به موقع خوابیدن کودکان، هفت گام اساسی
بسیاری از کودکان بعد از ظهرها به مدت طولانی می خوابند و شب را بیدارند و نزدیک صبح به خواب می روند...
با ورود نوزاد به زندگی شما ممکن است بسیاری چیزها تغییر کند و حتی مشکلاتی برای شما بوجود آید که برخی از این مشکلات برای شما تا حدودی حل نشدنی باشند.
مثلا یکی از این مسائل، خواب نوزاد می باشد که بسیار مهم است. زیرا به هم خوردن خواب نوزاد باعث به هم خوردن خواب خود شما و برنامه زندگیتان می شود، بنابراین شما باید از هر راه کاری برای تنظیم خواب نوزاد خود استفاده کنید.
بیشتر نوزادها از هفته ششم و بین سه تا چهارماهگی بهتر می خوابند و خوابشان بیشتر می شود ولی اگر هنوز هم نوزاد شما که دیگر تبدیل به یک کودک شده است، یک جغد شب بیدار است راه کارهای ما را به کار ببرید:
آموزش به موقع خوابیدن کودک در هفت روز:
روز اول: بسیاری از کودکان بعد از ظهرها به مدت طولانی می خوابند و شب را بیدارند و نزدیک صبح به خواب می روند و در حقیقت روز و شب خود را گم کرده اند. شما برای حل این مشکل باید سعی کنید صبح ها کودک خود را بیدار کنید و بعد از ظهرها اجازه ندهید او به مدت طولانی بخوابد، فقط یک چرت کافی است.
تخت کودک خود را کنار پنجره قرار دهید تا یاد بگیرد که با روشن شدن هوا باید بیدار شود و با تاریک شدن هوا بخوابد و زمانی که نیمه شب بیدار می شود و تاریکی را می بیند باید بداند که هنوز وقت خواب است. شما نیز کنار او بخوابید و لباس خواب بپوشید تا او شما را با آن لباس دیده و تشخیص دهد که وقت خواب است. سعی کنید همیشه از آوازهای آرام به عنوان لالایی شبانه برای او استفاده کنید تا باعث آرام شدن و به خواب رفتن نوزاد شما شود.
روز دوم: حمام بردن و تغذیه شبانه تاثیر زیادی روی خواب نوزاد دارند. اگر نزدیک شب او را حمام ببرید باعث می شود کودک شب را راحت تر بخوابد. حتما یکی از وعده های غذایی کودک را شب هنگام قرار دهید زیرا کودکی که سیر باشد شب خیلی راحت تر می خوابد.
روز سوم: کاملا به کودک خود شیر دهید و اورا سیر کنید سپس کودک خود را درون گهواره اش قرار دهید و شروع کنید به تکان دادن گهواره و لالایی خواندن، ممکن است کودک شما بی قراری و گریه کند ولی مطمئن باشید اگر کمی تحمل کنید گریه اش بند آمده و براحتی می خوابد.
روز چهارم: شب گذشته، شب سختی برای مادرها بود اما امشب ممکن است زمان گریه کودک کمتر شود. ولی با فاصله های بیشتر، با کمی صبر و تحمل، شما می توانید او را به تخت یا گهواره اش عادت دهید .
روز پنجم: در بین این سه تا پنج روز کودک شما خیلی به تخت خود عادت می کند ولی هنوز هم شما باید کنار او باشید تا هر زمان که از گرسنگی بیدار شد به او شیر بدهید و هنوز این اطمینان به کودک داده شود که مادرش کنار اوست.
روز ششم: لباس نرم و راحتی به کودک بپوشانید تا موقع خواب اذیت نشود و یک نور ضعیف چراغ خواب در اتاق قرار دهید تا کودک از تاریکی مطلق نترسد و براحتی بخوابد.
روز هفتم: امروز کودک شما به راحتی می خوابد و کاملا یادگرفته است که به موقع بخوابد، البته گاهی اوقات ممکن است بعضی از شرایط ها مثل تغییر مکان یا بیماری خواب کودک را به هم بزند ولی تا جایی که امکان دارد قوانین را به کار گیرید تا علاوه بر کودک خودتان نیز به راحتی بخوابید.
منبع:
سرسره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼