آیاپیش دبستانی اجباری است؟
تفاهمنامهای با توجه به تکالیف و اسناد بالادستی بین آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی منعقد شده تا...
رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی در برنامه روی خط خبر شبکه خبر درباره نحوه نظارت بر مهدکودکها و پیشدبستانیها اظهار کرد: تفاهمنامهای با توجه به تکالیف و اسناد بالادستی بین آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی منعقد شده تا اهداف آموزشی و تربیتی در دوره پیشدبستان و مهدکودک ساماندهی شود.
وی افزود: سعی شده در این تفاهمنامه جدید از نظر اقتباسات زمانی و سنی نوآموزان توجه بیشتری به برنامهها داشته باشیم که این موضوع علاقهمندی خانوادهها برای حضور فرزندانشان و مهدهای کودک و پیشدبستانیها را افزایش میدهد.
معاون آموزش ابتدایی تصریح کرد: باتوجه به نقش موثر مهدکودک و روند آموزشی حساسیت این دوره افزایش یافته و باید فرصتهایی بهتری فراهم کنیم تا بیشترین کارایی را در دوره مهدکودک و پیشدبستان داشته باشیم و از ظرفیت نهایت بهره برده شود.
اجبار دوره پیشدبستان در مناطق دو زبانه
حکیمزاده بیان کرد: دوره پیشدبستانی صرفا برای مناطق 2 زبانه اجباری است و در سایر مناطق این دوره جزء دورههای اجباری محسوب نمیشود و دولت اعتباری برای پوشش تحصیلی دوره پیشدبستانی برای مناطق 2 زبانه در نظر گرفته است که حتی شاهد بودیم در برخی مناطق این پوشش تحصیلی به بیش از 90 درصد رسید.
وی با اشاره به اینکه به طور کلی پوشش تحصیلی پیشدبستانی از 38 درصد به 69 رسیده است، گفت: در محتوای آموزشی پیشدبستانیها استانداردها و دستور العملهای قانونی وجود دارد که عمل به آنها موجب میشود تا مشکلاتی در حوزه داشته باشیم و از طرفی باید توجه کنیم که خواندن و نوشتن جزء محتوای آموزشی دوره پیشدبستانی نبوده و توصیه میشود مراکز پیشدبستانی این موضوع را مد نظر قرار دهند.
معاون آموزش ابتدایی گفت: سعی شده در دوره پیشدبستانی خانوادهها با حداقل هزینه از خدمات این دوره بهره گیرند و بر این اساس مدیران مدارس دولتی سعی کردند فضای آموزشی لازم را در اختیار مدیران غیر دولتی قرار دهند تا امکان استفاده از پیشدبستان برای تمامی اقشار میسر باشد.
آموزش و پرورش استانداردهای مهدکودکها و پیشدبستانیها را تعیین میکند
حکیمزاده درباره پیشنویس با سازمان بهزیستی اظهار کرد: بر اساس آخرین قوانین مجلس، مجوز مهدکودکها که شامل گروه سنی صفر تا ۴ سال بوده با سازمان بهزیستی و تهیه اهداف استانداردها با آموزش و پرورش است ولی در دوره پیشدبستان صدور مجوز و تهیه استانداردها هر دو بر عهده آموزش و پرورش قرار گرفته البته سعی داریم در تهیه استانداردها از کمک بهزیستی بهرهمند شویم ولی مرجع اصلی تدوین استانداردهای آموزش و پرورش خواهد بود.
وی از تدوین شاخصهای در مورد مربیان و برنامههای آموزشی خبر داد و گفت: شاخصهای نظارتی هم رو به اتمام است و این توافقنامه به پیشبرد بهتر این شاخصها کمک میکند.
حکیمزاده با بیان اینکه اهداف متناسب با رشد بالندگی نوآموزان تدوین شده، گفت: مهمترین مشکل در دوره پیشدبستان پراکندگی و انسجام نداشتن در چهارچوب برنامهها و تعدد مراکز پیشدبستانی بوده است و امیدواریم با این تفاهمنامه و استفاده از ظرفیتها به طور بهینه از فرصتها بهره گیریم.
تعطیلات زمستانی نیازمند بررسی است
معاون آموزش ابتدایی در خصوص تعطیلات زمستانی مدارس گفت: باید برای این تصمیمگیری بررسی همه جانبهای داشته باشیم با توجه به تنوع اقلیمی و آب و هوایی کشور اگر شتابزده عمل کنیم در تابستان با مشکلاتی مواجه خواهیم شد و باید شرایطی فراهم شود که دانشآموزان بیشترین فرصت یادگیری را داشته باشند بنابراین پیشنهادات فعلی اجرایی نیست چرا که در برخی مناطق امتحانات هماهنگ وجود دارد و تغییرات باید به گونهای باشد که خدشهای به برنامه آموزشی وارد نشود.
وی افزود: امکان تغییر در برنامه آموزشی وجود دارد اما این مسئله مستلزم بررسیهای همه جانبه غیر شتابزده است و موضوع این تغییر در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفته است.
وضع مدارس ابتدایی ایدهآل نیست
حکیمزاده تصریح کرد: در دوره ابتدایی جذب دانشآموزان و پوشش تحصیلی خوبی داشتیم و راهبران آموزشی در مناطق چند پایه اقدامات ارزشمندی داشتهاند، در واقع وضع مدارس خوب است اما ایدهآل نیست.
وی بیان کرد: اکنون حدود ۸ میلیون دانشآموز ابتدایی در مدارس تحصیل میکنند که با احتساب نوآموزان پیشدبستانی تعداد آنها به ۸ میلیون میرسد و ۳۰۰ هزار معلم در این دوره مشغول به تدریس هستند.
معاون آموزش ابتدایی ادامه داد: با توجه به شرایط، نیازمند فضای فیزیکی بهتری هستیم اما محدودیتهای اعتباری داریم که این تأمین فضا را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با انتقاد از طرح شتابزده ۶۶۳ گفت: تاثیر منفی این طرح به گونهای بوده که همچنان تبعات آن را شاهد هستیم و برای تأمین شرایط مناسب مذاکراتی با دانشگاه فرهنگیان داشتیم تا معلمان متخصص در دوره ابتدایی را برای دانش آموزان تأمین کنیم در واقع هدف این بوده که از ظرفیت دانشجو معلمان نهایت بهره را ببریم.
منبع:
باشگاه خبرنگاران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼