تاثیر شبکه های اجتماعی بر دانش آموزان، والدین بخوانند
مسوولان آموزش و پرورش در حالی از راهاندازی شبکه اجتماعی بومی خبر میدهند که دانشآموزان ...
مسوولان آموزش و پرورش در حالی از راهاندازی شبکه اجتماعی بومی خبر میدهند که دانشآموزان خیلی وقت است عضو شبکههای اجتماعی و یا سرگرم بازی اینترنتی «کلش آو کلنز» و ساختن دهکده خود هستند. بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموزان در امتحانات نهایی سال گذشته شرکت کردند که ۸۰ درصد این دانشآموزان با میانگین نمره ۱۲ قبول شدند برخی از کارشناسان آموزشی علت افت تحصیلی را پایین بودن کیفیت در آموزش و پرورش میدانند اما برخی دیگر جدا از این مساله ورود دانشآموزان به فضای مجازی و سرگرم شدن در شبکههای اجتماعی و بازیهای اینترنتی را هم بیتاثیر بر افت تحصیلی نمیدانند.
طبق پژوهش بنیاد علوم رفتاری که از ابتدای سال ۹۲ تا پایان سال ۹۳ بین ۴ هزار و ۶۵۰ نوجوان ۸ تا ۱۴ ساله در تهران، اصفهان، ابهر، رودبار، رشت و کاشان انجام شده است، ۳۰ درصد نوجوانان به بازیهای رایانهای اعتیاد دارند و وضعیت مالی خانوادگی با بازیهای پیشرفته ارتباط مستقیم داشته و کودکان خانوادههایی که پدر و مادر هر دو شاغل هستند ۴ برابر بیشتر از کودکان دیگر برای بازیهای یاد شده وقت مصرف میکنند.
جدیدا نیز شاهد نفوذ بازی اینترنتی «کلش آو کلنز» در میان جوانان و نوجوانان هستیم به طوری که اکثر دانشآموزان با بازی اینترنتی کلش آوکلنز آشنا هستند و در تبلت و گوشیهای آنان نصب است اما هنوز آماری از تعداد کاربران منتشر نشده است اما سخنان معلمان حکایت از آن دارد که اکثر دانشآموزان وقت زیادی را صرف بازی و شبکههای اجتماعی که در گوشیهای تلفن همراه و تبلت نصب شده است، میکنند.
آگاهی والدین کلید موفقیت دانشآموزان
در این ارتباط یکی از مدیران باسابقه دبیرستان دخترانه گفت: دلیل پایین بودن میانگین نمرات دانشآموزان را نمیتوان صرفا بیکیفیتی آموزش دانست. دانشآموزان خیلی درگیر فضای مجازی هستند کیفیت کتابها نسبت به گذشته افزایش یافته اما دانشآموزان درگیر مسائلی هستند که به کیفیت درس دادن معلم مربوط نمیشود. انگیزه اجتماعی و امید به آینده هم اهمیت زیادی دارد، زمانی بود که دانشآموزان صرفا پیشرفت در آینده را علمآموزی میدانستند و تمام هدفشان درس خواندن بود اما اکنون این نگرش تغییر کرده و دانشآموزان درگیر مسائل جانبی هستند. آنها خیلی وقت صرف شبکههای مجازی میکنند و خانوادهها به دلیل مشغله زیاد از فرزندان خود غافل هستند و مسئولیت تربیت را بیشتر برعهده مدرسه و آموزش و پرورش میدانند.
همه آگاهیها را نمیتوان در مدرسه یاد داد و نیاز به توجه خانوادهها هم وجود دارد. این مدیر مدرسه تاکید دارد تا عنوان درسی جدیدی در زمینه استفاده درست از شبکهها و بازیهای اینترنتی تهیه شود و در روزهای پنجشنبه به عنوان فوق برنامه به دانشآموزان ارائه شود. یک معلم ابتدایی میگوید: استفاده بیش از حد از این بازیها سبب برخوردهای فیزیکی و خشن و تیکهای عصبی در دانشآموزان شده است. البته نمیتوانیم جلوی پیشرفت تکنولوژی را بگیریم اما والدین باید اطلاعات جدید را بیاموزند و با مشاوره درخصوص تاثیرات نرمافزارهای ارتباطی و بازیهای رایانهای سطح آگاهی خود را بالا ببرند. باید والدین با آموزشهای لازم، در مواجهه با اینترنت مراقب فرزندان خود باشند و جلوی انحرافات را بگیرند.
شبکه اجتماعی دانشآموزان شاد
آشنا شدن با بازیها و نرمافزارهای جدید برای دانشآموزان مفید است، اما بیش از حد وابسته شدن آنها باعث میشود تا مطالعه آنان کم شود و این تاثیر زیادی بر درس خواندن دارد. تکنیک و مهارتهای پیشگیرانه و آموزشی برای انجمن اولیا و مربیان و خانوادهها در نظر گرفته شده و کارگاههایی در این ارتباط برگزار میشود. برای دانشآموزان نیز کلاسهای مهارتآموزی پیشگیرانه برپا شده است. تنها کاری که آموزش و پرورش برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی در میان دانشآموزان میتواند انجام دهد، آموزش، مهارتآموزی و پیشگیری است. هرچه در توان آموزش و پرورش باشد در زمینه پیشگیری، آموزش و مهارتهای دانشآموزان تلاش میکند تا جلوی گسترش آسیبهای اجتماعی در بین دانشآموزان گرفته شود.
مسئولان وزارت آموزش و پرورش با شبکههای اجتماعی موجود مخالف هستند و معتقدند باید شبکه اجتماعی بومی راهاندازی شود. حمیدرضا کفاش نیز از راهاندازی شبکه اجتماعی دانشآموزی «شاد» خبر داده و گفته است که دانشآموزان موفق و ممتاز در رشتههای مختلف فرهنگی، هنری، قرآنی و علمی با در اختیار گرفتن فضایی، آثار خود را در زمینههای مختلف به نمایش میگذارند و با دانشآموزان دیگر ارتباط برقرار میکنند. شبکه اجتماعی شاد کاربران خاص خود را خواهد داشت و اکنون مشخص نیست این طرح آموزش و پرورش در جذب دانشآموزان موفق خواهد بود یا خیر؟
منبع:
زندگی آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼