۱۶۶۶۶۲
۱۲۱۵
۱۲۱۵

رشد عاطفی در کودکان، والدین بخوانند

چگونه به‌کودکان کمک کنیم تا به‌لحاظ عاطفی رشد کنند؟ مهم‌ترین واقعیتی که در رابطه با قابلیت یادگیری کودکان باید...

چگونه به‌کودکان کمک کنیم تا به‌لحاظ عاطفی رشد کنند؟ مهم‌ترین واقعیتی که در رابطه با قابلیت یادگیری کودکان باید بدانیم این است: برای اینکه کودکی در هر سنی خوب یاد بگیرد، باید به‌لحاظ عاطفی برای آن سطح سنی پخته و بالغ شده باشد.
همچنان که کودک رشد می‌کند، قابلیت یادگیری او نیز به‌خاطر عوامل متعدد افزایش می‌یابد، که مهترین آنها بلوغ عاطفی است. هرچه کودک به‌لحاظ عاطفی پخته‌تر باشد بهتر میتواند یاد بگیرد. و والدین بیشترین تاثیر را در رشد عاطفی کودک دارند.
منظور ما این نیست که همۀ مشکلات یادگیری کودکان تقصیر والدین است، زیرا عوامل بسیاری بر قابلیت درک کودک اثر می‌گذارند. اما رشد عاطفی میتواند تفاوت عظیمی در میزان آمادگی کودک برای یادگیری و فرآیند آن ایجاد کند و اینجاست که والدین بیشترین کمک را می‌توانند بکنند. ما می‌توانیم با پر کردنِ مدام مخزن عشق کودک، او را همیشه برای یادگیری آماده نگه داریم.
وقتی شما به‌طور پیگیر به‌پنج زبان عشق صحبت می‌کنید - تماس فیزیکی، کلام تاییدآمیز، وقت گذاشتن برای یکدیگر، هدیه دادن و خدمت کردن - محرک فکری فراوانی به‌او می‌دهید.
در سالهای اول، وقتی شما احتمالاً زبان اصلیِ عشق کودکتان را نمی‌دانید، به‌طور منظم باید از هر پنج زبان استفاده کنید. شما با این کار نه تنها نیاز عاطفی کودک به‌عشق را برآورده می‌سازید بلکه محرک فیزیکی و فکری لازم برای رشد علایق نوظهور او را نیز فراهم می‌کنید. هرچند تاکید شما روی محبت و عشق است، کودک خود را در عین حال تعلیم می‌دهید و تربیت می‌کنید.
والدینی که وقتی را برای صحبت به‌پنج زبان عشق اختصاص نمی‌دهند بلکه صرفاً به‌دنبال رفع نیازهای اولیۀ کودک به‌غذا و پوشاک هستند و تنها سرپناه و امنیت او را تامین می‌کنند، محیط نامساعدی را برای رشد فکری و اجتماعی کودک به‌وجود می‌آورند.
این کودک هرچند به‌لحاظ جسمی رشد می‌کند اما رشد فکری و اجتماعی‌اش مختل می‌شود. کودکی که تشنۀ محبت و پذیرش والدینش است انگیزه‌ای برای یادگیری در سالهای اول زندگی یا دوران مدرسه ندارد.
رابطۀ گرم و مهرآمیز بین والدین و کودک ارکان اساسی پرورش عزت نفس اوست و از این رو محرک و انگیزۀ نیرومندی برای یادگیری است.
اکثر والدین این را تشخیص نمی‌دهند که کودکی ممکن‌است به‌لحاظ عاطفی عقب بماند. اما مسلماً کودک میتواند چنان عقب بماند که دیگر هرگز نتواند به‌دیگران برسد. چه تراژدی‌ای!
بلوغ عاطفی کودک بر همۀ چیزهای دیگر اثر می‌گذارد - عزت نفس او، امنیت عاطفی او، توانایی مقابله با فشار روحی و تغییر، قابلیت برقراری روابط اجتماعی و قابلیت یادگیری.
شاید هیچ‌کجا ارتباط بین عشق و یادگیری بیشتر از زمانی روشن نباشد که والدین کودک از یکدیگر جدا می‌شوند یا طلاق می‌گیرند. این جداییِ دردناک مخزن عشق کودک را درهم می‌شکند و علاقۀ او به‌یادگیری را از بین می‌برد.
به‌جای عشق، کودک اغلب گیجی و ترس را احساس می‌کند و هیچ‌یک از اینها همراهان خوبی برای یادگیری نیستند. کودکی که والدینش از هم جدا شده‌اند معمولاً تا چندین ماه علاقۀ کمتری به‌درس و تحصیل نشان میدهد، تا اینکه احساس امنیت و اطمینان او به‌عشق و محبت دیگران را بتوان دوباره به‌دنیای او بازگرداند. غم‌انگیزتر اینکه برخی از کودکان هرگز به‌طور کامل بهبود نمی‌یابند.
مت والدین بیشترین تاثیر و نفوذ را در زندگی فرزندمان داریم. اگر شما پدر یا مادری هستید که به‌تنهایی فرزندتان را بزرگ می‌کنید، با صحبت به‌زبان عشق فرزند خود می‌توانید احساس امنیت او را احیاء کنید.
به‌خاطر داشته باشید که والدین - به‌اضافۀ چند بزرگسال مهم دیگر خانواده - می‌توانند مخزن عشق عاطفیِ کودک را پُر نگه دارند و او را قادر سازند تا آنطور که شایسته و بایسته است رشد کند و بالغ شود. آنگاه این مخزن عشقِ پُر، او را قادر خواهد ساخت تا به‌ترتیب و به‌موقع سطوح عاطفی لازم را طی کرده و آمادۀ برداشتن گام بعدی در زمینۀ یادگیری شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.