بند آوردن گریه نوزاد، دوازده روش علمی خانگی
به عنوان یک مادر شیرده، کاملا طبیعی است که بدن، ذهن و روح شما در دنیای کاملا متفاوتی درگیر شود که در آن تمام فکر و ذکرتان فرزندتان است.
به عنوان یک مادر شیرده، کاملا طبیعی است که بدن، ذهن و روح شما در دنیای کاملا متفاوتی درگیر شود که در آن تمام فکر و ذکرتان فرزندتان است. با این حال، مادران جدید باید با چالشهای زیادی روبرو شوند، از کم کردن وزنی که در دوران بارداری بالا رفته و علائم کش آمدن پوست تا عدم تعادل هورمونی که میتواند باعث ریزش مو و حتی افسردگی شود. بنابراین، برای یک مادر خسته و پر از استرس، گریه های مداوم اغلب میتواند خارج از تحمل باشد. یکی از سختترین وظایف (و مهمترین مورد برای سلامت روح و روان تان) یادگیری نحوه بند آوردن گریه نوزاد است.
خوشبختانه چند راهکار طبیعی وجود دارد که میتوانید آنها را برای بند آوردن گریه نوزاد امتحان کنید. هر کودک به درمانهای متفاوتی واکنش نشان خواهد داد و برخی از روشهای برای برخی از نوزادان موثر نخواهند بود. قبل از اینکه روشهای خانگی ما را برای بند آوردن گریه نوزاد امتحان کنید، به شدت توصیه میشود که علل احتمالی ایجادکننده گریه را در کودکتان بدانید.
کودکتان دائم گریه میکند؟
دلایل متعددی وجود دارند که سبب میشوند کودک شما دست از گریه برندارد. فهرست زیر بیشتر یک چک لیست برای شماست که حسابی به کارتان میآید. به بیان واضحتر، بچهها به طور کلی زمانی گریه میکنند که نیازند توجه هستند. به عنوان یک مادر، شما غالبا میدانید که چه چیزی اشتباه است و میتوانید عملکردتان را بر اساس آن تنظیم کنید. اما وقتی نمیتوانید بفهمید که چه کاری باید انجام بدهید، ناامیدی و خستگی پا به میدان میگذارند.
در اینجا برخی از علل شایعی را که موجب گریه نوزاد میشوند، میبینید:
- گرسنگی
- احساس خواب آلودگی
- کثیف بودن پوشک
- مشکلات معده و نفخ
- خستگی
- سرما یا گرمای بیش از حد
- ناراحتی ناشی از لباس
- درد
- تحریک شدن
- نیاز به آغوش
بعضی از نوزادان در دنیای کوچک خودشان خوشحال هستند و خوشبختانه در رختخواب یا تشک بازیشان دراز میکشند بدون اینکه آزار و اذیتی برای شما داشته باشند. برخی دیگر باید مدام در آغوش گرفته شوند و فقط به همین دلیل گریه میکنند. چنین چیزی میتواند برای مادر بسیار دشوار باشد. اینکه مدام کودکتان را در آغوش بگیرید تا آرام شود برای کوتاه مدت مشکلی ندارد، اما اگر میخواهید ساعت خواب و خوراک فرزندتان یک روال منظم داشته باشد، باید بدانید که چگونه گریه او را متوقف کنید، به طوری که دایم به شما نیاز نداشته باشد.
چگونه گریهی کودک را متوقف کنیم؟
معروف است که نوزادان بنا به دلایل خاصی گریه میکنند، اما همیشه نمیتوان دلیل گریه نوزاد را به طور مشخص تعیین کرد. در اینجا برخی از بهترین راهحلهای خانگی را برای آرام کردن کودک گریان به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
۱) هر کجا که لازم است شروع کنید
بررسیهای اولیه را انجام بدهید و بر اساس آنها عمل کنید:
- سعی کنید به کودکتان شیر بدهید؛ اگر کودک از خوردن شیر اجتناب کرد، واضح است که گرسنگی علت گریهی او نیست
- پوشک او را عوض کنید، در صورتی که خیس شدهاست. در غالب مواقع، بچهها به خاطر خیس بودن پوشک گریه میکنند
- بررسی کنید که آیا کودک توسط مورچه یا هر حشره دیگری آسیب دیده یا نه.
- لباسهای کودک را عوص کنید چرا که ممکن است راحت نبودن لباسهایش باعث گریهی او شده باشد.
- دمای بدن کودک را بررسی کنید تا مطمئن شوید که گریه در اثر بیماری نیست.
۲. قنداق کردن
مطالعات ثابت کردهاند که قنداق کردن کودک در هنگام خونگیری از پاشنهی پا مدت زمان گریه کردن را کاهش میدهد. قنداق کردن می تواند باعث راحتی کودک شود و در او این حس را القا کند که مورد حفاظت قرار گرفته است و به این ترتیب میتواند گریهی نوزاد را متوقف کند. سر و صورت نباید پوشانده شود تا کودک به راحتی نفس بکشد. زمان قنداق کردن او دستهایاش را بیرون قرار بدهید، تا کودکتان با دستهای آزاد احساس راحتی کند. زمانی که کودک یاد گرفت غلت بزند و روی شکم قرار بگیرد، قنداق کردن او را متوقف کنید چرا که ممکن است باعث ناراحتی او شود.
۳. فرزندتان را تکان بدهید
یکی از روشهای علمی اثبات شده برای بند آوردن گریه نوزاد این است که او را تکان بدهید. حرکت ریتمیک کودک را آرام میکند. کودکتان را در آغوش بگیرید و به آرامی او را تکان بدهید. نگه داشتن کودک گریان در آغوش باعث میشود که کودک احساس امنیت بیشتری داشته باشد. این کار همچنین در طولانی مدت زمانی که کودک رشد میکند و به فرد بالغی تبدیل میشود سلامت روان مناسبی به او خواهد داد.
۴. آواز بخوانید تا آرام شود
آواز میتواند اثر آرامشبخشی روی کودک داشته باشد. آواز همراه با تکان دادن ملایم میتواند آرامش کودک را افزایش دهد. مطالعات ثابت کردهاند که عمل آواز خواندن برای نوزاد مناسب است. نوزادان آواز مادر را دوست دارند صرف نظر از اینکه مادر در خواندن مهارت داشته باشد یا خیر. از این رو، آواز بخوانید و نوزادتان را آرام کنید.
۵. کودکتان را ماساژ بدهید
تاثیر ماساژ در بهبود علائم کولیک نوزادان اثبات شدهاست. خواه کودک کولیک داشته باشد و خواه نه، همهی نوزادان به طور غیر معمولی توانایی تنفس و خوردن همزمان را دارند، قابلیتی که با بالا رفتن سن از بین میرود. این ترفند به نوزادان اجازه میدهد تا به طور مداوم شیر بخورند اما متاسفانه این کار تقریبا همیشه منجر به افزایش گاز میشود. اگر نوزاد پس از خوردن شیر نفخ یا گاز داشت، عمل گریه به تسکین آن کمک میکند، زیرا گریه راه طبیعی خروج گاز ناخواسته از معده است. کودکتان را به آرامی و در موقعیت عمودی در حدود ۱۰ دقیقه پس از هر بار شیر خوردن ماساژ بدهید، و به آرامی به پشت نوزاد ضربه بزنید.
۶. صدای داخل رحمی را تکرار کنید
نوزادان در رحم در سکوت مطلق قرار ندارند. آنها صدای جریان خون را میشنوند و همچنین صداهای معده و روده نیز به گوششان میرسد. با ایجاد صداهای مشابه، کودک شما جو رحم را تجربه کرده و همین سبب آرام شدن کودک میشود. برای آرام کردن کودک، صداها را کپی کنید. اگر پدر در کنارتان باشد، اغلب یک صدای نرم و پایین تمام چیزی است که نیاز دارید. اگر پدر کودک را نزدیک قفسه سینه خود نگه دارد و صدایی مانند آوازهای بودایی، صدای لرزش قفسهی سینه یا یک صدای آرامشبخش ایجاد کند به خوبی می تواند از گریه کودک جلوگیری کند.
۷. حرکت دوچرخه را انجام دهید
ناراحتی ایجاد شده در معده ممکن است سبب شود که کودکتان به طور لاینقطع گریه کند. کودک را روی زمین بگذارید و پاهای او را به حالت دوچرخه حرکت بدهید. هنگامی که کودک آروغ زد گریهاش هم متوقف میشود.
۸. از عواملی که سبب تحریک بیش از حد کودک شدهاند، دوری کنید
بچه ها زمانی که بیش از تحریک شدهاند گریه میکنند. هنگامی که کودک شما در یک وضعیت خاص قرار دارد مثلا در میان صداهای بلند، فعالیتهای سطح بالا و غیره، تحمل وضعیت ممکن است برای او دشوار باشد. این دقیقا حالت تحریک شدن بیش از حد است که کودک آن را با گریه کردن نشان میدهد. بیش از حد شیر خوردن نیز ممکن است باعث تحریک کودک شود. در اینجا برخی از نشانههای تحریک شدن بیش از حد کودک را میبینید:
- تنفس سریع
- تغییر در رنگ پوست
- حرکات سریع
- دور کردن سر یا عدم نگاه به شما در حالی که با او صحبت می کنید
کودک خود را به یک مکان آرام ببرید، چراغها را کم نور کنید و محیط بدون عوامل تحریک ایجاد کنید تا کودکان راحت باشد.
۹. سعی کنید حواس کودک را پرت کنید
هنگامی که خیالتان راحت شد دلیل گریه کودک گرسنگی، خواب و دل درد نیست، سعی کنید برای بند آوردن گریه اش حواس او را پرت کنید. در اینجا برخی از راههای موثر را برای پرت کردن حواس کودک می بینید:
- آهنگ پخش کنید
- از عروسک هایی استفاده کنید که هنگام تکان دادن صدا می دهند
- صداها و اداهای خنده دار از خودتان دربیاورید تا آرام شود
- کودک را کنار پنجره تا بتواند در تماشای دنیای بیرون محو شود، مثلا شاخه های درختان و ماشینهای متحرک را به او نشان بدهید.
۱۰. به خارج از منزل بروید
اگر دیدن دنیای بیرونی از طریق پنجره کمک چندانی به شما نکرد، کودکتان را خارج از منزل ببرید تا آب و هوای تازه جادوی خود را بکند. حتی نوزادان سرسخت هم حرکت کردن را دوست دارند. تغییر محیط که در آن سناریوهای جذب کننده زیادی موجود است میتواند کودک شما را آرام و ساکت کند.
۱۱. با ماشین یک دور بزنید
این یکی مطمئنا روش معمولی برای جلوگیری از گریه نوزاد نیست، اما برای فرزندان من، مانند یک جادو موثر بود. خواه تاثیر چرخش ملایم موتور یا حرکت ماشین دلایل محکمی داشته باشد و خواه نداشته باشد. جادوی این روش هر چه که باشد، بسیاری از بچه های امروزی به سرعت در یک سفر کوتاه با ماشین می خوابند. اگر متوجه شدید که کودک شما ماشین را دوست دارد، یک دور سریع در اطراف خانه تان ممکن است تمام کاری باشد که باید برای به خواب رفتن او انجام بدهید.
۱۲. یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید
به عنوان یک مادر شیرده، دقت نظر روی رژیم غذایی سبب میشود که از خوردن مواد غذایی ایجاد کننده مشکل برای کودکان دوری کنید. حذف برخی از غذاها مانند محصولات لبنی و تخم مرغ که میتوانند باعث ایجاد حساسیت در نوزادان شوند از رژیم غذایی سبب میشود که کودکتان به دلیل درد شکم گریه نکند.
یکی از بهترین مراحل زندگی (اگر بهترین نباشد) مادر شدن است. از میان چالش ها عبور کنید تا به فرزندتان یک زندگی شاد بدهید!
منبع:
بازده
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼