۹۹۶۶۷
۷۰۳۴
۷۰۳۴

مشکل تنفسی نوزادان نارس، ناشی از چیست؟

نوزاد نارس به نوزادی گفته می‌شود که قبل از هفته ۳۷ بارداری متولد شود

همه چیز از یک عجله شروع شد، عجله جنینی که صبر نکرد تا به قول قدیمی‌ها ۹ ماه و ۹ روز تمام شود و زودتر از موعد مقرر برای به دنیا آمدن اعلام آمادگی کرد، تولدی که باعث شد او به جای اتاقی که پدر و مادر برایش در منزل آماده کرده‌اند، سر از اتاق شیشه ای NICU درآورد.

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۱۵ میلیون نوزاد در جهان زودتر از زمان مقرر به دنیا می‌آیند و این میزان بیش از یک دهم تولد کل نوزادن را تشکیل می‌دهد.
بر اساس آمار موجود در ایران هم 20 درصد نوزادان، نارس به دنیا می‌آیند و این رقم در حال افزایش است.

مشکلات تنفسی مهم ترین معضل نوزادان نارس
نوزاد نارس به نوزادی گفته می‌شود که قبل از هفته ۳۷ بارداری متولد شود، در این تولد عوامل زیادی نقش دارند که از جمله می‌توان به پیشرفت‌های تکنولوژی، بارداری‌های مصنوعی، بیماری‌های زمینه ای هنگام بارداری نظیر عفونت واژن، عفونت دستگاه ادراری و بیماری‌های مقاربتی، سن و تغذیه مادر، دیابت مادر و چند قلو زایی اشاره کرد.

نوزادان نارس به خاطر داشتن وزن کم، اندازه بزرگ سر نسبت به کل بدن، چربی کم زیر پوست، پوست نازک براق و صورتی رنگ، تعداد کم موهای بدن، تنفس تند و ضعف در مکیدن شیر نیاز به مراقبت‌های جدی دارند.

دکتر آزاده علیفر متخصص نوزادان با اشاره به اینکه مشکلات تنفسی مهم ترین مشکل نوزادان نارس است، می‌گوید: در این نوزادان هنوز ریه تشکیل نشده و باید برای آن‌ها محیطی شبیه رحم به وجود آورد که بتوانند اندام‌های داخلی بدن خود را تکمیل کنند.

درست است که نوزادان نارس بیشتر از سایر نوزادان در معرض ابتلا به عفونت‌ها، مشکلات مغزی، تنفسی، شنوایی و بینایی هستند ولی در صورتی که مراقبت‌های خاص آن‌ها صورت گیرد این نوزادان تا دو سالگی به رشد یک نوزاد طبیعی می‌رسند.

بخشNICU، در حقیقت اتاق حیات دوباره برای نوزادان نارسی است که سعی می‌کنند خود را با شرایط جدیدشان وفق دهند.

وجود تخت‌های NICU با امکاناتی نظیر سیستم اکسیژن، ساکشن، ونتیلاتور است که برای ادامه حیات نوزاد نارس ضروری است.

دکتر سینا نژادی متخصص نوزادان نیز برخی موارد مهم نگهداری نوزادان نارس را در منزل توضیح داده و می‌افزاید: مهم ترین کاری که پدران و مادران دارای نوزاد نارس باید یاد بگیرند نحوه احیای قلبی ریوی آنهاست زیرا این فن نجات بخش، در بسیاری از موارد خطر را از نوزادان نارس دور می‌کند.

تأثیر مصرف شیر مادر در نوزادان نارس
وی شیردهی مادر به نوزاد نارس را مورد تأکید قرار داده و می‌گوید: حتی اگر نوزاد نارس نمی‌تواند شیر مادر را بخورد، خوب است که مادر شیر خود را شش تا هشت بار در روز بدوشد تا سینه تحریک به تولید شیر شود و این شیر را فریز کند تا زمانی که نوزاد بزرگتر شد به او بخوراند، والدین کودکان نارس اغلب وقتی می‌بینند که نوزاد آن‌ها در رسیدن به نقطه رشدی در مقایسه با آن چه که سن شان نشان می‌دهد تأخیر دارند، نگران می‌شوند، اما باید دانست که برای مثال اگر نوزاد سه ماهه، دو ماه زودتر به دنیا آمده باید رشد وی را با یک نوزاد یک ماهه مقایسه کنید نه یک نوزاد سه ماهه دیگر.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.