کنترل وزن نوزاد، راهکار کارآمد
بنابراین در صورتی که روند وزن گیری کودکتان تاکنون مناسب بوده است و چند روزی است خوب غذا نمی خورد نگران نباشید این مشکل حل خواهد شد.
پرسش: ﺩﺧﺘﺮﯼ ﺩﺍﺭﻡ ۸ ﻣﺎﻩ ﻭ ۱۰ﺭﻭﺯﻫﺎﯼ،ﺑﺎ ﻗﺪ ۶۷ ﻭ ﻭﺯﻥ ۸،۵. ﻭﺯﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺗﻮﻟﺪ ﻫﻢ ۲.۱۳۰ ﺑﻮﺩ، ﺩﺧﺘﺮﻡ ۳۵ ﻫﻔﺘﻪ ﺑﻩ ﺩﻧﯿﺎ ﺁﻣﺪﻩ ،ﺍﻻﻥ ﭼﻨﺪ ﺭﻭﺯﯼ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ ﺍﺻﻼ ﺧﻮﺏ ﻏﺬﺍ ﻧﻤﯽﺧﻮﺭﺩ ﻭ ﻣﻦ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﮐﺎﻫﺶ ﻭﺯﻧﺶ ﻫﺴﺘﻢ.
پاسخ: کودک شما در هنگام تولد، کم وزن بوده است. اما در حال حاضر قد او بر اساس نمودارهای رشد، روی صدک 25 است یعنی کوتاه قد نیست. از نظر وزنی نیز بالای صدک 50 قرار دارد یعنی وزنش مناسب است. البته مسئله ای که در مورد رشد کودک مهم است، روند رشد است.
بهترین روش برای کنترل وزن کودک استفاده از کارت رشد است. تمام والدین لازم است فرزندشان را ابتدا در هر ماه و بعد از یک سالگی هر ۲ ماه برای چکاپ نزد متخصص اطفال ببرند تا نمودار وزنی و قدی او رسم شود.
اشاره به این نکته ضروری است که هر کودکی میزان رشد مخصوص به خود را دارد و کافی است نمودار رشد او روی منحنی رشد رو به بالا باشد و افقی یا رو به پایین نشود.در صورتی که منحنی رشد کودک افقی یا روی پایین شد اولین سوالی که مطرح میشود نحوه تغذیه کودک است.
اگر کودک شما شیرمادر میخورد سوال اینجاست که مادر به اندازه کافی شیر دارد. این حرف به ان معنی نیست که بدن مادر به اندازه شیر تولید نمیکند بلکه لازم است مراحل و میزان شیردهی و فواصل ان بررسی شود.
در صورتی که فواصل شیردهی کافی و کوتاه است مسئله مک زدن نوزاد به میان میاید. گاهی شیرخوار بهخصوص اگر دچار کموزنی باشد یا نارس به دنیا امده باشد به درستی سینه مادر را به دهان نمیگیرد و چون به اندازه کافی شیر نمینوشد نمودار رشد او رو به پایین است. اگر شیرخوار تغذیه تکمیلی را آغاز کرده و مادر از میزان تغذیه او راضی است، اما نمودار رشد افقی شده نباید چندان نگران بود زیرا بعد از مدتی نمودار رشد دوباره رو به بالا خواهد شد. این مسئله در مورد کودکانی که راه رفتن را اموختهاند و مرتب در حال کنجکاوی برای شناخت دنیای اطرافشان هستند یا کودکانی که میخواهند مستقل غذا بخورند نیز صدق میکند.
به مرور و با گذشت چند ماه دوباره نمودار رشد وزنی این کودکان رو به بالا خواهد شد. اما اگر برای چند هفته نمودار رشد وزنی در کنار رشد قدی کودک دچار افت شد لازم است حتما با متخصص اطفال مشورت کنید. گاهی برخی بیماریها جلوی رشد کودکان را میگیرند. معمولا پزشک در این شرایط ابتدا وضع مزاجی و صحت کارکرد دستگاه گوارش کودک را چک میکند.
بنابراین در صورتی که روند وزن گیری کودکتان تاکنون مناسب بوده است و چند روزی است خوب غذا نمی خورد نگران نباشید این مشکل حل خواهد شد. اما در صورتی که این وضع ادامه پیدا کند و وزن کودک روند کاهشی یابد، باید به متخصص کودکان مراجعه کنید تا علت مشخص شود.
منبع:
تبیان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼