۲۰۰۱۶۰
۱۲۵۴
۱۲۵۴

اولین دندان نوزاد، چه زمانی در می آید؟

اولین دندان کودک زمان تولد نیز ممکن است وجود داشته باشد. اما به طور معمول در سن شش تا هفت ماهگی بیرون می‌زند.

اولین دندان کودک زمان تولد نیز ممکن است وجود داشته باشد. اما به طور معمول در سن شش تا هفت ماهگی بیرون می‌زند. یکی از مراحل رشد نوزاد، دندان در آوردن می‌‌باشد. هم زمان با رویش دندان در ۶ ماهگی تغذیه تکمیلی کودک نیز شروع می‌شود. هم زمان بودن این دو اتفاق در زندگی کودک باعث می‌شود تا مراقبت و دقت بیشتری از سوی والدین انجام پذیرد.

زمان رویش اولین دندان
زمان دقیقی را برای دندان در آوردن کودک نمی‌توان تعیین نمود. برخی نوزادان با یک دندان در دهان به دنیا می‌آیند. برخی از کودکان در ۴ تا ۷ ماهگی اولین دندان‌های خود را در می‌آورند. به طور کلی زمان بیرون آمدن دندان‌ها جنبه موروثی دارد. اما تا یک سالگی نیز ممکن است اولین دندان در نیامده باشد. گاهی از حدود ۴ ماهگی کودک دچار آبریزش می‌شود، ولی دندان ۷ ماهگی در می‌آید. نکته مهم طبیعی بودن تمام این روندها می‌باشد و نیاز به پیگیری و یا احساس نگرانی وجود ندارد.

نشانه‌های دندان در آوردن
نشانه‌های دندان در آوردن بسیار متنوع می‌باشد و حتی یک کودک ممکن است علایم مختلفی را برای در آوردن دندان‌های مختلف از خود بروز بدهد. اما به طور کلی در یک کودک یک روند خاص داشته که این موضوع به مادر کمک کرده تا نیاز کودک خود را بهتر تشخیص داده و اقدامات لازم را در این زمینه انجام بنماید.
نشانه‌های دندان در آوردن شامل:
آبریزش از دهان
بی‌قراری
گریه و بد خلقی
بی‌خوابی
لثه‌های متورم و قرمز رنگ
امتناع از غذا خوردن
و گاز زدن همه چیز می‌باشد.

نشانه‌های دندان در آوردن کودک
یک باور غلط در جامعه وجود داشته که علایمی چون تب، استفراغ و اسهال را جزء علایم دندان در آوردن می‌دانند که کاملا اشتباه بوده و بایستی درمان مربوط به آن‌ها را انجام داد.
ممکن است در آوردن دندان‌ها تا ۲ ماه نیز به طول بکشد تا یک یا دو دندان از لثه‌ها خارج شوند. کودکان تا ۱۳ ماهگی برای دندان در آوردن فرصت دارند. اما در صورتی که تا این سن دندانی در نیامده باشد بایستی حتما به پزشک مراجعه نمود.

اقدامات مناسب در هنگام بیرون آمدن دندان کودک
برخی از پدر و مادرها در این موقع بسیار نگران بوده و خود را به آب و آتش می‌زنند. اما بایستی بدانید که نیازی نیست اقدامات ویژه‌ای برای دندان در آوردن کودکتان انجام بدهید. مهم‌ترین کار داشتن آرامش و یک محیط بدون استرس برای همه اعضای خانواده می‌باشد. از آنجایی که در آوردن اولین دندان کودک توام با درد و خارش است، می‌توانید لثه او را با یک انگشت تمیز یا گاز استریل ماساژ دهید، یا از حلقه‌های پلاستیکی مخصوص دندان کودکان که در یخچال خنک شده برای بازی و کشیدن بر روی لثه استفاده کنید.
راه دیگر استفاده از مواد طبیعی است. به طور مثال از سبزیجات مناسب، مثل هویج می‌توان به این منظور استفاده نمود.
دارو نیز در صورت لزوم و با مشورت با پزشک می‌توان استفاده نمود. در این مواقع هر ۶-۸ ساعت یک بار برای کاهش درد از استامینوفن به اندازه مناسب استفاده کنید.
از مواردی که رعایت آن در زمان دندان در آوردن لازم است رعایت بهداشت کودکتان است. چون در این زمان کودک بذاق بیشتری تولید کرده و آب از دهانش جاری می‌شود، لازم است تا مرتب سر و صورت و دست‌های کودکتان را شسته و تمیز نمایید. تا احتمال آلودگی و در نتیجه بیماری را کاهش دهید.
پس از اینکه اولین دندان کودکتان بیرون آمد نکته بسیار مهم حفظ و رعایت بهداشت دندان می‌باشد. مسواک‌های انگشتی برای نظافت دندان‌های کودک در داروخانه‌ها وجود داشته که برای تمیز کردن دندان به کار برده می‌شوند. بهتر است پس از هر بار تغذیه کودک دهان و دندان وی را تمیز نمایید تا سلامت دندان کودکتان حفظ گردد.

منبع: ژرسه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.