تشخیص اوتیسم در نوزادان، توسط هوش مصنوعی
به گفته ی دانشمندان اولین علایم این بیماری در خردسالی بروز میکند اما پیش بینی دقیق در آن زمان بسیار دشوار است.
به گفته ی دانشمندان اولین علایم این بیماری در خردسالی بروز میکند اما پیش بینی دقیق در آن زمان بسیار دشوار است و احتمالا این هوش مصنوعی است که میتواند کلیدی برای تشخیص زودهنگام این بیماری باشد. محققین دانشگاه کارولینای شمالی الگوریتم یادگیری گسترده ای را توسعه داده اند که میتواند با ۸۱ درصد دقت و ۸۸ درصد حساسیت بیماری اوتیسم را پیش بینی کند.
این تیم طوری الگوریتم را تعلیم داده تا بتواند نشانه های اولیه را سریعا تشخیص دهد اما برای اینکار نیازمند تغذیه ی الگوریتم توسط اسکن های مغزی و بررسی این سه فاکتور رایج صورت میگیرد: منطقه ی سطحی مغز و حجم آن و جنسیت نوزاد (احتمال ابتلا به این بیمارای در پسران بیشتر از دختران است). AI یا همان هوش مصنوعی میتواند افزایش علایم در اوایل شش ماهگی در منطقه ی سطحی و همچنین افزایش حجم را در ۱۲ ماهگی تشخیص دهد. جای تعجبی ندارد که این بیماری در کودکان معمولا در سن ۲ سالگی تشخیص داده میشود.
بزرگترین چالش در کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی, ایجاد آزمایشات گوناگون و تصحیح تمام کارهایی است که تا به امروز انجام شده.
دانشمندان میگویند که دستیابی به اسکن مغزی نوزادان برای استفاده در آزمایشات همانند سازی بسیار دشوار و هزینه بر میباشد. همچنین استفاده از این متد به صورت دایمی کاربردی نیست. این آزمایش بسیار مفیدتر بود اگر میتوانست نوزادانی را که درصد ابتلا به اوتیسم در آنها بالاست را پیش بینی کند.
منبع:
نت نوشت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼