۱۶۷۴۲۶
۱۲۳۱
۱۲۳۱

آموزش دستشویی رفتن به کودکان، چرا مقاومت می کند؟

اکثر کودکان بین ۲۲ تا ۳۰ ماهگی برای یادگیری دستشویی رفتن آماده هستند، اما باز ممکنه استثنا هم وجود داشته باشد

وقتی یه فرزند کوچولو در خونه دارین، همون قدر که از کنار او بودن لذت میبرین و کلی باهاش بازی میکنین باید به آموزشهای ضروری که هر کودکی نیاز داره تا بهش یاد بدین هم توجه داشته باشید. بچه ها در زمان های مناسب آماده ی یادگیری مهارتهای خاص زندگی هستن، مثل: حرف زدن، راه رفتن، غذا خوردن و… یکی از این آموزش های مهم یاد دادن مهارت دستشویی رفتن به کودکانه، که اگه در زمان درستش انجام بگیره به سرعت یاد میگیرن و اذیتتون نمیکنن.

چه زمانی باید کودکم رو از پوشک بگیرم؟
اول از همه کودک باید از لحاظ فیزیکی و عاطفی برای آموزش آماده باشد. اکثر کودکان بین 22 تا 30 ماهگی برای یادگیری دستشویی رفتن آماده هستند، اما باز ممکنه استثنا هم وجود داشته باشد چون هر کودک متفاوته. سعی کنین آموزش را زمانی شروع کنین که فرزندتان آماده باشه، تا یادگیری این فرآیند برای کودکتون طولانی و خسته کننده نشه. قبل از اینکه کودکتون بتونه از توالت استفاده کنه، باید بتونه عضلات روده و مثانه ی خودش را کنترل کنه. بعد از آن کم کم میتونین پوشکشو ببندین و چک کنین که خشکه یا نه.
کودک باید بتونه بلند شدن و نشستن روی کاسه توالت و مهارت های ابتدایی حرکتی دیگر را قبل از استفاده از توالت یاد بگیره. اکثر کودکان از لحاظ جسمی آماده اند تا مسائل مربوط به توالت را یاد بگیرن، اما باید توجه کنین که آیا از لحاظ عاطفی هم آماده هستند یا نه. کودک شما باید خودش هم بخواهد از توالت استفاده کنه و مایل باشه با شما همکاری کنه. ممکنه حتی این موضوع را متوجه بشه که وقت یادگیریشه و با گفتن جملاتی مثل: "دیگه بزرگ شدم؟" "باید برم دستشویی؟" "نباید پوشک بپوشم؟" نشون میده که این موضوع را میفهمه. اگر فرزندتون بعد از آموزشهایی که بهش میدین هیچ گونه تغییری نکرده و به شما نگفت که باید کی ببرینش دستشویی، پس آموزشهاتون به خوبی انجام نشده.

آماده شدن برای آموزش رفتن به دستشویی
اگر فکر میکنید فرزندتان علائم آمادگی برای آموزش توالت را داره، اولین گام این است که تصمیم بگیرین که آیا می خواهید با استفاده از یک چهار پایه کوتاه (توالت فرنگی) به او آموزش بدین، یا با استفاده از خود توالت آموزش را شروع کنین. برخی از مزایای استفاده از یک توالت فرنگی کوچیک اینه که میتونین با خودتون به همه جا ببرین و برای کودکان اذیت کننده نیست، اما سعی کنین از فرزندتان نظر خواهی کنین و همانطور که او دوست داره بهش یاد بدین تا روند بهتری را در آموزش طی کنه.
دوم، مطمعن بشین که همه تجهیزات مناسب را برای آموزش دارید. به عنوان مثال، اگر فرزندتون هر زمانی که میخواد از توالت استفاده کنه، به کسی نیاز دارد یا نه. شما همچنین باید یک صندلی کوچکتر داشته باشین که اگر بچه ها در مورد افتادن در کاسه توالت کمی ترس دارند از آن استفاده کنند و ترسشون بریزه.
سوم، بهترین زمان برای برنامه ریزی آموزش توالت زمانی است که شما تغییرات بزرگی در زندگی خانوادگی در پیش نداشته باشین. تغییرات ممکنه شامل رفتن به تعطیلات، داشتن یک نوزاد جدید یا تغییر دادن خونه باشه. ایده خوب اینه که یا قبل و یا بعد از این تغییرات برنامه ریزی کنین تا موفقیتتون حتمی بشه.

چه مدت طول می کشد تا فرزندم دستشویی رفتن رو یاد بگیره؟
مدت زمان متوسط برای یادگیری آموزش دستشویی رفتن کودکان 3 ماه است. دختران معمولا کمی زودتر از پسران یاد میگیرن. احتمال داره کودک شما حتی بعد از اینکه یاد بگیره دستشویی خودشو نگه داره و شلوارشو خیس نکنه، تا 4 سال یا 5 سالگی نیز به کمک نیاز داشته باشد. نکته ی دیگه زمان دستشویی رفتن به هنگام مهمونیه، کودکتون ممکنه تا سن 5 یا 6 سالگی زمانی که به دستشویی های نا آشنا مانند سالن های عمومی یا هنگام رفتن به مهمونی میرین، برای رفتن به توالت نیاز به کمک داشته باشه.

فرزندم برای توالت رفتن مقاومت میکنه، چیکار کنم؟
اگر کودک شما برای استفاده از توالت مقاومت کنه، احتمالا نشان دهنده آماده نبودن اوست. گاهی وقتها اختلالات آموزشی یا تاخیر در آموزش باعث میشه فرزندتون برای یادگیری یا مقاومت کنه یا در مراحل یادگیری لج کنه. بهتر است برای شروع یا ادامه آموزش توالت، زمانی را انتخاب کنین که کودکتان آمادگی این کار را داشته باشه و نسبت به یادگیری مقاومت نکنه. تجربه نشون داده که اگه آموزش همراه با زور و اجبار باشه، نه تنها تاثیر مثبت نداره و به یادگیری منجر نمیشه بلکه، باعث میشه که فرزندتون از یادگیری فاصله بگیره و حرفتونو گوش نده. همانطور که شما برای آموزش دادن آماده هستین، باید کودکتون هم از همه لحاظ آماده باشه.

تشویق و یادآوری
ستایش فرزندتون را بخاطر تلاشش فراموش نکنین، حتی اگر پیشرفتش کند باشه. تشویق فرزندتون باعث میشه که او متوجه بشه داره کاری که ازش خواستین را خوب و درست انجام میده و شما از کارش راضی هستین. به یاد داشته باشین با یادگیری هر مرحله توسط کودک میزان تشویقش را کم کنین تا بدونه این یک امر عادیه و باید همیشه انجامش بده. در طول روز (اما نه همیشه)، از او بخواهین اگر نیاز به رفتن توالت داره حتما بره و دستشویی خودش را نگاه نداره. اگر کودک شما احساس فشار نمیکند بهتره که شما بهش اصرار نکنین، ولی یادآوری چیز بدی نیست. در صورتی که کودکتون در رفتن به دستشویی تنبلی میکنه ناراحت نشین، کودکان معمولا در اوایل یادگیری به طور تصادفی به توالت میرن و این موضوع بعد از مدتی براشون عادی میشه.
منبع: دونفره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.