شیردهی با شیشه شیر، مزایا و معایب آن
شیردهی با شیشه شیر از این جهت با شیر مادر متفاوت است که نوزاد در این روش از شیشه، شیر می خورد.
شیردهی با شیشه شیر از این جهت با شیر مادر متفاوت است که نوزاد در این روش از شیشه، شیر می خورد. هم شیر مادر و هم شیر خشک را می توان با شیشه شیر به کودک داد.
جنبه های مثبت شیردهی با شیشه شیر چیست؟
نکات مثبت شیردهی با شیشه شیر موارد زیر می باشد:
۱- هر کسی می تواند به نوزاد شیردهد
یکی از مزایای شیردهی با شیشه این است که هر دوی والدین می توانند به بچه شیر دهند. شیردهی یکی از لحظه های مهم به وجود آمدن الفت و محبت است. دادن شیر مادر به نوزاد این فرصت را برای پدر فراهم نمی کند که با نوزاد خود ارتباط برقرار کند. شیردهی با شیشه به خواهر و برادر و پدر و دیگر اعضای خانواده اجازه می دهد تا زمانی را با نوزاد تازه متولد شده بگذرانند.
۲- می تواند در عموم (فضای بیرون از خانه) انجام شود
برای برخی از مادران، شیردهی در فضاهای عمومی می تواند کمی سخت باشد. اگر دوست ندارید در محیط بیرون به نوزادتان شیر بدهید یا برای شیردهی به محیط های خلوت بروید، بهترین کار شیردهی با شیشه است.
۳- نظارت بر مقدار مصرفی شیر کودک آسان می شود
فهمیدن این که نوزاد شما هنگام شیردهی چه قدر شیر می خورد راحت نیست. اما شیردهی با شیشه به شما کمک می کند بفهمید مقدار مصرف شیر روزانه کودک چه قدر است.
۴- اگر مقدار شیر سینه تان کم باشد دیگر نیازی نیست نگران شوید
خیلی از مادران نگران این هستند که اگر مقدار شیر سینه شان کافی نباشد نوزادشان گرسنه خواهد ماند. در این موارد، والدین می توانند به شیردهی با شیشه روی بیاورند. چون این گونه مطمئن می شوند که نوزادشان تمام شیری که برای رشد و نمو نیاز دارد را دریافت کرده است.
۵- نیازی به نگرانی در مورد تغییر در رژیم غذایی تان ندارید
مادری که به بچه اش شیر خشک می دهد نباید در مورد اضافه کردن چند میوه و سبزی خاص به رژیم غذایی اش نگران شود. او می تواند هر چیزی که دوست داشته باشد بخورد و بنوشد.
۶- شیردهی با شیشه به نوزادانی که عدم تحمل لاکتوز دارند کمک می کند
در موارد خاص نوزادان نمی توانند شیرمادر یا شیر حیوانات را فرآوری و هضم کنند. این مشکل به عنوان عدم تحمل لاکتوز شناخته می شود. از این رو شیر خشک مناسب، همانند شیر سویا می تواند در شیشه شیر به نوزاد داده شود.
۷- شرایط سلامت مادر بر نوزاد تاثیر نمی گذارد
اگر مادر بعد از زایمان دچار بیماری شود یا با مشکلات مربوط به سلامت مواجهه شود که اجازه ی شیردهی نداشته باشد می تواند از روش شیردهی با شیشه استفاده کرد.
جنبه های منفی شیردهی با شیشه چیست؟
معایب شیردهی با شیشه در قسمت زیرآورده شده است:
۱- شیر مادر مواد مغذی بیشتری دارد
شیر مادر تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و نمو کودک را به همراه دارد. همچنین نسبت به شیر خشک برای معده نوزاد سبک تر است. شیردهی با شیشه، خطر افزایش چاقی را در اوایل دوره ی کودکی به همراه دارد.
۲- آماده کردن شیر شیشه ای کار و زمان می برد
شما می توانید به نوزاد خود هر وقت گرسنه اش شد شیر بدهید. اما اگر او را به شیشه شیر عادت داده اید، لازم است شیشه شیر را شسته و استرلیزه کنید، به بطری شیر اضافه کنید و آن را گرم کنید. همچنین استرلیزه کردن غیر صحیح می تواند سلامت نوزاد را به خطر بیندازد.
۳- لوازم شیردهی با شیشه کمی گران هستند
لازم است شما یک شیشه شیر، یک فرچه ی شست و شو و یک دستگاه استرلیزه کننده شیشه شیر بخرید. همچنین باید برای خرید یک شیر خشک خوب یا شیردوش با کیفیت هزینه کنید که برای هزینه های ماهانه شما کمی گران است.
۴- شیردهی با شیشه ممکن است سیستم ایمنی نوزاد شما را به خطر بیندازد
مطالعات نشان داده است که شیر مادر سیستم ایمنی بدن نوزاد را بهبود می بخشد و رشد می دهد. از طرف دیگر، شیر خشک، دارای مواد مغذی حیاتی و طبیعی نیست. نوزادانی که شیر خشک مصرف می کنند ریسک افزایش بیماری های خاصی همانند عفونت قفسه سینه، عفونت گوش، عفونت ادراری یا اسهال دارند.
۵- بر به وجود آمدن رشته های الفت و محبت مادری تاثیر می گذارد
شیردهی یکی از لحظاتی است که مادر و کودک با هم اخت می شوند. وقتی نوزادتان از سینه شما شیر می خورد تماس پوستی برقرار می شود. شیردهی با شیشه مانع از این ارتباط می شود.
۶- شیردهی با شیشه زحمت آور است
شما مجبور هستید هنگام سفر با خود شیشه شیرهای تمیز، شیرخشک، پستانک و دیگر لوازم ضروری را به همراه داشته باشید. این می تواند برای شما دردسر ساز و ناراحت کننده باشد که همزمان با بچه بتوانید این وسایل را با خود به همراه ببرید. اگر نوزاد شما نیاز به وعده های غذایی شبانه داشته باشد شیردهی با شیشه سخت می شود چون مجبور هستید که بیدار شوید و هر دفعه شیر آماده کنید.
۷- دادن شیر مادر باعث سلامتی مادر می شود
برخی از مطالعات ثابت کرده اند که مادرانی که انتخاب کرده اند به جای شیردهی با شیشه خودشان به بچه هایشان شیر دهند کمتر از بیماری هایی همانند سرطان سینه، سرطان تخمدان و پوکی استخوان رنج می برند.
۸- ممکن است نوزاد شما شیر خشک نخورد
شاید برای برخی نوزادان، تغذیه با شیرخشک از طریق شیشه شیر مناسب نباشد. چون ممکن است دچار اسهال شوند و مایعات بدنشان را از دست بدهند.
۹- شیردهی با شیشه نوزاد شما را در خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد قرار می دهد
مطالعات نشان داده است که شیردهی سینه می تواند به نوزادان کمک کند تا از سندروم مرگ ناگهانی جلوگیری شود.
شیردهی با شیشه نکات مثبت و منفی خودش را دارد. شما باید قبل از اینکه بخواهید روش شیر دهی را انتخاب کنید باید با دقت به هر دو جنبه شرایط توجه کنید. هدف این است که مطمئن شویم که نوزاد شما نه گرسنه بماند نه خیلی سیر شود و در حالی که خود را با دنیای اطراف تطبیق می دهد، ویتامین های ضروری و مواد مغذی را دریافت کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼