درمان زردی نوزادان، توسط روش های مختلف
بیماری زردی که تحت عنوان هایپربیلی روبینمیا نیز شناخته میشود، عارضهای است که اغلب نوزادان را تحت تأثیر قرار میدهد.
بیماری زردی که تحت عنوان هایپربیلی روبینمیا نیز شناخته میشود، عارضهای است که اغلب نوزادان را تحت تأثیر قرار میدهد؛ گرچه گاهی میتواند بزرگسالان را نیز درگیر کند. زردی زمانی اتفاق میافتد که سطح بیلی روبین در صفرا افزایش یابد. این وضعیت باعث میشود که پوست، سفیدی چشم و غشاهای مخاطی بدن به رنگ زرد دیده شوند.
زردی نوزاد همیشه خطرناک نیست اما میتواند نشانه یک اختلال باشد که نیاز به درمان فوری دارد. در این مقاله قصد داریم درباره راههای درمان زردی نوزاد با شما صحبت کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
به پزشک مراجعه کنید.
تقریباً همه نوزادان زردی میگیرند که به خاطر کبدهای نارسیدهشان است. کبد آنها نمیتواند بیلی روبین را که محصول فرعی حاصل از تجزیه گلبولهای قرمز است، فراوری کند. اگر پوست یا چشمان کودک زرد به نظر میرسد، احتمالاً زردی دارد و معمولاً بدون درمان و در عرض دو هفته بهبود مییابد.
اگر پوست یا قسمتهای سفید چشمان نوزادتان زرد تیره بود یا اگر خواب آلودگی شدید داشت، حتماً به پزشک اطفال مراجعه کنید. گاهی اوقات در صورت شدید شدن زردی نوزاد، بیلی روبین مغز کودک را نیز درگیر میکند و عارضهای تحت عنوان بیلی روبین انسفالوپاتی ایجاد میکند؛ بنابراین در صورت مشاهده علائم زیر که نشاندهنده بدتر شدن زردی نوزاد و انتشار آن به مغز است، حتماً به پزشک مراجعه کنید:
- زرد شدن عمیقتر پوست
- انتشار رنگ زرد به قسمتهای دیگر بدن مانند شکم، بازوها یا پاها
- بیقراری کودک و گریههای ممتد
- تغذیه ناکافی کودک و ناتوانی در اضافه کردن وزن
- بیحالی نوزاد و دیر بیدار شدن او
به پزشک مراجعه کنید.
درمان زردی نوزاد با نور درمانی
یکی از راههای درمان زردی نوزاد نور درمانی (فتوتراپی) است. در این روش کودک شما ممکن است تحت نور ویژهای قرار گیرد که نور را در طیف آبی و سبز منتشر میکند. نور ساطعشده، شکل و ساختار مولکولهای بیلی روبین را تغییر میدهد به طوری که میتوانند به راحتی از طریق ادرار و مدفوع دفع شوند. نوری که استفاده میشود یک نور ماوراء بنفش نیست و یک سپر پلاستیکی محافظ در برابر امواج ماورای بنفش که ممکن است منتشر شود، کودک را محافظت میکند. در طول درمان نوزادتان تنها پوشک به پا دارد و چشمانش نیز توسط یک محافظ پوشیده میشود؛ بنابراین سایر قسمتهای بدن میتوانند از مزایای نور درمانی بهرهمند شوند.
درمان زردی نوزاد با تزریق ایمونوگلوبولین داخل وریدی (IVIg)
یکی دیگر از راههای درمان زردی نوزاد، تزریق ایمنوگلوبین داخل وریدی میباشد. گاهی اوقات زردی نوزاد به دلیل وجود تفاوت بین نوع خون بین مادر و نوزاد ایجاد میگردد. در این حالت آنتی بادی های متنقل شده از بدن مادر به نوزاد، سلولهای قرمز خون نوزاد را تخریب میکنند. برای درمان زردی نوزاد با این علت، نوعی ایمنوگلوبین داخل وریدی به نوزاد تزریق میشود که سطح آنتی بادی های مادر را در بدن او کاهش میدهد.
درمان زردی نوزاد با انتقال خون تعویض شده
در موارد نادر، در صورتی که نوزاد به سایر روشهای درمان زردی نوزاد پاسخ ندهد، به او خون تعویض شده تزریق میشود. در این روش مقداری از خون نوزاد از طریق دستگاه از بدن او خارج میگردد. سپس سطح بیلی روبین و آنتی بادی های مادری از طریق فیلترهای خاصی در خون او کاهش داده میشود. این خون مجدداً به بدن نوزاد بازگردانده میشود. این روش در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان انجام میگردد.
منبع:
دکتر سوشا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼