۱۶۱۴۱۸
۱۱۲۷
۱۱۲۷

اختلال خواب در کودکان، علت چیست؟

به گفته محققان، با توسعه تکنولوژی‌های جدید نظیر تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند، اختلالات خواب در کودکان درحال افزایش است و اکنون به چالشی جدی برای سلامت عمومی تبدیل شده است.

به گفته محققان، با توسعه تکنولوژی‌های جدید نظیر تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند، اختلالات خواب در کودکان درحال افزایش است و اکنون به چالشی جدی برای سلامت عمومی تبدیل شده است.
کمبود خواب علاوه بر بروز اختلالات خواب، تاثیری مستقیم بر عملکرد تحصیلی نیز دارد.
دکتر «کاترین هیل»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه ساوتهامپتون انگلستان، در این باره می‌گوید: نادیده گرفتن نتایج تحقیقات درخصوص اهمیت خواب بر سلامت بدن، می‌تواند موجب ایجاد چالشی بسیار جدی در آینده شود.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد ۳۰ درصد افراد در دوران کودکی دچار اختلالات خواب هستند. با افزایش استفاده از تلفن‌های هوشمند و تبلت در میان کودکان، تعداد کودکان زیر ۱۴ سال که به دلیل اختلالات خواب در بیمارستان بستری می‌شوند، نسبت به یک دهه گذشته حدود ۳برابر افزایش داشته است.
یکی از عوامل تاثیرگذار بر خواب کودک، نور آبی ساطع شده از صفحات نمایش تلفن همراه و تبلت است که میزان ترشح هورمون ملاتونین را کاهش می‌دهد.
هورمون ملاتونین موسوم به هورمون شب، از طریق غده پینه آل مغز به طورطبیعی ترشح می‌شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری بدن کمک می‌کند.
به گفته محققان، اصلاح الگوی خواب از طریق اقداماتی ساده از جمله ممنوعیت استفاده کوکان از تلفن همراه و تبلت در رختخواب امکان‌پذیر است.
بروز مشکلات روانی از جمله اضطراب و افسردگی، ضعیف شدن بدن و ابتلا به ویروس‌های مختلف، چاقی و ناتوانی در کنترل احساسات از جدی‌ترین مشکلات مرتبط با کمبود خواب در کودکان است.

ارتباط بخاری هیزمی و مشکلات قلبی
به گفته محققان آلودگی ناشی از اجاق‌ها و بخاری‌های دارای سوخت چوبی موجب افزایش ریسک حمله قلبی در بین افراد مسن می‌شود.
به‌گزارش مهر، محققان دانشگاه مک‌گیل کانادا داده‌های 3 شهر کوچک را در منطقه بریتیش کلمبیا کانادا مورد بررسی قرار دادند.
یافته‌های این مطالعه نشان داد که میزان بالای ذرات ریز آلودگی هوا ناشی از بخاری‌های هیزمی با افزایش نرخ بستری شدن در بیمارستان به علت حمله قلبی مرتبط است.
به عنوان مثال، محققان دریافتند در طول ماه‌های سرد که آلودگی ناشی از بخاری‌های هیزمی بیشترین میزان است، ریسک حمله قلبی در افراد ۶۵‌سال به بالا، ۱۹‌درصد بیشتر است.
به گفته محققان، این ارتباط در زمان ایجاد آلودگی هوا بیشتر ناشی از سوخت چوب قوی‌تر است.
متخصصان بیمارستان لنوکس هیل نیویورک سیتی هم با تاکید بر این یافته‌ها عنوان می‌کنند که قرارگیری در معرض دود ناشی از احتراق زیست توده‌ها نظیر دود ایجادشده از بخاری‌های هیزمی در فضای بسته، به عنوان عامل پرخطر سلامت تشخیص داده می‌شود. همچنین محققان تاکید دارند رابطه‌ای قوی بین اجاق‌های هیزمی و افزایش ریسک بیماری مزمن انسداد ریه وجود دارد.

واکر جدید سالمندان با قابلیت اتصال به موبایل
بسیاری از افراد سالمند برای راه رفتن محتاج استفاده از ابزاری مانند واکر هستند. اما واکرهای موجود در بازار عمدتا امکانات و قابلیت‌های محدودی دارند.
به گزارش مهر، «روا» نام یک واکر جدید و پیشرفته است که امکانات بیشتری را برای حرکت در محیط‌های باز برای سالمندان به ارمغان می‌آورد. این واکر توسط شرکت دیجیتال پیشنت طراحی شده که «کیم گودسل» مدیر آن خود به علت ابتلا به بیماری تحلیل رفتن عضلات، دیگر قادر به دوچرخه سواری و ورزش و حتی راه رفتن عادی نیست. این زن با همکاری و همراهی شوهر خود تلاش کرد واکر تازه ای برای رفع نیازهای شخصی‌اش و دیگر نیازمندان ابداع کند.
طراحی جذاب همراه با قابلیت حمل برخی اقلام ضروری بدون به زحمت انداختن فرد معلول و بیمار از مزایای این واکر است. روا دارای ۲ سبد است. همچنین به راحتی می‌توان به این واکر تکیه کرد. جمع کردن روا برای قراردادن آن در خودرو به راحتی انجام می‌شود و در این حالت هم این واکر فضای زیادی اشغال نمی‌کند. در ساخت این محصول از فیبر کربنی بادوام، مستحکم، سبک و کم وزن استفاده شده است.
روا از قابلیت اتصال به گوشی هوشمند و کنترل شاخص‌های سلامتی افراد مانند سطح گلوکز و... هم برخوردار است و می‌توان شرایط کاربر آن را با استفاده از گوشی از راه دور کنترل کرد.
در صورت وقوع مشکل ناگهانی، روا برای کاربر برنامه همراه خود پیام هشدار ارسال می‌کند. این محصول هنوز در دست طراحی است و زمان عرضه نهایی آن مشخص نیست.
منبع: همشهری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.