۱۹۱۱۱۰
۵۶۵۰
۵۶۵۰

ایا زردی نوزاد برمیگردد؟

تا چه حد با بیماری زردی نوزاد آشنا هستید؟ زردی در روزهای اول زندگی نوزاد خود را نشان می دهد.

تا چه حد با بیماری زردی نوزاد آشنا هستید؟ زردی در روزهای اول زندگی نوزاد خود را نشان می دهد. حتماً پدر و مادرانی که فرزندشان زردی داشته می دانند که زردی نوزاد به واسطه‏ ى سطوح بالاى رنگدانه‏ ى زرد مایل به سبز خون که بیلى‏ روبین نامیده مى‏ شود که یک رنگدانه زرد رنگ است و بر اثر شکسته شدن گلبولهای قرمز خون ایجاد می شود. کبد بیلى‏ روبین را از خون تصفیه مى‏ کند . در کودکان و بزرگسالان بیلی روبین در کبد به طور کامل پردازش شده و از طریق مجرای روده ای عبور می کند. در حالی که، نوزاد به دلیل عدم توانایی کافی ممکن است نتواند بیلی روبین را از بدن دفع کند، در نتیجه سطح بیلى ‏روبین در خون بالا مى‏ رود. زردی انواع مختلفی دارد که عبارتند از زردی ناشی از ناسازگاری‏های خون، زردی از شیر مادر ، فاویسم یا زردی ناشی از پرخونی و عوامل دیگری مثل وزن کم نوزاد در زمان تولد، نارس بودن، جنس پسر، نوزاد مادر دیابتی، سابقه زردی در نوزاد اول، عدم تطابق گروه خونی و RH مادر و نوزاد، تغذیه ناکافی نوزاد بخصوص در روزهای اول زندگی و … .

راهکارهایی برای درمان و مقابله با زردی نوزاد:
روش ۱
با اینکه حجامت در نوزادان با عوارض زیادی همراه است، اما تعویض خون در صورتی که میزان بیلی‏روبین از حد مجاز بالاتر باشد، با تشخیص پزشک انجام می‏شود.
روش ۲
تا چندین سال قبل استفاده از نور مهتابی برای درمان زردی نوزادان پیشنهاد می شد اما طبق گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، «نور آفتاب یا نور مهتابی‌های معمولی هیچ‏گونه تاثیری در کاهش زردی و درمان آن ندارد. همچنین در مورد نوع تغذیه مادر، مصرف غذاهای گرم مانند ادویه یا خرما تاثیری در زردی نوزاد ندارد.»
روش ۳
تنها عامل موثر در کاهش زردی تغذیه مکرر نوزاد با شیر مادر و افزایش دفع ادرار نوزاد است. البته در زردی شیر مادر، پزشک ممکن است استفاده از شیر مادر را به طور موقت قطع و شیر خشک را جایگزین کند، اما ترنجبین و شیر خشت بیشتر سبب افزایش دفع مدفوع شده و تاثیر بسزایی در کاهش میزان زردی ندارد و هیچ گاه نباید نوزاد را صرفا با این مواد تحت درمان قرار داد و حتما باید با پزشک مشاوره شود. در انتخاب رنگ لباس نوزاد هم از طیف زرد استفاده نشود، چون تشخیص زردی را از سوی والدین به تاخیر می‏اندازد.
روش ۴
جهت درمان زردی نوزاد هر روز نصف تا یک قاشق چایخورى تخم گشنیز را در ۵/ ۱ استکان آب بجوشانید تا نیمى از آن بماند صاف کنید و در طول روز به نوزاد بدهید و چند روز تکرار کنید.
روش ۵
جهت درمان زردی نوزاد ترنجبین به میزان یک قاشق چایخورى تا مربا خورى را در کمى آب جوش حل کنید و صاف کنید و کم‏ کم به کودک بدهید و چند روز تکرار کنید. مصرف قدومه با ترنجبین بعد از صاف کردن خوب است.
روش ۶
فوتوتراپی در درمان زردی نوزاد مؤثر است و بهترین روش برای درمان زردی می باشد. فوتوتراپی روشی است که با تاباندن نور به پوست نوزادانی که دچار بالا رفتن بیلی‌روبین غیرمستقیم شده‌اند، فوتوایزومرهایی بوجود می‌آیند که قابلیت دفع بیشتری دارند و باعث پایین آمدن سطح بیلی‌روبین می‌شوند.
روش ۷
ایمونو گلوبولین وریدی (IVIG)، در کنار فوتوتراپی برای نوزادانی که ناسازگاری Rh یا ABO دارند می‌تواند بکار رود، اما استفاده از باربیتوراتها، کلستیرامین، پنیسلامین توصیه نمی‌شود.
اگر نوزاد زردی شدیدی نداشت می توانید برای جلوگیری از هدر رفتن آب بدن او مایعات زیاد به او بدهید و بیشتر از حد معمول به کودک شیر بدهید زیرا شیر مادر عامل زردی را تضعیف می کند . همچنین بهداشت کودک را به طور کامل رعایت کنید. علاوه بر آن نور خورشید می تواند به درمان زردی نوزاد کمک کند. کودک را در کنار پنجره ای آفتاب گیر، به مدت ده دقیقه و دوبار در روز قرار دهید.
بطور خلاصه در مجله معتبر بالتیمور سان می خوانیم که در بسیاری موارد زردی نوزاد قابل بازگشت است ولی در صورتی که مراقبت های لازم انجام پذیرد این امکان وجود ندارد.
اما چنانچه کودک شما درجه زردی بالایی داشت فورا به پزشک مراجعه کنید تا با قرار دادن نوزاد در معرض نوعی نور (دستگاه زردی) زردی وی درمان شود. این دستگاه را از لوازم پزشکی ها می توانید کرایه کنید. به این روش فتوتراپی با نور می گویند. این نور به پوست کودک نفوذ می کند و نوع خاصی از مولکول های موجود در پوست را در مقابل زردی تقویت می کند. درمان قطعی زردی نوزاد با فتوتراپی که از پرطرفدارترین و معمول ترین روشهای زردی نوزاد است به دست می آید.
با مطالعه مطالب این مطلب به این نکته پی بردید که زردی نوزادان قابل برگشت است و در صورت تشخیص به موقع و درمان آن می توان از تشدید این عارضه جلوگیری نمود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.