۲۰۶۲۶۰
۸۲۲
۸۲۲

نکات نگهداری از نوزاد، یک ماه اول

وقتی شش هفته از تولد فرزندتان بگذرد، آنگاه متوجه خواهید شد که او در نهایت بهتر می خوابد و فواصل زمانی بیشتری را، مابین تغذیه هایش خواب است. همچنین در زمان بیداری هشیارتر است.

وقتی شش هفته از تولد فرزندتان بگذرد، آنگاه متوجه خواهید شد که او در نهایت بهتر می خوابد و فواصل زمانی بیشتری را، مابین تغذیه هایش خواب است. همچنین در زمان بیداری هشیارتر است. از سوی دیگر، شما و همسرتان احساس می کنید که بسیار بیشتر از قبل و مانند یک تراکتور مشغول به کار هستید و باز هم همه چیز درهم و برهم است. راهنمایی هایی از سوی والدین مجرب و متخصصین نوزاد برای ساده تر گذشتن ۳۰ روز اول برای نگهداری از نوزاد شما ارائه شده است.

نکات پرستاری
بچه ها دائماً در حال خوردن و باز هم خوردن هستند. اگر چه طبیعت و آفرینش، سینه های مادر را برای این منظور مهیا می کند، اما شیر دادن در ابتدا تقریباً در همه موارد خیلی سخت تر از انتظار خواهد بود.
از احساس سوزش نوک سینه تا رهایی از دهان کودک که هنگام گرفتن سینه گویا تبدیل به چنگال های ببر می شود. موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

شیردهی
زنانی که به دنبال کمک هستند، میزان موفقیت بیشتری دارند. در مورد راه هایی برای کسب موفقیت حتی قبل از زایمان فکر کنید. با دوستانی که تجربه پرستاری دارند، پزشک متخصص اطفال و … برای یک مشاوره درباره شیردهی مشورت کرده و یا در جلسات گروهی مراقبت پرستاری، اگر امکانش در محل زندگی شما هست، شرکت کنید.
از منابع بیمارستان استفاده کنید. قبل از اینکه بیمارستان را ترک کنید، همه چیز را در مورد تغذیه با شیر مادر بپرسید. اگر یک کلاس پرستاری یا یک مشاور تغذیه برای کارکنان وجود دارد، از آنها توضیحات بخواهید. هر زمانی که برای تغذیه نوزاد آماده باشید، دکمه پرستار را فشار داده و از پرستار بخواهید که به شما مراجعه نموده و مشاوره دهد.
در خانه، هنگامی که کودک شما شروع به گریه می کند، می خواهید همه چیز را رها کنید تا به او شیر بدهید. اما پیشنهاد می شود اول به خودتان برسید. یک لیوان آب و یک کتاب یا مجله برای خواندن بردارید و چون شیردهی می تواند مدتی طول بکشد، خود را سرگرم کنید.
اگر کودک حریصانه سینه های شما را می مکد و یا فکر می کنید مجرای سینه تان به اندازه کافی باز نیست، از کمپرس گرم استفاده کنید. پد یا لیف حمام گرم و مرطوب، خوب کار می کند، اما بالش کتان بهتر است. می توانید آن را در مایکروویو حرارت داده و روی سینه خود قرار دهید.
حرارت به جریان شیر کمک می کند، اما اگر سینه ها پس از پرستاری از کودک و تغذیه او دچار درد می شوند، یک بسته سرد را امتحان کنید. یک کیسه یخ می تواند خیلی مفید باشد.
اگر می خواهید نوزادتان با شیشه نیز شیر بخورد، آن را قبل از ۳ ماهگی و پس از تغذیه با شیر مادر امتحان کنید. بسیاری از کارشناسان می گویند ۶ تا ۸ هفتگی برای این منظور خوب است، اما خیلی از کودکان پس از ۳ هفتگی نیز شرایط و آمادگی اش را دارند.

خوابیدن
اگر نوزاد شما شیر نمی خورد، احتمالاً خواب است. نوزادان هر روز ۱۶ ساعت می خوابند، اما در فواصل کوتاه. در نتیجه در احساس هشیاری شما نیز تاثیر منفی گذاشته و شما خسته تر از آنچه که فکر کرده اید، خواهید بود. حتی بهترین ما ممکن است از محرومیت شدید از خواب خشمگین شویم.
۷٫ در ۳۰ روز اول از تلقین و ایجاد فشار روحی در مورد خستگی خودداری کنید، در حال حاضر تنها یک هدف وجود دارد: مراقبت و نگهداری از نوزاد شما. شما در این ایام نمی توانید یک شب کامل را بخوابید، بنابراین ممکن است خسته و عصبانی باشید، اما سعی کنید با این که خسته هستید زیاد عصبی نباشید.
۸٫ شیفت بندی کنید. یک شب مادر مراقبت از کودک بدخلق را بر عهده بگیرد و شب دیگر به غیر از شیردهی، پدر سایر وظایف را بر عهده بگیرد یا هر سیستم دیگری که در خانه شما امکان پذیر باشد.
۹٫ ادعای قدیمی " وقتی که نوزاد شما خواب است، بخوابید" واقعاً بهترین توصیه است. با هم چرت بزنید و وقتی کودکتان به خواب رفت، شما نیز به رختخواب بروید.
۱۰٫ اگر نوزاد شما بد خواب بود، چه کنید؟ هر کاری که لازم است انجام دهید: پرستاری از او، در آغوش گرفتن و یا تکان دادن کودک؛ بگذارید نوزادتان روی سینه شما یا صندلی اتومبیلش بخوابد. هنوز زود است که نگران عادت های بد او باشید؛ این یک اصل در بقا است و چیز عجیبی نیست.

آرام کردن کودک
اغلب دشوار است که در اولین هفته ها به خصوص ۳۰ روز اول دقیقاً همان چیزی را که کودک می خواهد، بفهمید. البته، این مهارت را برای نگهداری از نوزاد خود کسب خواهید نمود ولی با کمی مرور زمان و البته سعی و خطای زیاد.
۱۱٫ کلید آرام کردن نوزادان سرسخت، شبیه سازی محیط رحم است. قنداق کردن، تکرار آوای هیس و نوسانی تکان دادن او و همچنین مکیدن و به پهلو نگه داشتن آنها ممکن است منجر به ایجاد یک رفلکس آرام شود.
۱۲٫ پخش آهنگ، می تواند نوزادان را آرام کند. نظریه شک برانگیزی مبنی بر اینکه موسیقی باعث می شود کودک باهوش تر شود، وجود دارد، اما تمرکز اصلی بر روی موسیقی بیشتر به سبب آرامش بخش بودن آن است.
۱۳٫ گرم نگاه داشتن کودک، عامل کلیدی دیگری است. عوض کردن به موقع پوشک به سبب نبودن بچه در محیط مرطوب، استفاده از حوله های کاغذی، پمپاژ آب گرم و همچنین یک گرم کننده الکتریکی برای یک کودک حساس، راه گشاست.
۱۴٫ شما همچنین به ترفندهای دیگر نیز نیاز دارید. انجام حرکات آرام کششی با زانو و دست ها به آرام کردن کودک کمک زیادی می کند.
۱۵٫ آب درمانی یکی از موثرترین و البته آخرین روشهاست. اگر همه شیوه های اعمالی شما ناکارآمد بوده ولی زخم بند ناف نوزادتان کوچک است، به یک حمام گرم بروید. اینگونه شما نیز آرام می شوید و یک مادر آرام می تواند یک کودک را نیز آرام کند.

پدر را نیز مشارکت دهید
شوهر شما که در دوران بارداری به شما کمک های زیادی کرده است، ممکن است در حال حاضر در قبال کودکتان نقشی کمرنگ تر داشته باشد. پررنگ کردن آن به شما یعنی مادر بچه بستگی دارد که چگونه اجازه دهید پدرها هم درگیر ماجرا شوند، درست همانگونه که شما هستید.
۱۶٫ بسیاری از پدران در قبال نوزاد، ترس از انجام اشتباه کاری را دارند که موجبات خشم و تحریک مادر را فراهم کند. مادران باید شوهران خود را حتی در صورت اقدام اشتباه، آزاد بگذارند بدون آنکه آن ها را مورد انتقاد قرار دهند. قضایا زودتر از تصورتان روبراه خواهد شد.
۱۷٫ از پدرش بخواهید پس از اینکه تمام بستگان خانه شما را ترک کردند، کمی از محل کار خود مرخصی بگیرد. این کار علاوه بر کمک به شما، فرزند را با پدر نیز مانوس خواهد کرد.
۱۸٫ برخی وظایفتان را از همسرتان بخواهید که انجام دهد، مانند نظافت و یا خرید. اینگونه شما کمی فرصت خواهید داشت از بچه فارغ شده و برای خودتان باشید.
۱۹٫ به یاد داشته باشید که نگرشتان در قبال پدر فرزندتان باید مثبت باشد، نه اینکه اینگونه تلقی کنید که او همه کارها را به گردن شما انداخته و خود از مسئولیت شانه خالی کرده است. او نیز می خواهد کارهای سرگرم کننده و البته مفیدی را انجام دهد.

مراقب خودتان باشید و عاقلانه رفتار کنید
مهم نیست که چقدر از مادر شدن هیجان زده باشید، توجه مداوم به خواسته های نوزاد ممکن است خودتان را از بین ببرد. پیدا کردن راه هایی برای مراقبت از خودتان بسیار حائز اهمیت است و می توانید با کاهش انتظارات و استفاده از زمان های هرچند کوتاه برای استراحت، این قضیه را تسهیل کنید.
۲۰٫ در وهله اول، توصیه های نامفهوم یا گیج کننده اطرافیان را نادیده بگیرید. در نهایت، شما والدین نوزادتان هستید، بنابراین شما تصمیم می گیرید که بهترین انتخاب و کار اصلح چیست.
۲۱٫ برای ۳۰ روز اول ، درباره کارهای خانه خیلی حساس نباشید. تمرکزتان را بر شناختن و نگهداری از نوزاد بگذارید. اگر کسی چیزی در مورد گرد و غبار و یا ظروف نشسته خانه تان گفت، به او لبخند بزنید و دستمال مرطوب یا مواد شوینده را به او بسپارید!
۲۲٫ کمک همه افراد خوب، ساده و موجه را بپذیرید. اگر کسی مانند همسایه تان به شما پیشنهاد داد که در طول زمان دوش گرفتن شما کودک را نگه دارد، نگویید نه، مگر اینکه دلیل کاملاً موجهی برای رد آن داشته باشید.
۲۳٫ افرادی هستند که می خواهند کمک کنند، اما نمی دانند چطور. آنها را نادیده نگیرید. از این که دقیقاً نیازتان را به مردم بگویید، نترسید. این یکی از معدود بارهایی در زندگی شماست که شما می توانید از اطرافیان خود، درخواست داشته باشید و مطمئن باشید که اجابت می شود.
۲۴٫ استفاده از کمک دیگران را در کارهای کوچک هدر ندهید. تعویض پوشک فقط دو دقیقه طول می کشد، اما شما برای انجام کارهای وقت گیرتر دیگری مانند پخت و پز، جارو کردن و خرید نیاز بیشتری به کمک بقیه دارید.
۲۵٫ اتصال و ارتباطتان را با جهان بیرون حفظ کنید و برای پرهیز از احساس انزوا، ولو برای پنج دقیقه به خارج از خانه بروید.

بیرون بروید و مراقب بچه هم باشید
۲۶٫ از استفاده از متخصصین یا افراد با تجربه دریغ نکنید. اولین رفتن خود به یک محل بزرگ و عمومی را با یک مادر مجرب انجام دهید. به غیر از پرستار بچه، خواهر، دوست و یا هر زن دیگری از اقوام که تجربه داشتن فرزند را داشته باشد، برای همراهی شما مناسب است.
۲۷٫ اگر توانایی و امکانش را دارید و دست خودتان است، به مکان هایی بروید که برای حضور بچه مناسب تر باشد مانند یک کتابخانه یا کتاب فروشی در ساعات داستانگویی برای کودکان.
۲۸٫ بسته ملزومات بیرون کودک مانند پوشک را همواره آماده داشته باشید. هیچ چیز بدتر از این نیست که بچه را برای بیرون بردن آماده کنید، اما متوجه شوید که چنین بسته ای آماده نیست.
۲۹٫ حتی الامکان از هر چیزی یک نسخه یدک همراه داشته باشید. حتی لباس هایتان از فتنه نوزادان در امان نیستند و به رغم تصورات شما ممکن است هر لحظه به هر چیزی نیاز مبرم پیدا کنید.
۳۰٫ در نهایت، آمادگی آشفتگی و هرج و مرج را در برنامه هایتان داشته باشید. برنامه های خود را ساده و انعطاف پذیر طراحی کنید، زیرا ممکن است هر آن مجبور باشید آنها را رها کنید، زیرا بچه در اولویت قرار دارد.
به یاد داشته باشید که هر فردی که صاحب فرزند است، چنین کارهایی را انجام می دهد و به همین ترتیب شما نیز از این قاعده مستثنی نیستید. به زودی شما با اولین لبخند کودکتان، پاداش خواهید گرفت و این موضوع، مجدداً انرژی لازم برای ادامه این شرایط را به شما خواهد داد.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.