درمان سوختگی پای نوزاد، روش سنتی
امروزه با تولید انبوه پوشکهای یکبار مصرف برای کودکان عوارض جانبی مربوط به آن نیز افزایش یافته است.
امروزه با تولید انبوه پوشکهای یکبار مصرف برای کودکان عوارض جانبی مربوط به آن نیز افزایش یافته و یکی از مشکلات و دردسرهای والدین است. سوختگی پای نوزاد اکثرا در قسمت کشاله ران نوزادان اتفاق می افتد زیرا غالبا این ناحیه به خوبی تمیز نشده و خشک نگه داشته نمیشود. عمل قدیمی باز نگه داشتن پای بچه یا استفاده از کهنههای نخی نرم حتی اگرچه موجب تعویض مکرر تشک کودک و شستشوی اضافی میشد ولی برای پیشگیری از سوختگی پای کودک بسیار مفید و موثر بود.
علت سوختگی پای نوزاد
سوختگی پای کودکان علتهای گوناگونی میتواند داشته باشد. به طور کلی مواد محلول و باکتریهایی خاصی در ادرار نوزادان و کودکان وجود دارد که به خودی خود مشکلی را ایجاد نمیکند اما تماس طولانی مدت آنها با پوست و مرطوب بودن ناحیه برای مدت طولانی موجب خشکی پوست، زخم و قرمزی شدید پوست میگردد که ممکن است عفونی شده و حالتی شبیه به اگزما را ایجاد کند. این حالت ممکن است محدود به ناحیه تناسلی نشده و به رانها، باسن و غیره گسترش یابد. سایر عوامل ایجاد کننده راشهای پوستی و سوختگی پای نوزاد عبارتند از:
-حساسیت به پوشک مورد استفاده
-حساسیت ژنتیکی پوست کودک
-تعویض دیر هنگام پوشک
-محکم بستن پوشک نوزاد
-آب و هوای گرم و مرطوب
-برخی بیماریها مانند اسهال ویروسی
-دندان در آوردن
-استفاده از مواد شوینده قوی و ناسازگار با پوست نوزاد
-رژیم غذایی مادر که وارد شیر او شده و با کودک سازگار نیست
درمان سنتی سوختگی پای نوزاد
یکی از مهمترین عواملی که درمان به موقع سوختگیهای ناحیه پوشک را مهم میکند، احتمال ابتلا به عفونتهای پوستی، ابتلا به قارچ و حساسیتهای پیشرفته است که ممکن است در دراز مدت به زخم تبدیل شود. این عوارض که با التهاب، قرمزی، خارش و بیتابی نوزاد همراه میشود درد و سوزش به همراه دارد و معمولا طول درمان طولانی و طاقت فرسایی برای نوزاد و خانوادهاش دارد. از این رو پدر و مادرها نباید احتمال ابتلا به سوختگی و بروز بیماریهای عفونی پوست را نادیده بگیرند. اولین مرحله برای درمان و بهبود سوختگی پای کودک شناسایی عامل ایجاد کننده سوختگی و راشهای پوستی ایجاد شده است. حذف عاملی که باعث سوختگی شده اولین مرحله درمان خواهد بود چرا که در صورتیکه عامل ایجاد کننده حذف نگردد سوختگی پای نوزاد تشدید شده و ممکن است باعث ایجاد زخمهای سطحی و عفونت گردد.
-خشک نگه داشتن پای نوزاد و استفاده از صابونهای مخصوص کودک بدون عطر و بو نیز میتواند به درمان سوختگی پای کودک کمک کند.
-باز نگه داشتن کودک و پوشاندن شلوار نخی نیز برای درمان سوختگی پای کودک موثر است. بهتر است والدین بعد از هر بار عوض کردن کودک برای مدتی او را باز بگذارند و او را در مجاورت هوا قرار دهند تا پوست ناحیه پوشک کمی هوا بخورد و از میزان حساسیت آن کاسته شود.
-مالیدن لایه نازکی از روغن نارگیل یا روغن زیتون در محل آسیب دیده باعث آرامش راشهای پوستی میشود. روغن مالی پای کودک همانند یک کرم محافظ عمل میکند.
-مالیدن مخلوطی مساوی از وازلین بدون بو و ژل طبیعی آلوئه ورا نیز برای التیام سوختگی ناشی از پوشک بسیار مفید است.
-از دیگر راهکارهای درمان خانگی سوختگی پای نوزاد ناشی از پوشک کردن شستشوی پای کودک با جوشانده برگهای درخت زیتون تلخ است. به این منظور یک مشت کامل برگ زیتون تلخ را در ۲ تا ۳ لیتر آب در حال جوش قرار دهید. برگها را تازمانی که آب سرد شود به حال خود رهاکنید. سپس این آب را صاف کرده و به کار ببرید. استفاده از برگ زیتون تلخ برای درمان خانگی زخم و همچنین برای درمان خانگی سوختگی نیز بسیار مفید است.
-مالیدن جوشانده برگ گیاه مورد بر روی محل سوختگی پای کودک نیز مفید است. مقداری برگهای درخت مورد را آسیاب کرده و یا به طور مستقیم و یا جوشانده آن را به پای کودک بمالید.
-از دیگر روشهای موثر برای درمان سوختگی پای نوزاد که قدیمیها بر آن معتقد بوده و تاثیر شگرف آن بسیار تجربه شده، مالیدن شیر مادر بر روی محل سوختگی است.
منبع:
مجله اینترنتی ستاره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼