برای تربیت کودکان، موارد خلاقانه به کار بگیرید
واقعیت این است که همه والدین و مراقبان از این رویکردها به طور موثر استفاده نمی کنند.
در این مطلب ۱۳ نمونه خلاقانه در استفاده از تکنیک پیامدهای منطقی را بیان می کنیم. اگر از تکنیک پیامدهای منطقی برای تربیت و تنبیه کودکان چیزی نمی دانید باید به طور خلاصه عنوان کنیم که بر خلاف مجازات و تنبیه که با هدف تلافی کردن رفتارهای نامناسب یک کودک انجام می شود و به او رنج می رساند، روش های تربیتی ای از قبیل تکنیک پیامدهای منطقی و پیامدهایشان فرصتی برای کودکان فراهم می کنند تا از اشتباهاتشان درس بگیرند و مادامی که به درستی استفاده شوند، می توانند مسئولیت پذیری کودکان، حس جواب پس دادن و تکنیکهای حل مسائل را به آنها آموزش دهند.
اما واقعیت این است که همه والدین و مراقبان از این رویکردها به طور موثر استفاده نمی کنند به همین خاطر چند نمونه خلاقانه در استفاده از تکنیک پیامدهای منطقی را در این مطلب مطرح می کنیم تا به استفاده از این روش کاربردی و مفید بیشتر فکر کنید!
هنگامی که به مرحله پیاده سازی پیامدهای منطقی میرسید، پیشگیری از وقوع رفتارهای منفی و در نظر گرفتن عواقب خلاقانه ای که معقول، واقع بینانه و محترمانه هستند، می تواند به شما در کنترل حرارت لحظه ای تان کمک کند. در این مطلب چند نمونه خلاقانه در استفاده از تکنیک پیامدهای منطقی را برای ایده گرفتن مطرح می کنیم.
البته، هر کودک متفاوت است و آنچه برای یک خانواده کار می کند ممکن است برای دیگران کار نکند، اما در اینجا ۱۳ نمونه خلاقانه در استفاده از تکنیک پیامدهای منطقی برای الهام بخشیدن به شما در داشتن یک رویکرد مثبت تر در والد بودن ارائه شده است :
۱) سلب امتیازات
این منطقی ترین عاقبت هر کار اشتباه است و می توان آن را در بسیاری از موقعیت های مختلف اعمال کرد. اگر فرزند شما اسباب بازی های خود را پرتاب کند یا به دوستانش ندهد، امتیاز بازی با آنها را برای بقیه روزها از دست می دهد. اگر فرزند شما هنگامی که از او بخواهید بازی را با iPad خود متوقف کند، امتناع کند زمان iPad برای او در یک دوره زمانی کاهش یافته و یا حذف می شود. اگر کودک شما در طول بازی روزانه با دوستان خود بدرفتاری کند، مدت زمان بازی برایش کوتاه خواهد شد و یا مجاز به شرکت در بازیهای تعطیلات آخر هفته نیست.
۲) یک وقفه ۱۰ دقیقه ای بدهید
وقتی رفتار او از کنترل بیرون می آید، یک وقفه کوتاه که طی آن کودک ساکت شود، می تواند او را آرام کرده و به او کمک کند. این لزوماً به معنای فرستادن کودک به اتاقش و یا بیرون کردن او از محل نیست. به سادگی او را از فعالیتی که در حال انجامش است، منع کنید و از او بخواهید ساکت باشد و یک کتاب را برای مدت ۱۰ دقیقه بخواند. این کار می تواند به او کمک کند تا احساس آرامشش را به دست آورد، بدون اینکه احساس کند در حال مجازات شدن است.
۳) تخصیص کارهای متعدد خانه
اگر فرزند شما دائماً اظهار می کند که خسته است یا حاضر به شرکت در فعالیت ها و بازی هایی که در تعطیلات آخر هفته و مدرسه برای او برنامه ریزی می شود نیست، پیامد منطقی این امتناع این است که کارهای خانگی را به او ارجاع دهید ("من می خواهم کار X را انجام دهم، شما اگر دوست نداری با من مشارکت کنی، گزینه دیگر این است که در کار Y به من کمک کنی).
۴) سلب امکان بازی با اسباب بازی ها برای برهه ای از زمان
اگر فرزند شما به طور مداوم اسباب بازی های خود را در اطراف خانه پخش می کند و از تمیز و مرتب کردن اتاقش در زمانی که از او می خواهید، سر باز می زند، تمام اسباب بازی هایی را که در سر جایشان نیستند، در یک سطل ریخته و آنها را برای مدتی دور از کودک نگه دارید.
۵) کسر زمان از فعالیتهای مورد علاقه
اگر فرزندتان به طور مداوم در مورد انجام تکالیف، از خواب بیدار شدن صبحها و خوابیدن شب و … با شما جر و بحث کرده و اتلاف وقت می کند، از زمان کارهای مورد علاقه اش، مانند بازی با دوستان و تماشای تلویزیون، بکاهید.
۶) فقط ریخت و پاش مربوط به خودتان را جمع کنید
اگر کودکتان از ریخت و پاش لذت می برد، باید به او بگویید که خودش باید آنها را جمع و مرتب کند. جمع کردن ریخت و پاش های او را زمانی خودتان انجام دهید که او متوجه نباشد. این کار او را آگاه خواهد کرد که رفتار او آنگونه که خودش تصور می کند، جالب یا زیبا نیست.
۷) اگر خرابش کردی، خودت باید درستش کنی
بچه ها گاهی اوقات دوست دارند با اسباب بازی های خود به طور خشن بازی کنند که این کار از روی خشم نبوده و طبیعی است. اما اگر اسباب بازی های آنها را دیگر تعمیر نکنید، آنها به زودی یاد خواهند گرفت که به اموال و وسایل خود و دیگران باید احترام بگذارند.
۸) جلو انداختن زمان خواب شب
این یکی از محبوب ترین پیامدهای منطقی برای والدین است. برخی رفتارهای نادرست، اغلب نتیجه عادات خواب ضعیف و بی کیفیت است. جریمه هر سوء رفتار می تواند زودتر به رخت خواب رفتن در شب باشد. به عنوان مثال برای هر کج خلقی، زمان خواب او تا ۱۵ دقیقه جلو خواهد افتاد.
۹) با آنهایی که از تو صدمه دیده اند، بیشتر وقت صرف کن
اگر بچه شما روزی از میزان و نحوه رقابت نرمال با خواهر و برادرانش و یا یک همکلاسی در مدرسه عدول کند، نتیجه منطقی این است که آنها باید زمان بیشتری را با آن فرد صرف کنند. این می تواند به معنای خوابیدن بیشتر در اتاق خواهر و برادر، داشتن یک بازی روزمره با یک همکلاسی رنجانده شده و غیره باشد.
۱۰) چشم پوشی
هنگامی که فرزند شما خارج از نوبت خود صحبت می کند و از برخی مقررات متابعت نمی کند، نگران نباشید ولی تا زمانیکه او خودش شروع به گفتگو با شما کند، او را تحویل نگیرید. ممکن است کمی طول بکشد تا او بتواند دلیل این کار شما را درک کند و شما ممکن است بخواهید پیش از حصول نتیجه درباره این پیامد منطقی با او صحبت کنید، اما این کار مثل یک افسون، موثر است!
۱۱) زمان سکوت را اجرا کنید
اگر فرزند شما فریاد زده و یا با بی احترامی صحبت می کند، نتیجه منطقی خوب و آرامش بخش این است که آنها را از جای فعلی شان بلند کرده و در جایی بنشانید و از او بخواهید که آرام باشد و این حالت تا زمانی که او از صدای پایین و زبان مناسب استفاده کند، ادامه خواهد داشت.
۱۲) دست ها در جیب
اگر فرزندتان دستان خود را در بینی یا سایر اعضای بدنش می کند، راهی عالی برای تغییر رفتار او این است که از او بخواهید دستانش را در جیبش نگه دارد. البته شما باید پیش از آن توضیحی درباره این پیامد منطقی ارائه دهید، مخصوصاً اگر فرزند شما مستعد ابتلا به این سوء رفتار باشد، اما این یک استراتژی عالی برای استفاده در لحظه و محدود کردن رفتار بد اوست.
۱۳) اگر وظایفت را انجام ندهی، از بازی محروم خواهی بود
اگر فرزند شما از انجام کارهای خود اجتناب کند، نترسید که زمان بازی را از او بگیرید. هنگامی که فرزند شما با این کار شما ارتباط برقرار کند، مناسب تر عمل می کند.
در حالی که پیامدهای منطقی به بینش و مداخله والدین، معلمان و مراقبین وابسته است، در صورت اعمال صحیح، کمک شایانی به جایگزینی رفتارهای درست با نامناسب دارد. به یاد داشته باشید که در مورد قوانین و انتظارات شفاف باشید، دلایل رفتار فرزندتان را در نظر بگیرید و از پیامدهای مرتبط، واقع بینانه و محترمانه استفاده کنید.
همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که پیامدهای منطقی طراحی شده اند تا اطفال موقعیتی برای یادگیری از اشتباهات خود کسب کنند، نه اینکه عزت نفس آنها لکه دار شود. اگر زمان مناسب را برای پیش بینی و برنامه ریزی اختصاص دهید، می توانید با شیوه ای موثرتر به چالش های رفتاری مثبت مجهز شوید.
منبع:
سرسره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼