درباره بند ناف نوزاد، مراقبت بعد از افتادنش
جنین در داخل رحم، مواد غذایی و اکسیژن لازم را از طریق جفت که به دیواره داخلی رحم مادر متصل است دریافت می کند.
رابط اصلی میان مادر و نوزاد درون رحم، بند ناف است. جنین در داخل رحم، مواد غذایی و اکسیژن لازم را از طریق جفت که به دیواره داخلی رحم مادر متصل است دریافت می کند. بند ناف رابطی است که بدن نوزاد را به جفت متصل می کند. پس از تولد، بند ناف با گیره ای بسته شده، و از نزدیک بدن نوزاد قطع می شود؛ به این ترتیب، تکه ای از آن متصل به ناف نوزاد باقی می ماند که به مرور می افتد. توصیه های زیر که برگرفته از متخصصان مربوطه و مراقبان بهداشتی است ، به شما در نگه داری از سلامت بندناف نوزاد کمک زیادی خواهد کرد:
خشک شدن بندناف
خشک شدن طبیعی بندناف نوزاد، معمولاً از روزهای اول و دوم شروع می شود. بند ناف در این هنگام، مانند زایده ایی، تیره و سفت و چروکیده می شود و معمولاً طی مدت یک هفته تا سه هفته بعد تولد می افتد.
رنگ بند ناف
رنگ آن معمولاً سفید مایل به زرد، و سپس قهوه ای رنگ می شود.
بوی بند ناف
بندناف بدون عفونت و طبیعی، معمولاً بدون بوی خاصی می باشد.
ترشح بند ناف
گاهی ممکن است در محل اتصال بندناف به بدن نوزاد، ترشحات شیری رنگ و بی بو و یا چند قطره خون خارج شود که معمولاً اهمیتی ندارد.
زمان افتادن بند ناف
بندناف معمولاً بعد از 2-1 هفته بعد از تولد می افتد، اما گاهی ممکن است تا یک ماه هم به طول انجامد. اگر بعد از 1 ماه بندناف نیفتاد، هیچ گاه سعی نکنید بند ناف را جدا کرده و آن را بکشید. تاخیر در افتادن بندناف بعد از یک ماه، نیاز به معاینه پزشک دارد.
مراقبت های که باید قبل از افتادن بند ناف انجام دهیم؟
۱. از گذاشتن هر گونه پوشش (باند، چسب،گاز استریل و...) بر روی بندناف خودداری شود.
۲. پوشک نوزاد روی بند ناف بسته نشود.
۳. کش شلوار نوزاد پایین تر یا بالاتر از بندناف گذاشته شود و لباسش آزاد باشد و به بندناف نچسبد.
۴. گاهی اوقات بندناف در معرض هوا قرار گیرد تا خشک شود.
۵. بندناف و محل اتصالش به بدن خشک و تمیز نگه داشته شود.
۶. از دست کاری و قرار دادن مواد آلوده بر روی بند ناف اجتناب شود.
۷. در صورت کثیف بودن و ترشحات اطراف بند ناف، با آب ولرم و صابون مخصوص بچه می توان شستشو داد. برای تمیز کردن خود بندناف لازم نیست از هیچ محلولی استفاده کنید، مگر اینکه زایده های زیادی در اطرافش وجود داشته باشد. در این صورت ابتدا با پزشک مشورت کنید.
۸. از مصرف الکل سفید، بتادین و... بر روی بندناف خودداری کنید.
مراقبت هایی که بعد از افتادن بند ناف باید انجام دهیم؟
اگر دوره جوش خوردن و التیام جای بند ناف، خیلی طولانی شده و روند این التیام خیلی آهسته و کند باشد، سطح پوست ناف نازک، قدری برجسته و زبر می شود.
1. این پوست نازک، باید تمیز و خشک نگهداری شود، تا میکروب ها، روی آن عفونت و چرک ایجاد نکنند.
اگر این ناحیه، به طور کامل خشک نگه داری شود، به مرور زمان بر روی آن پوسته یا دلمه ای بسته خواهد شد و کاملا التیام خواهد یافت.
2. توصیه شده که روی جای بند ناف هرگز پانسمان نشود. هم چنین حمام نوزاد نیز، تا زمان التیام کامل جای بند ناف، به وسیله اسفنج نرم، صورت پذیرد. بعد از حمام نیز جای بند ناف، با پنبه استریل، به طور کامل خشک شود.
3. پوشک نوزاد را طوری ببندید که پایین تر از حد ناف قرار گیرد.
منبع:
مادری
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼