۱۹۸۳۰۶
۱۱۹۱
۱۱۹۱

درباره خواب نوزادان، همه چیز را بدانید

احتمال دارد فرزندی داشته باشید که بدخواب است و این مساله برایتان این اضطراب را ایجاد کرده باشد که آیا می توانم او را بخوابانم؟

در این پست قصد داریم یک راهنمای سنی برای خواب نوزادان معرفی کنیم که طی آن خواب مناسب به یک روال روزانه تبدیل می شود و شب ها نیز نوزاد به راحتی به خواب می رود.
احتمال دارد فرزندی داشته باشید که بدخواب است و این مساله برایتان این اضطراب را ایجاد کرده باشد که آیا می توانم او را بخوابانم؟ آیا او به مقدار مورد نیازش خواهد خوابید؟ آیا خواب او آنقدر طولانی خواهد بود که خودم هم بتوانم استراحت کافی داشته باشم؟ خواب نوزادان وقتی که کودکتان فرزند اولتان باشد، برایتان پررنگ تر نیز خواهد بود.
در مورد فرزندان بعدی شما احتمالاً از اشتباهات و تجربیاتتان درس آموخته اید و کار ساده تری پیش رو دارید، به علاوه اینکه احتمالاً مطالعاتتان نیز در این باره تکمیل تر شده و به لحاظ داشتن اطلاعات در مورد خواب نوزادان مسلح تر هستید. البته مستقل از اینکه شما چه برنامه خوابی را برای کودکتان پیاده و اعمال می کنید کودک شما می تواند بالذات در امر خوابیدن و چرت زدن ماهر و خوب باشد که البته این از خوش شانسی شماست، با این حال داشتن یک برنامه عملی و کاربردی نیز مهم است و ما این مطالب را از بهترین مشاورین و کارشناسان خواب کودک گردآوری کرده ایم.

از تولد تا ۳ ماهگی، خواب نوزادان تقریباً نامنظم است
برای پدر و مادران جدید که در حال تلاش برای تسریع در مراقبت از نوزاد خود هستند، در مورد خواب نوزادان، خوشبختانه خود نوزادان نیز همکاری ناخودآگاهی را با آنها دارند، زیرا قرار گرفتن آنها در آغوش، صندلی ماشین یا تخت کودک برایشان لذت بخش بوده و هیچ فشاری برای انجام کاری خاص برایشان وجود ندارد. با این حال، ایده خوبی است که گاهی اوقات نوزاد خود را در موقعیتی که معمولاً شبها به آسودگی در آن می خوابد قرار داده و به چرت روزانه نیز عادت دهید.
همچنین اطمینان حاصل کنید که اتاق تاریک و نسبتاً آرام است، حتی اگر کودک با نشاط و جست و خیز وارد آن شود. مهمتر از آن این است که از بیدار نگه داشتن نوزاد برای بیش از دو ساعت و در یک محدوده طولانی اجتناب کنید. مارک وایزبلوت، استاد و پزشک کودکان بالینی در دانشکده پزشکی نرت وسترن و نویسنده "رفتارهای سالم خواب برای کودکان سالم" می گوید: "برای تشخیص بهتر زمان خواب نوزادان، علائم خواب آلودگی او را که طی آنها او کمتر فعال است، خمیازه می کشد و یا کمتر به محیط اطراف خود علاقه مند است، رصد کنید".

۳ ماهگی، آمادگی برای داشتن یک برنامه ایجاد شده
شما نمی توانید انتظار داشته باشید که کودک شما خودش در صندلی راحتی اش نشسته و به مرور بخوابد. دکتر جودی میندل مدیر کل مرکز اختلالات خواب در بیمارستان کودکان فیلادلفیا، می گوید: " اگر شما متوجه شدید که خواب نوزاد شما کماکان نامنظم است، خودتان باید پیش قدم شوید. خواباندن نوزاد در ساعت مشخصی از هر روز باعث ایجاد یک ساعت داخلی در کودک و درک نسبی از یک زمان خواب در او خواهد شد. بنابراین برای رسیدن به "پنجره خواب" طبیعی در کودک، بیشتر باید یک برنامه زمانی داشته باشید تا اینکه صرفاً به زمانهای خستگی زیاد او اکتفا کنید.
به این ترتیب، او به تدریج به راحتی و بدون گریه به خواب می رود. هنگامی که برنامه ای برای خواب روتین نوزاد خود نداشته باشید، مواقعی که نوزاد کاملاً خسته نباشد بدنش هورمون هایی ترشح می کند که به او انرژی مضاعف داده و باعث می شود از خواب فاصله بگیرد، در حالیکه نوزادان ۳ تا ۶ ماهه معمولاً باید روزانه سه تا چهار بار چرت بزنند و پس از بیدار شدن تا دو ساعت بعد مجدداً آماده خواب شوند. مثلاً اگر کودک شما ساعت ۶ صبح از خواب بیدار می شود، باید ساعت ۸ صبح او را دوباره روی تختش بگذارید. هنگامی که از خواب بیدار شد، بگذارید او دو ساعت بیدار بماند و همین رویه را برای چرتهای سوم و چهارم او نیز تکرار کنید".
اگر خواب نوزادان در فواصل زمانی منظم و قابل پیش بینی پیش نرود، ممکن است در ابتدا فرزند شما نتواند طبق یک برنامه منظم بخوابد. پس چگونه باید این کار را به شکل روزمره انجام دهید؟ کارشناسان توصیه می کنند هنگامی که اولین زمان چرت روز اوست، او را در تخت خوابش قرار دهید، درست همانطور که در زمان خواب شب انجام می دهید. البته هر متخصص خواب کودکی یک روش مورد علاقه و خاص خود را توصیه می کند که متاسفانه در بسیاری از آنها گریه کودک اجتناب ناپذیر است.
جیل اسپیواک کمک نویسنده " راه حل آسان خواب کودک" می گوید : " اگر کودک شما گریه می کند، برنامه خواب را به هم نزنید ولی تا زمان پایان خواب، هر بار طی فواصل ۵، ۱۰ یا ۱۵ دقیقه ای به او سر بزنید، بدین معنی که هر بار به اتاق کودک رفته و کنار تخت کودک بنشینید و بدون دست زدن به نوزاد با لحنی آرام بگویید: " من دوستت دارم، عسل من" و یا جملاتی دیگر از این دست. سپس اتاق را ترک کنید، به طوری که نوزاد شما فرصتی برای تسکین پیدا کردن و به خواب رفتن داشته باشد. اگر او بعد از یک ساعت هنوز نخوابیده باشد، او را بلند کنید و دو ساعت بعد دوباره امتحان کنید".
یکی دیگر از مشکلاتی که شما ممکن است با آن برخورد کنید این است که کودک شما سر و صدا یا مقاومت نمی کند، اما در خواب خرناس کشیده و پس از مدت کوتاهی (حدود ۲۰ دقیقه) بیدار می شود. در این شرایط خواب او را پایان یافته فرض نکنید. به گفته اکثر متخصصان، حتی اگر بعضی از کودکان طبیعتاً کم خواب باشند، شما باید هدف حداقل ۴۵ دقیقه خواب را برای او داشته باشید. اسپیواک می گوید: "چرت کوتاه کمک می کند تا کودک شما با خستگی مبارزه کند، اما ترمیم و بازسازی انرژی او به مدت طولانی ادامه نمی یابد. بنابراین هنگامی که کودکتان زود بیدار شد، او را از تختش تا یک ساعت کامل برندارید و سعی کنید عادت خوابهای طولانی تر را جایگزین خوابهای متعدد و کوتاه او نمایید".

۶ تا ۹ ماهگی، زمان طولانی تر بین چرتها
در برخی موارد در این دوره، روال کودک شما تغییر خواهد کرد. بعد از بیدار شدن از چرت اول روزانه، او حداقل تا ۳ ساعت (به جای ۲ ساعت) آماده خواب بعدی نخواهد شد. البته، اگر او خودش سعی کرد زودتر بخوابد، با او همکاری کنید. اما در بعضی مواقع، احتمالاً در حدود ۹ ماهگی، فرزند شما فقط دو بار چرت روزانه خواهد داشت.
البته وقتی که برخی کودکان را در ۹ ماهگی در ساعت ۳ بعد از ظهر برای سومین خواب روز به تختش می برید، او آنقدر بازی می کند تا خسته شود، سپس شروع به گریه می کند و از خواب خبری نیست. این زمانی است که باید این چرت را حذف کنید. تنها مساله این است که کودک تا انتهای روز زودتر خسته خواهد شد و راه حل آن نیز این است که برای خواب شب او باید حدود یک ساعت زودتر از معمول اقدام نمایید.

اگر برنامه به خوبی پیش نرود تکلیف چیست؟
با نگاه به میزان خواب شب نوزاد خود شروع کنید. دکتر وایزبلوت می گوید که یک مشکل رایج، اجازه دادن به کودک برای بیمار ماندن و دیدن پدر پس از بازگشت از محل کارشان به خانه است. این می تواند زمان خواب کودک شما را بیش از حد به تاخیر بیندازد. اشتباه دیگری که معمول است این است که به جای اینکه او را در یک ساعت معقول در رختخواب بگذارید، اجازه بدهید تا از شدت خستگی خوابش ببرد. او ادامه می دهد: "هر دو این عادات اشتباه باعث می شوند روال خواب کامل نوزاد مختل شود. او نمی تواند تا ساعت ۹ صبح روز بعد بخوابد و در عین حال در این روز برنامه خواب خوبی هم داشته باشد. برنامه فردای او اینگونه کاملاً دچار اختلال می شود".
کیفیت خواب خواب نوزادان در روز به نوبه خود بر روی خواب شب آن ها نیز تاثیر می گذارد. شاید بزرگترین دلیلی که بچه در تمام طول روز در تلاش است تا بیدار بماند این است که شما دلتان نمی آید برنامه ای را اجرا کنید که موجب ناراحتی کودکتان می شود و او را به گریه وامی دارد. او نیز از الطاف شما مطمئن است که در شب به آرامی خواهد خوابید. این روش هرگز کار نمی کند. دکتر میندل می گوید: "یک کودک کاملاً خسته، زمان بیشتری را در صبح فردایش می خوابد و این اتفاق برنامه خواب روز جدیدش را خراب خواهد کرد. با وجود اینکه مهمترین خواب، خواب شب است، اما کودکی که خواب درستی در روز دارد، شبها نیز بهتر خواهد خوابید".

۱۲ تا ۲۱ ماهگی، حذف شدن چرت صبح
اکثر نوزادان این جهش را زودتر از ۱۵ تا ۲۱ ماهگی انجام نمی دهند، اگرچه در بعضی از آنها این گذار در مرز یک سالگی است. البته این گذار احتمالاً یک شبه اتفاق نخواهد افتاد و ممکن است چند ماه طول بکشد، زمانی که دو چرت روزانه بسیار زیاد به نظر می رسد، در حالی که یکی هم کم است. بعضی از بچه ها با برنامه متناوب انس می گیرند که طی آن یک روز کودک یک چرت روزانه توام با خواب زودتر شبانه دارد و روز بعد دو چرت روزانه خواهد داشت. اکثر بچه ها تا ۳ سالگی هر روز به خواب نیاز دارند، حتی اگر همکاری نکنند یا به نظر برسد که روزی یک بار بیشتر نمی خواهند که بخوابند.
هیچ وقت خواب نوزادان در صبح آنقدر طول نمی کشد که مادر استراحت کافی داشته باشد، پس بیشتر باید روی خواب بعد از ظهر خود حساب کنید. به خصوص اگر بیش از یک فرزند داشته باشید، در بیشتر مواقع همپوشان کردن خواب آنها عملاً امکان پذیر نخواهد بود. البته در این شرایط شاید چندان راهی برای استراحت نیمروز نداشته باشید که این هم از مصائب شیرین مادر بودن شماست!

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.