۲۲۷۷۲۷
۸۱۰۹
۸۱۰۹

چگونه با کودک شش ماهه رفتار کنیم؟

کودکان در سن ۶ ماهگی کم‌ کم شروع به حرکت کردن کرده تا محیط اطراف خود را کشف کنند.

کودکان در سن ۶ ماهگی کم‌ کم شروع به حرکت کردن کرده تا محیط اطراف خود را کشف کنند؛ بنابراین والدین برای تقویت مهارت‌های جسمی، روحی و عاطفی فرزندشان، باید با تغییرات کودک خود بیشتر آشنا شوند .

آشنایی با خصوصیات و توانایی های کودک شش ماهه
با پیشرفت علم و مباحث روانشناسی، خوشبختانه مادران نسبت به رشد و آموزش فرزندان به آگاهی چشمگیری رسیده اند. هر چه والدین نسبت به مراحل رشد نوزادان علم بیشتری داشته باشند در رشد و نمو و تربیت فرزندانشان موفق تر خواهند بود .
یکی از دوران حساس رشد نوزادان ماه ششم تولدشان است. اغلب نوزادان در شش ماهگی به حرکت می افتند. در این دوران وظیفه والدین این است که او را تشویق کنید تا هر چه بیشتر بتواند محیط اطرافش را کشف کند. ممکن است نیاز داشته باشد بغلش کنید، تکانش بدهید، روی زانو بایستد و یا در گهواره اش غلت بخورد. در این مرحله از رشد نوزادتان شما و فرزندتان یاد خواهید گرفت که بدون ادای کلمات بتوانید با هم گفتگو کنید.

تغییرات نوزاد در شش ماهگی
همانطور که گفته شد در شش ماهگی نوزاد تغییرات بسیاری می کند و مسلما مشاهده مراحل مختلف رشد و تغییرات نوزاد از شش تا نه ماهگی از جمله چهار دست و پا رفتن، احساس غریبی کردن، اضطراب جدایی، یادگیری گرفتن اشیاء با دست و غیره برایتان بسیار جالب و سرگرم کننده خواهد بود.
دومین بخش از نخستین سال زندگی نوزاد سرشار از تحولات جدید در مراحل مختلف رشد است طوری که ممکن است احساس کنید برای ضبط همه آنها به دوربینی نیاز دارید که دائما روشن و لحظه به لحظه در حال فیلمبرداری باشد.
یک کودک شش ماهه می تواند به مهارت های زیر دست یابد :
مهارت های حرکتی درشت: چنانچه نوزاد را در وضعیت نشسته قرار دهید می تواند بدون کمک و حمایت شما در وضعیت نشسته باقی بماند.
مهارت های حرکتی ظریف: نوزاد قادر است شئی را از یک دست به دست دیگر جا به جا کند.
مهارت های زبانی: نوزاد می تواند برخی کلمات را درست شبیه فرم و اصوات واقعی آن ادا کند از جمله:"ماما"، "دادا" و "بابا"
مهارت های اجتماعی: هنگامی که نام نوزاد را صدا می زنید با نگاه کردن و یا خندیدن به شما پاسخ می دهد.

آشنایی با روحیات کودک شش ماهه
اگر کودک شما زبان داشت می توانست نیازها و علایق خود را به شما بگوید و با شما در میان بگذارد در این صورت شما بهتر می توانستید مراقب فرزندتان باشید و کمکش کنید... ولی حالا که کودکتان از بازگو کردن خواسته ها و نیازهایش قاصر است ما از زبان او به شما می گوییم که فرزندتان در شش ماهگی چه تغییراتی کرده است و چه می گوید و از شما چه می خواهد:
همگی مواظب باشید من به حرکت افتاده ام. مرا بیرون از گهواره یا جایی که بازی می کنم نگذارید زیرا ممکن است زمین بخورم و آسیب ببینم. می خواهم با اسباب بازی هایی مثل جغجغه و حلقه های دندانی یا با قابلمه و قاشق های اندازه گیری که خیلی هم بیشتر دوست دارم بازی کنم. گاهی اوقات یاد می گیرم برای اینکه آرام شوم گریه کنم. من به تو احتیاج دارم زیرا بزرگ شدن در این دنیای بزرگ برایم سخت است. کم کم ادای صداها را در می آورم. شعرها و آوازها را دوست دارم. به خاطر اینکه صدای خوبی برای آواز خواندن نداری خجالت نکش. من صدای تو را بیشتر از همه دوست دارم. فکر می کردم که چیزهایی که نمی توانم ببینم وجود ندارند ولی الان می دانم که هستند. دالی موشه یکی از بهترین راه های فهمیدن این موضوع است.

نکاتی در رابطه با تغییرات نوزاد از شش تا نه ماهگی
این را به خاطر داشته باشید که میزان رشد و نمو نوزادان یکسان نیست. این موضوعات به عنوان راهنمایی بیان می شود. در صورت نگرانی نسبت به رشد نوزادتان موضوع با پزشک خود در میان بگذارید.
نوزاد در سه ماهه سوم با تکیه گاه می نشیند و با کمک شما روی زانو می ایستند.
ممکن است فرزندتان چهار دست و پا راه برود و خود را روی مبل یا صندلی بالا بکشد و بایستد.
او را تشویق کنید ولی عجله نکنید. بعضی از بچه ها بدون اینکه چهار دست و پا راه بروند شروع به راه رفتن می کنند.
در سه ماهه سوم نوزاد دوست دارد اسباب بازی هایش را پرتاب کند یا به زمین بکوبد.
ممکن است وقتی بغل دیگران می رود گریه کند و دوباره به شما بچسبد، غریبی کردن در سه ماهه سوم کاملا طبیعی است و ظرف چند ماه از بین می رود.
لثه سرخ و ریزش آب دهان و اصرار به گاز گرفتن اشیاء و مالیدن صورت و گوشهایش از علائم رویش اولین دندان های نوزاد است. چیزی برای جویدن به دستش بدهید و او را بسیار نوازش کنید.

منبع: دلگرم

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.