تاثیر شیردهی بر مادر، مزایا
تحقیقات جدید نشان میدهد، مادرانی که در طول عمر خود حداقل به یک کودک شیر دادهاند، شانس کمتری در ابتلا به آندومتریوز دارند.
تحقیقات جدید نشان میدهد، مادرانی که در طول عمر خود حداقل به یک کودک شیر دادهاند، شانس کمتری در ابتلا به آندومتریوز دارند. آندومتریوز یک عارضه مزمن و اغلب دردناک است و زمانی رخ میدهد که لایه رویی رحم خارج از محل طبیعی خود و درون لولههای فالوپ، تخمدانها و سایر نواحی رشد میکند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است، مادرانی که شیردهی طولانیتری داشتهاند، کمتر به این بیماری مبتلا شدهاند. امروزه اطلاعات بیشتری از این عارضه و عوامل تاثیرگذار در چگونگی تشکیل و تشدید آن در دسترس است.
شیردهی مادران یکی از عوامل بسیار مهم در تغییر و اصلاح این بیماری و حتی درمان آن بعد از بارداری است. نتایج آزمایشهای انجام شده بر روی ۱۰۰۰ خانم و آن هم در دو دهه جداگانه شگفتانگیز بوده است. دانشمندان دریافتند، تقریبا ۳.۳۰۰ نفر از خانمها بعد از زایمان اولین کودکشان به آندومتریوز مبتلا شدهاند. با این نتیجه، پزشکان تمرکز خود را برروی شیردهی مادران افزایش دادند، به خصوص اینکه برای چه مدتی شیردهی داشتهاند، چه زمانی غذاهای مکمل را جایگزین شیر کودک خود کردهاند و اولین قاعدگی بعد از زایمانشان چه زمانی بوده است.
نتایج حاکی از آن بود که با انجام شیردهی آن هم تنها در طول ۳ ماه، درصد ابتلای مادران به آندومتریوز به ۸ درصد کاهش یافت و مهمتر اینکه با ادامه شیردهی در طول ۳ ماه بعدی، این آمار به ۱۴ درصد کاهش یافت. علاوه بر این با انجام این تحقیقات مشخص شد زنانی که ۱۸ ماه شیردهی و یا بیشتر داشتهاند طول عمر نسبتا بیشتری هم داشتهاند. بنابراین تغیرات هورمونی و شیردهی ارتباط مستقیمی با هم دارند و میتوانند نقش مهمی در سلامت و طول عمر مادران شیرده داشته باشند.
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼