علائم بیماری قلبی نوزادان، بیشتر بشناسید
علایم بیماری قلبی در نوزادان به سختی قابل تشخیص است به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند حتما تا سه ماهگی آنها را نزد پزشک متخصص ببرند.
علایم بیماری قلبی در نوزادان به سختی قابل تشخیص است به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند حتما تا سه ماهگی آنها را نزد پزشک متخصص ببرند. دکتر محمدرضا صبری عضو هیئت علمی گروه قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این باره به ایسنا گفت:« توصیه میشود حداقل تا سه ماهگی یکبار کودک را از نظر قلبی معاینه کنند. ابتلا به بیماریهای قلبی فقط با بروز یک علامت مشخص نمیشود و به همین دلیل متاسفانه برخی از علائم بیماریهای قلبی در کودکان را والدین تشخیص نمیدهند. در این صورت پزشک فقط از طریق معاینه متوجه شده و بر اساس آن میتواند بررسیهای بیشتری را انجام دهد.»
دکتر صبری با اشاره به اینکه کبودی ناخنها و لب، تیرگی مخاط دهان و لثهها اولین علامت بیماریهای قلبی مادر زادی است، در ادامه گفت:« در واقع از جمله علائم نارسایی قلب که والدین میتوانند به خوبی تشخیص دهند کاهش وزن گیری یا وزن نگرفتن خوب کودک است.البته این نشانه در بیماریهای دیگر نیز می تواند به عنوان یک علامت باشد و تنها مختص به بیماریهای قلبی نیست. اما اگر در موقعی که کودک شیر میخورد خسته شود و مرتب سینه مادر را از دهانش خارج کند تا نفس بگیرد و به جای اینکه مثل یک کودک نرمال در عرض ۱۰ دقیقه شیر بخورد ۴۰ طول می کشد تا شیر بخورند می تواند از علایم دیگر ابتلا به بیماری های قلبی باشد. از دیگر علایم ابتلا به بیماریهای قلبی نفس زدن است. البته نوزادان به طور طبیعی نفسشان تند است اما در صورتی که تعداد تنفسشان بیشتر از ۵۰ تا ۶۰ بار در دقیقه است و قبلشان تندتر میزند نشان دهنده بیماری قلبی در کودک است. البته به این معنا نیست که تنها با تندی نفس کودک به بیماری قلبی مبتلا شده است بلکه ممکن است این علایم علت بیماریهای دیگری نیز باشد.»
استاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه عرق کردن از دیگر علایم است و البته کودکان به طور طبیعی زیاد عرق میکنند، گفت: «این نشانه هم به تنهایی گویای ابتلای کودک به بیماریهای قلبی نیست اما اگر با همه علائم مطرح شده بروز کند نشان دهنده بیماری قلبی و نارسایی قلبی در کودک است زیرا به تنهایی یک نشانه نمی تواند نشان دهنده بیماریهای قلبی باشند.»
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼