بیان احساسات کودکان، مشکلات بزرگسالی
دختر شش ساله ام در مهد از یکی از همکلاسی های پسرش خیلی خوشش آمده و مدام درباره او صحبت می کند چگونه با او برخورد شود که باعث مشکلات در بزرگسالی نشود؟
سوال مخاطب نینیبان: دختر شش ساله که تک فرزند است و خیلی احساس تنهایی می کند. در مهد از یکی از همکلاسی های پسرش خیلی خوشش آمده و مدام درباره او و رفتارش و کارهایش با احساس خاصی صحبت می کند. پدر و مادر هر دو ۳۵ ساله. کودک در مهد اصلا با کسی صحبت نمی کند، اضطراب دارد و کمرو است. چگونه با او برخورد شود که این احساس نسبت به همکلاسی عادی باشد و باعث مشکلات در بزرگسالی برای او نشود؟ کارتون های سیندلا و سفید برفی و کارتون های دخترانه که همگی شاهزاده دارند رو نگاه میکرده و الان دلش می خواد خودش هم شاهزاده داشته باشه.
پاسخ دکتر پرویز رزاقی، روانشناس خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:
دوست عزیز، این احساسی که شما عنوان می کنید با احساسی که ما متخصصین برداشت می کنید خیلی متفاوت است و این کلماتی که می گویید ممکن است از نظر روانشناسان تعاریف مختلفی داشته باشد. عباراتی که گفتید در این گروه سنی طبیعی است و نمی تواند جای نگرانی داشته باشد. در این جور مواقع واکنش و حساسیت نشان نمی دهیم و اجازه می دهیم بچه درموردش صحبت کند و اصلا بدی آن یکی بچه را نمی گوییم که به کل حذفش کنیم. گاهی اجازه می دهیم ارتباط بگیرد و با هم کلاسی اش صحبت کند. این که در بزرگسالی ایجاد مشکل کند بستگی به واکنش بچه دارد. اگر خیلی نگران هستید به یک متخصص روانشناس مراجعه کنید. ممکن است چهار تا شش ماه دیگر این موضوع برطرف شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼