸
۳۰۶۸

تغذیه کمکی نوزاد، کوچولوهای مشکل پسند!

از دادن مرکبات به نوزاد خودداری کنید، اسید موجود در مرکبات موجب سوختگی پوست کشاله ران نوزاد می‌ شود.

نوزاد شما تا شش ماهگی فقط باید شیر بخورد؛ زیرا دستگاه گوارش او هنوز رشد نکرده است.

شروع غذای نوزاد
سیب زمینی طعم و مزه ملایمی دارد و بهترین غذا برای شروع غذا خوردن بچه است. از سبزیجات نیز می‌توانید در کنار پوره سیب زمینی استفاده کنید. موز، سیب و یا گلابی له‌شده نیز دسر خوبی برای کودک هستند. کم‌کم می‌توان گوشت، سبزیجات، ماهی و مرغ را نیز به صورت قطعات بسیار کوچک به پوره او اضافه کرد.

در این زمان پاستا و برنج هم می‌توان به کودک داد. به‌طور کلی پزشکان توصیه می‌کنند تا یک سالگی به کودک عسل، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شکلات، بادام زمینی، میگو، فلفل، ادویه‌جات، ترشی‌ها، نمک، نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی، کیوی، انواع توت‌ها، آلبالو، گیلاس، نخود، لپه، اسفناج و کلم داده نشود. برای تنوع در پوره می‌توانید از سیب زمینی، کدوحلوایی و هویج استفاده کنید. مواد غذایی باید از نظر مقدار و نوع به تدریج به غذای شیرخوار اضافه شوند.
مرکبات
از دادن مرکبات به نوزاد خودداری کنید. اسید موجود در مرکبات موجب سوختگی پوست کشاله ران کودک (در قسمتی که پوشک او را می‌بندید) می‌شود. علاوه بر آن، روی سیستم گوارش او نیز اثر می‌گذارد. مرکبات مثل پرتقال، لیمو، لیموترش و گریپ‌فروت حتی نباید به شکل آب‌میوه نیز به کودک زیر یک سال داده شود.
عسل و شیره غلات
عسل و شیره غلات حاوی بوتولینیوم کلاستریدیوم، یعنی نوعی هاگ است که می‌تواند در روده کودک رشد کند و تکثیر شود. این نوع هاگ‌ها می‌توانند به بوتولیسم (نوعی سم بسیار کشنده) تبدیل شوند. دادن عسل و شیره غلات به نوزادان اکیداً ممنوع است. بعد از یکسالگی رشد معده و روده کودک افزایش یافته و کامل‌تر می‌شود و کم‌کم می‌تواند از عسل و شیره استفاده کند.
غذاهای سفت و سخت
نوزاد شما تا شش ماهگی فقط باید شیر بخورد؛ زیرا دستگاه گوارش او هنوز رشد نکرده است و توانایی هضم غذاهای جامد و سفت را ندارد و این نوع غذاها باعث بیماری‌اش می‌شود. با افزایش سن (حدود ۱۰-۱۲ ماهگی) کم‌کم دادن غذاهای سبک را می‌توان شروع کرد.
نمک، شکرو ادویه‌جات
با اینکه نمک، شکر و ادویه‌جات باعث می‌شوند غذاها طعم بهتری داشته باشند، اما نوزادان و کودکان به طعم طبیعی غذاها نیاز دارند؛ پس اجازه دهید با طعم طبیعی آنها آشنا شوند.
تکه‌های درشت میوه‌جات و سبزیجات
این تکه‌های بزرگ ممکن است باعث خفگی شوند. در هشت ماهگی بهتر است از میوه‌ها به شکل پوره استفاده کرد. پوست میوه‌ها را حتماً جدا کنید و هسته آنها را درآورید. میوه‌هایی مثل انگور را به همان اندازه طبیعی‌شان به کودک ندهید و آنها را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید.
گوشت
به هنگام دادن گوشت به کودک بسیار دقت کنید. هرگز به یک کودک هشت ماهه، هات‌داگ یا سوسیس و غذاهایی از این قبیل ندهید. اگر می‌خواهید به کودک خود گوشت پخته‌شده بدهید، حتماً آن را به صورت پوره و کاملاً له درآورید. رشته‌های گوشت با دندان‌های اندک و کوچک کودک خردسال شما آسیاب نمی‌شوند و ایجاد خفگی می‌کنند.
تخم مرغ و شیر گاوی
معمولاً گفته می‌شود که دادن تخم مرغ به یک کودک هشت ماهه هیچ ضرری ندارد و هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی‌کند. پزشکان توصیه می‌کنند که تخم مرغ باید کاملاً پخته باشد و هیچ قسمت خامی نداشته باشد؛ زیرا تخم مرغ نیم‌پز حاوی ارگانیسم‌هایی است که ایجاد عفونت می‌کند. دادن شیر گاوی نیز به کودک هشت ماهه ایجاد آلرژی شیر نمی‌کند، ولی از آنجا که شیر مادر با تمام مواد مغذی‌اش برای کودک بسیار مفیدتر است، پزشکان توصیه می‌کنند کودکان دست‌کم تا یکسالگی از شیر مادر تغذیه شوند.
در این ماه‌ها او احتمالاً چند دندان کوچک دارد و می‌تواند از انگشتانش برای برداشتن غذاها کمک بگیرید. اما نمی‌توان از غذاهایی که سایر افراد خانواده می‌خورند، به او داد. غذای کودک باید کاملاً پخته شود. از دادن آجیل‌ها و روغن‌های آجیل در این سن به کودک خودداری کنید؛ زیرا موجب خفنگی او می‌شود. قبلاً گفته می‌شد که می‌توان به کودک زیر یک سال کره بادام زمینی داد، ولی اخیراً پزشکان اعلام کرده‌اند که می‌تواند در سنین بسیار کم (چند ماهگی) ایجاد آلرژی بادام زمینی کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.