مکمل غذایی نوزاد، نکات مهم
زندگی شیرخوار به سه دوره تقسیم می شود. به تاخیر انداختن تغذیه تکیمیلی نوزاد تا ۶ ماهگی به هیچ وجه جایز نیست.
زندگی شیرخوار به سه دوره تقسیم می شود. به تاخیر انداختن تغذیه تکیمیلی نوزاد تا ۶ ماهگی به هیچ وجه جایز نیست.
+ در زندگی شیرخوار ۳ دوره زیر نامگذاری شده است:
۱- دوره شیرخوارگی (Nursing Period): یا ۶ ماه اول که تنها منبع تأمین مواد غذایی شیر است.
۲- دوره انتقالی (Transitioal Period): یا ۶ تا ۱۲ ماهگی که به تدریج مواد دیگری غیر از شیر نیز به برنامه غذایی اضافه میشود.
۳- دوره تعدیلی بالغین (Modified adult Period): یا بعد از یک سالگی که اکثر نیازهای غذایی کودکان با خوردن غذاهای خانواده تأمین میشود.
+ کودک تا پایان ۶ ماهگی بهجز شیر مادر و قطره A و D نیازی به استفاده از هیچ گونه ماده غذایی و حتی آب ندارد و تنها شیر مادر، قطره A و D، استفاده از نور مستقیم خورشید (تمام بدن به مدت ۱۰ دقیقه یا سر و صوت و دستها به مدت ۳۰ دقیقه)، واکسیناسیون به موقع و رعایت بهداشت و نظافت کودک، تأمینکننده بخش عمدهای از نیازهای غذایی، جسمی و عاطفی روانی در ۶ ماه اول عمر است.
+ اضافه کردن موادی جز شیر به برنامه غذایی شیرخوار، یکی از پدیدههای مهم است که در نیمه دوم سال اول رخ میدهد.
+ با شروع غذاهای کمکی برای تکمیل تغذیه با شیر مادر، یک مرحله جدید در تکامل اجتماعی، روانی و رفتاری کودکان و ارتباط آنها با والدین آغاز میشود.
+ غذا دادن به کودک فرصتی برای تکامل مهارتهای شیرخوار در برقراری ارتباط، مهارتهای حرکتی و هماهنگی دستها و چشمهای او را فراهم میکند. این تغییر لازم است در موقع مناسب با مواد غذایی مناسب و به تدریج انجام شود تا با تکمیل برنامه غذایی شیرخوار هم به رشد و تکامل او کمک شود و هم پدیده مهم از شیر گرفتن آنچنان به تدریج صورت گیرد که طفل دچار عوارض جسمی و روانی ناشی از قطع ناگهانی شیر مادر نشود.
+ غذای کمکی علاوه بر اینکه بخشی از انرژی مورد نیاز کودک را تأمین میکند راهی برای آشنایی او با مزه و قوام غذاها و فراگیری و تکامل او برای استفاده از غذاهای سفره خانواده است.
منبع:
من مامانم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼