معایب اینترنت برای کودکان، والدین مراقب باشید
والدین در کنترل فرزندانشان و هم نشینی بیش از حد بچه ها با ابزارهای الکترونیکی و فضای مجازی ، آنها را زودتر از آنچه باید ، وارد چالش های این فضا می کنند و ممکن است آسیب ها و اثرات ناخوشایندی بر روحیه ، روابط و درس آنها داشته باشد .
شاید مهمترین بحث در استفاده کودک از رایانه و دنیای اینترنت ، مسئله نظارت و کنترل والدین باشد . نخستین نکته ای که والدین باید آن را رعایت کنند ، محل قرار گرفتن رایانه یا محل استفاده از ابزارهای الکترونیکی قابل حمل است . رایانه ی رومیزی تان را به هیچ وجه در زاویه ای قرار ندهید که فقط خود کاربر صفحه ی نمایش آن را ببیند . می توانید آن را در هال منزلتان قرار دهید ! یا حداقل در اتاقی که به محض ورود ، صفحه نمایش را ببینید .
چگونه اینترنت را به فضایی امن برای کودکان تبدیل کنیم ؟
اگرچه مسئله ی نظارت در کشور ما زیاد جدی گرفته نمی شود امّا نظارت بر فعالیت کودک در رایانه و فضای مجازی ، بسیار مهم است تا جایی که نرم افزارهایی بسیار قوی در این زمینه طراحی شده است . اینگونه نرم افزارها ، مانند نرم افزار Salfeld Child Control ، امکانات تقریباً مشابهی دارند .
نرم افزار های نظارتی
برخی از امکانات نرم افزار های نظارتی
تعیین کاربران مجاز به دسترسی رایانه
امکان تعیین محدودیت های زمانی
تعیین روزهای مجاز استفاده در هفته
قابلیت تنظیم ساعت خاموش شدن رایانه به تفکیک روزهای هفته
امکان تنظیم ساعت قطع شدن اینترنت به تفکیک روزهای هفته
تعریف محتویات غیر مجاز اینترنت با کلمات کلیدی
غیر فعال کردن تنظیمات سیستم اصلی
تعریف برنامه های مجاز برای کودک شما
اطلاع رسانی از طریق ایمیل و غیره
به خاطر بسپارید که تمام این کارها برای محافظت از بچه ها است نه گرفتن مچ شان .
دعوا با کودک
بنابراین اگر متوجه مسئله ناخوشایندی در مورد استفاده آنها از ابزارها و امکانات در دسترس شان شدید ، از کوره در نروید و کاری نکنید که روی فرزندتان به روی شما باز شود . سنجیده و منطقی عمل کنید تا عصبانیت و دلخوری شما برایش عادی نشود و از هر تنبیهی مؤثرتر عمل کند !
این نکته را فراموش نکنید که اگر دست کودک ، به گوشی یا تبلت شما برسد ، برای پس گرفتنش یا باید دیگران را به مذاکره با او بفرستید و امتیازهای فراوانی به صورت باج برایش قائل شوید ، یا به دلیل آزار روحی و درآوردن اشک فرزندتان ، به مجامع بین المللی حمایت از حقوق کودک پاسخگو باشید ! پس ، از همان اول ، گوشی ، تبلت و … را به دست بچه های کم سن و سال ندهید .
اگر فکر می کنید برای اینکه فرزندتان غذایش را بخورد ، باید حواسش را پرت کنید ، اصلاً به این منظور گوشی و تبلت را به او نسپارید . کودک را شرطی نکنید که اگر روزی روزگاری ، بلا به دور ، این ابزارها در دسترس تان نبودند فرزندتان گرسنه بماند و برای یک ابزار الکترونیکی ، آن هم صرفاً در نقش تسهیل گر غذا خوردن ، گوله گوله اشک بریزد !
والدین در کنترل فرزندانشان و هم نشینی بیش از حد بچه ها با ابزارهای الکترونیکی و فضای مجازی ، آنها را زودتر از آنچه باید ، وارد چالش های این فضا می کنند و ممکن است آسیب ها و اثرات ناخوشایندی بر روحیه ، روابط و درس آنها داشته باشد .
اینترنت و کودک
سن مناسب برای ورود به دنیای رایانه ها
بازی ها و نرم افزارهای بسیار ساده رایانه ای وجود دارند که به خاطر تصاویر و رنگ ها ، از ۳ سالگی نظر بچه ها را به خود جلب می کنند ؛ امّا از حدود ۴ سالگی تا شروع مدرسه ، میل و ولع یادگیری استفاده از رایانه و بازی های رایانه ای در بچه ها شدت می گیرد .
از سنین نوجوانی که جدال های استقلال طلبانه فرزندان با والدین شروع می شود ، پای ثابت یکی از این بحث و جدال ها ، درخواست نوجوان برای استفاده آزادانه و بدون نظارت از ابزارهای الکترونیکی و اینترنت است . در مورد موضوع و میزان استفاده از اینترنت ، با فرزندتان صحبت و توافق کنید و اصول توافق شده را روشن و صریح به اجرا برسانید .
یادتان باشد اینکه فرزندتان بتواند به هر میزان و بدون محدویت ، از اینترنت و لوازم الکترونیکی استفاده کند ، اصلاً مایه غرور و مباهات نیست ؛ این آزادی نامشروع ، صدمات جبران ناپذیری به روحیه و آینده او وارد می کند که مسئول مستقیم آن ، شما والدین هستید !
کامپیوتر و کودکان
اگر فرزند شما دبستانی است و خواندن و نوشتن را می داند ، بهتر است آموزش را با نرم افزارهایی مانند Word و فتوشاپ شروع کنید که هم برایش جذابیت دارد و هم برای انجام تکالیف مدرسه اش کارآمد است . کودک می تواند در این سنین ، به صورت محدود از اینترنت هم استفاده کند و در مورد موضوعات مورد علاقه و مناسب سن خودش اطلاعات بیشتری ، با نظارت والدین به دست آورد .
بازی ها و نرم افزارهای آموزشی زیادی ، با موضوعات بسیار متنوع از ریاضی و روباتیک گرفته تا نقاشی و نجوم ، برای کودکان طراحی و راهی بازار شده است که می توانید برای سرگرم کردن و آموزش فرزندتان آنها را خریداری کنید . با این حال برای استفاده از این برنامه ها هم برای کودکتان قوانینی وضع کنید ، چرا که استفاده زیاد از ابزارهای الکترونیکی به بینایی و سلامت جسمی او آسیب می زند و این سرگرمی ها روش خوبی برای تخلیه انرژی کودک شما نیست .
توجه به رژیم غذایی سالم و تمرینات ورزشی متناسب با سن آنها خیلی بیشتر اهمیت دارد . ضرورتی ندارد فرزندتان را برای ورود به دنیای اینترنت و مواجهه با سیل عظیم اطلاعات خیلی زود آماده کنید . در صورت نیاز برایش توضیح دهید که هر مطلبی ارزش خواندن و دیدن ندارد و هر چه را خواند باور نکند ! ترجیحاً در موضوعات مورد علاقه او ، سایت ها و منابع مناسب و معتبر را از قبل شناسایی کنید و در اختیارش قرار دهید تا وقتش با اطلاعات بی فایده یا غیر واقعی به هدر نرود .
منبع:
راستینه
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼