ویتامین د برای نوزاد، چقدر نیاز است؟
آیا می دانید ویتامین D برای رشد استخوان های کودک حیاتی است؟ مواد مغذی به راحتی در دسترس هستند، اما گاهی اوقات ممکن است کودک شما با کمبود آن مواجه شود.
آیا می دانید ویتامین D برای رشد استخوان های کودک حیاتی است؟ مواد مغذی به راحتی در دسترس هستند، اما گاهی اوقات ممکن است کودک شما با کمبود آن مواجه شود، به خصوص زمانی که آنها از شیر مادر تغذیه کنند. چرا این ویتامین مهم است و نوزاد به چه مقداری از آن نیاز دارد؟ پیامدهای کمبود این نوع ویتامین، در یک کودک چیست؟ این مقاله از بخش سلامت کودک دکتر سلام، همانطور که در مورد ویتامین دِ برای نوزادان، منابع آن، مکمل ها و چیزهای دیگر به شما می گوید، به تمام این سوالات نیز پاسخ می دهد.
این ویتامین، ترکیبیست که هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، به طور طبیعی، در بدن تولید می شود.
دو نوع از این ویتامین وجود دارد:
-ویتامین D3 که کولکالسیفرول (cholecalciferol) نیز نامیده می شود
-ویتامین D۲ که به عنوان ارگوکلسیفرول (ergocalciferol) نیز شناخته می شود
ویتامین D3 در داخل بدن تولید می شود. ترکیبی در پوست به نام 7-dehydrocholesterol نور خورشید را جذب کرده و پیش ویتامین D3 را تشکیل می دهد. این ماده از طریق جریان خون به کبد و سپس کلیه ها برای پردازش بیشتر منتقل می شود. سپس آن را به ویتامین D فعال تبدیل می کند.
گیاهان و قارچ ها ویتامین D۲ را در معرض نور خورشید سنتز می کنند. ویتامین D۲ معمولا در مکمل ها وجود دارد، گرچه مکمل های ویتامین D۳ نیز وجود دارد. ویتامین D۲ مانند ویتامین D۳ باید از طریق همان واکنش های بیوشیمیایی، برای تبدیل به ویتامین D فعال تبدیل شود.
در اینجا به شما می گوییم که چگونه این ویتامین به حفظ سلامتی کودک شما کمک می کند:
استخوان های قوی:
شاید اصلی ترین مزیت این ویتامین در بدن باشد. بدن به مقدار کافی از این ویتامین برای حفظ فسفر و کلسیم مورد نیاز در استخوان ها نیاز دارد. اگر در رژیم غذایی کودک، میزان این ویتامین کم باشد، بدن کلسیم و فسفر را از طریق ادرار دفع می کند. این امر می تواند به کمبود این عناصر در بدن منجر شود.
بدن برای انجام چند فعالیت متابولیکی نیاز به سطح کافی کلسیم و فسفر دارد. این ویتامین برای شما این اطمینان را حاصل می کند که بدن ذخایر سالم و کافی از این مواد مغذی را حفظ می کند.
ایمنی قوی:
این ویتامین باعث افزایش ایمنی ذاتی بدن و به حداقل رساندن شانس ابتلا به بیماری های خودایمنی می شود.
نقش ویتامین D در تولید انسولین:
ویتامین نقش مهمی در ترشح انسولین توسط پانکراس دارد. تحقیقات نشان می دهد که کمبود ویتامین دِ می تواند منجر به کاهش تولید انسولین شود.
نقش اساسی در تنظیم فشار خون:
در حالی که نوزادان ممکن است که در خطر ابتلا به فشار خون بالا نباشند، اما خوب است که ویتامین دِ لازم را به میزان کافی در اختیار آنها بگذارید، زیرا به تنظیم فشار خون کمک می کند.
اگر بدنتان مقدار کافی از این نوع ویتامین را دریافت کند قادر به انجام تمام این عملکردها خواهد بود.
نوزاد شما چه مقدار به این ویتامین نیاز دارد؟
در زیر توصیه های تغذیه ای (RDA) در مورد میزان ویتامین دِ لازم برای نوزادان و کودکان نوپا در واحد میلی گرم در روز (μg / day) و معادل آن در واحدهای بین المللی (IU / day) ذکر شده است:
RDA ویتامین دِ برای نوزادان و کودکان نوپا متفاوت است، اما برای پسران و دختران یکسان است. اگر کودک به طور مداوم RDA این نوع ویتامین را از دست بدهد، می تواند منجر به پیامدهای ناخواسته در بدن او شود.
در کودکانی که ویتامین دِ کافی در بدنشان وجود ندارد، خطر ابتلا به بیماری های زیر در آن ها بیشتر است:
-ریکت: ریکت نوعی بیماری است که در آن استخوان ها قادر به نگهداری کلسیم و فسفر کافی نیستند. در حالی که این امر می تواند به دلایل مختلف رخ دهد، اما اغلب به علت کمبود این ویتامین در بدن است.
-هیپوکالسمیا: در این بیماری سطح کلسیم در خون به شدت کاهش می یابد و منجر به خطر ایجاد چند مشکل متابولیکی می شود. هیپوکالسمیا به طور گسترده ای در میان کودکان مبتلا به کمبود شدید این ویتامین دیده می شود.
-استئوپنیا: کم شدن تراکم استخوان، باعث شکنندگی و آسیب پذیری زیاد در برابر شکستگی می شود. این وضعیت ناشی از جذب مقادیر زیادی از کلسیم توسط روده کوچک به علت کمبود ویتامین D است.
-ضعف عضلانی: یک کودک مبتلا به کمبود ویتامین دِ به احتمال بسیار زیاد دچار بیخوابی و سطح پایین انرژی به علت ضعف عضلانی است.
-ایمنی پایین: تحقیقات نشان می دهد که کودکانی که دچار کمبود این ویتامین هستند، دارای ایمنی پایینی هستند. این کمبود ممکن است بدن را به سمت حملات پاتوژن هدایت کند. مطالعات نشان داده اند که افرادی که مبتلا به سل هستند، سطح ویتامین دِ کمتری در بدن خود دارند. این نشان می دهد که کمبود این ویتامین می تواند بدن را در برابر باکتری های سل آسیب پذیرتر کند.
-حساسیت به عفونت های تنفسی: برخی مطالعات نشان می دهد که کودکان مبتلا به کمبود این ویتامین دارای احتمال بیشتری برای ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری های تنفسی هستند. ویتامین دِ باعث تحریک عملکرد پروتئین های سلولی ایمنی بدن که با پاتوژن ها مبارزه می کنند می شود.
-سرطان: کمبود ویتامین دِ با خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان ها ارتباط دارد. در غیاب ویتامین دِ، سلول ها می توانند به سرعت رشد کنند و منجر به سرطان شوند.
بعضی از عوامل، خطر احتمال کمبود ویتامین دِ در نوزاد را افزایش می دهند.
عوامل خطرزایی که احتمال کمبود این ویتامین را افزایش می دهند چه هستند؟
عوامل زیر باعث افزایش شانس ابتلا به کمبود این ویتامین می شود:
دریافت نور خورشید کم در روز: تنها عامل خطرساز اصلی کمبود ویتامین د، سپری کردن زمان ناکافی در برابر نور خورشید است. نوزادانی که نور خورشید کافی دریافت نمی کنند، سطح ویتامین دِ کمتری در بدنشان دارند. شما ممکن است که نتوانید نوزادان خود را برای زمان زیادی در معرض نور شدید خورشید قرار دهید، اما نوزادان و کودکان نوپای بزرگتر قطعا می توانند زمان بیشتری را در زیر نور خورشید صرف کنند.
رنگ پوست: افرادی که دارای پوست تیره تر هستند نسبت به باقی افراد، تمایل به دریافت ویتامین کمتری از نور خورشید دارند.
تغذیه انحصاری از شیر مادر: طبق تحقیقات آکادمی آمریکایی مرتبط با کودکان، شیر انسان دارای مقادیر کمی از این ویتامین است. این بدان معنی است که خطر کمبود در نوزادانی که تنها با شیر مادر تغذیه می شوند بیشتر است.
خبر خوب این است که می توانید از کمبود این ویتامین جلوگیری کنید.
چگونه از کمبود این نوع ویتامین در نوزادان جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از کمبود ویتامین D اقدامات زیر را انجام دهید:
کنترل مکمل های این ویتامین: اطمینان حاصل کنید که نوزاد شما از هنگام تولد تا سن ۱۲ ماهگی، از طریق مکمل، ۴۰۰ وات این ویتامین را دریافت کند.
قرار گرفتن در معرض نور آفتاب: قرار گرفتن چند دقیقه ای در معرض نور آفتاب کمک خوبی برای مکمل ها است. کودک شما می تواند زمانی را در اوایل صبح که خطر آفتاب سوختگی کمتر است، در زیر نور آفتاب بگذراند.
مکمل ویتامین D مخصوص مادر: اگر شما یک مادر شیرده هستید، باید ویتامین را به شیر خود اضافه کنید. RDA ویتامین D برای زنان شیرده ۱۵μg / day یا ۶۰۰IU / day است. مطالعات نشان می دهد که مصرف ۴۰۰ وات ویتامین D در روز توسط مادر شیرده، میزان این ویتامین در شیر مادر را به بیش از ۷۸ IU در هر لیتر شیر می رساند. این به این معنی است که شما با این وجود هنوز هم باید مکمل های این ویتامین را به کودک خود بخورانید.
به کودک غذاهای غنی از این نوع ویتامین بدهید: هنگامی که نوزاد شما بیشتر از شش ماه دارد، حبوبات و کراکرهای بیشتری را در برنامه غذایی او قرار دهید. بعد از 12 ماهگی شما می توانید غذاهای متنوعی از جمله شیر گاو حاوی این ویتامین را به تغذیه نوزاد اضافه کنید.
در ادامه، ما به شما درباره غذاهای غنی از این نوع ویتامین که می توانید به کودک خود بخورانید، اطلاعاتی می دهیم.
منابع غذایی غنی از ویتامین D
غذاهای زیر منبع خوبی از این نوع ویتامین هستند:
-غذاهای غنی شده از ویتامین: غلات و حبوبات،کراکر برای کودکان نوپا، فرمولا
-ماهی چرب: ماهی قزل آلا، ماهی تن و ماهی خال خالی
-تخم مرغ: به خصوص زرده تخم مرغ
-شیر حاوی ویتامین D: شیر گاو یا بوفالوی غنی شده با این ویتامین
غذاهایی مانند ماهی، تخم مرغ و شیر گاو تنها بعد از ۱۲ ماهگی باید مصرف شوند. پس چگونه نوزادانی که کمتر از یک سال دارند و از شیر مادر تغذیه می کنند، این ویتامین را دریافت کنند؟
در اینجا دو منبع مهم از این ویتامین برای نوزادان زیر یک سال که نمی توانند غذاهای غنی از این نوع ویتامین مصرف کنند و نوزادان زیر شش ماه که نمی توانند از چیزی جز شیر مادر تغذیه کنند، وجود دارد:
قطره: متخصصان پزشکی معتقدند که نوزاد باید چند روز پس از تولد استفاده از قطره این ویتامین را شروع کند. برای تمام نوزادان، مکمل این ویتامین از زمان تولد تا ۱۲ ماهگی، اجباری است. قطره های این ویتامین با استفاده از قطره چکان داده می شود و حاوی ۴۰۰واحد RDA از این نوع ویتامین است. این مکمل ها معمولا به صورت ویتامین D۲ یا D۳ سنتز شده و در شرایط آزمایشگاهی استریل می شوند.
فرمولاهای غنی شده از این ویتامین: تمام پودرهای فرمولا با حداقل 400 واحد از این ویتامین غنی می شوند. اگر کودک شما روزانه 32oz) 946.3ml) بخورد، میزان لازم ویتامین خود را از فرمولا دریافت می کند و نیازی به مکمل ندارد.
از آنجا که قطره های ویتامین، منبع اصلی این ویتامین برای نوزاد شما هستند، باید بدانید که راه درست استفاده از آنها چیست.
چگونه قطره ویتامین را به کودک بخورانیم؟
خوراندن قطره به کودک آسان است و در اینجا به شما می گوییم که چگونه آن را انجام دهید:
-اکثر مکمل های این ویتامین حاوی ۴۰۰ واحدRDA در حدود ۱ میلی لیتر مکمل هستند. این بدان معنی است که شما نیاز به ۱ml از قطره برای دستیابی کافی به RDA این ویتامین دارید.
-یک قطره چکان بردارید و مکمل را به آن اضافه کنید.
کودک را بر روی پای خود بگذارید.
قطره چکان را به آرامی داخل دهان کودک قرار دهید و آن را در قسمت آخرین دندان ها در پشت فک پایین قرار دهید.
-هدف قرار دادن این قسمت، تضمین می کند که تمام مایع به طور مستقیم به گلو وارد می شود. اگر قطره چکان را مستقیم، داخل دهان و به سمت زبان بگذارید، کودک آن را آسان تر با بزاق مخلوط می کند. اما قرار دادن مستقیم قطره چکان در دهان می تواند باعث خارش شود.
- هنگامی که قطره چکان در موقعیت صحیح قرار گرفت، لاستیک انتهای قطره چکان را فشار دهید تا مایعات بیرون بیاید. به آرامی قطره چکان را بیرون بیاورید و نوزاد را برای مدت یک دقیقه نگه دارید تا باد گلوی او خارج شود.
-اگر کودک مکمل را از دهان خود بیرون ریخت، مجددا این عمل را انجام ندهید.
تا چه مدت نوزادان به قطره ویتامین D نیاز دارند؟
این قطره ویتامین تا سن 12 ماهگی اجباری است ، مگر اینکه نوزادان مقدار 32oz (946.3ml) فرمولا را در روز مصرف کنند.
قطعا نوزادانی که توسط شیر مادر تغذیه می شوند نیاز به مکمل دارند. هنگامی که کودک شما بیش از ۱۲ ماه دارد، می تواند از شیر گاو غنی شده با این ویتامین استفاده کند یا حتی می توانید خوراندن فرمولای غنی شده از ویتامین را ادامه دهید.
اگر کودک RDA خود را از مواد غذایی غنی شده با این نوع ویتامین دریافت می کند، می توانید استفاده از قطره را متوقف کنید.
شما به احتمال زیاد سوالات دیگری نیز در مورد این نوع ویتامین نوزادان دارید که ما در بخش زیر به آنها پاسخ می دهیم.
پرسش و پاسخ های متداول درباره این نوع ویتامین برای نوزادان:
1- اگر من به طور تصادفی مقداری بیشتر از حد نیاز از این ویتامین به کودک دادم چه می شود؟
عوارض جانبی مصرف بیش از حد برخی از قطره ها و مکمل های این نوع ویتامین بسیار ناچیز هستند. با این حال، احتمال مسمومیت وجود دارد و می تواند باعث مشکلاتی مانند انباشت شدن بیش از حد کلسیم در بدن شود.
دریافت بیش از 1000 واحد از این نوع ویتامین، در روز برای چند روز متوالی برای نوزاد شما، منجر به مسمومیت می شود. یک قطره اضافی تصادفی یا دو بار مصرف بیشتر از مکمل ویتامین د، نیز به احتمال زیاد هیچ آسیبی به همراه ندارد، مگر اینکه این کار را برای چند روز تکرار کنید.
ویتامین د کسب شده از غذا و نور خورشید باعث ایجاد چنین مسمومیتی نمی شود.
بنابراین، می توانید با کنترل مقدار این ویتامین موجود در مکمل و دادن تعداد قطره دقیق به صورت تجویز شده توسط پزشک، از بروز مسمومیت های ایجاد شده بر اثر ازدیاد مصرف این ویتامین جلوگیری کنید.
۲- آیا می توانم این ویتامین را در قالب یک مکمل مولتی ویتامین به کودکم بدهم؟
بله چندین مکمل مولتی ویتامین برای نوزادان وجود دارد که همچنین شامل این نوع ویتامین نیز می شوند. هنگام انتخاب قطره مولتی ویتامین، مقدار مایع بر حسب مورد اندازه گیری شود. قبل از اندازه گیری برچسب روی قطره را با دقت بخوانید و اگر مشکلی داشتید با پزشک مشورت کنید.
۳- آیا می توانم قطره های ویتامین طبیعی را به کودکم بدهم؟
بله شما می توانید مکمل های ویتامین د طبیعی تایید شده را به کودک خود بدهید. اطمینان حاصل کنید که هیچ افزودنی یا مواد دیگری در مکمل وجود ندارد. قبل از دادن مکمل بهتر است که با پزشک مشورت کنید.
۴- آیا برای کنترل میزان این ویتامین در بدن کودک آزمایشی وجود دارد؟
بله. اگر پزشک شما تشخیص دهد که کودک شما دچار کمبود این ویتامین شده است، می توانید از طریق آزمایش خون آن را بررسی کنید.
وجود این ویتامین برای استخوان ها، عضلات و سیستم گردش خون ضروری است. و همچنین برای حفظ سیستم ایمنی کودک در شرایط ایده آل بسیار مهم است. در حالی که این ویتامین همیشه از طریق نور خورشید در دسترس است، اما ما نمی توانیم کودکان را به علت خطر آفتاب سوختگی، بیش از حد، در معرض نور خورشید قرار دهیم.
قطره های این ویتامین و مواد غذایی غنی شده از ویتامین می تواند به شما کمک کند تا RDA مورد نیاز کودک را برآورده کنید. هنگامی که کودک شما بزرگتر می شود، می توانید انواع مختلفی از غذاها را به او بدهید تا اطمینان حاصل کنید که بدن همیشه دارای ذخایر مناسبی از این نوع ویتامین است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼