۱۷۵۰۰۵
۱۱۴۳
۱۱۴۳

همکاری کودکان در خانه، چند نکته

کودکان نیز علاقمند به انجامِ کار‌های خانه هستند. آن‌ ها کمک کردن و همکاری در کارهای خانه را به دلیل تقویت حس استقلال و مشارکتشان دوست دارند.

کودکان نیز علاقمند به انجامِ کار‌های خانه هستند. آن‌ ها کمک کردن و همکاری در کارهای خانه را به دلیل تقویت حس استقلال و مشارکتشان دوست دارند. کودکان از اینکه می‌توانند مهارت‌هایشان را به کار گیرند به خود می‌بالند به علاوه با انجام این مشارکت او حس میکندکه مرکز جهان نیست و قسمتی از یک تیم محسوب می‌شود .
به هنگام خردسالی این کمک کردن فقط به عنوان ایجاد عادت همکاری در کودک در نظر گرفته می‌شود . معمولاً کودکان نوپا و خردسال عاشقِ همکاری کردن در کارهای خانه هستند!شما می‌توانید از این احساس استفاده کنید و وظایفی کوچک را به آن‌ها محول نمایید تا این قضیه برای کودک به شکل یک رفتار درآید . در این میان کودکان را دست کم نگیرید. اکثر پدر و مادرها معمولاً کار‌هایی را که کودکان قادر به انجامشان هستند را پایین‌تر از میزان واقعی توان کودک در نظر می‌گیرند.
استفاده از مسواک ، توالت رفتن ، شستن دست و صورت و پوشیدن لباس و انجام کارهای شخصی را اکثر کودکان می‌توانند در خردسالی خودشان انجام دهند. و بعضی والدین انجامِ این کارها را کافی می‌دانند ، اما بایستی به کودکان مسئولیت‌هایی درزمینه انجام کار‌های خانه نیز محول کنید تا مسئولیت‌پذیری اجتماعی را نیز یاد بگیرد .
- کارهایی به کودک خود محول کنید که مناسب سن و سال کودک باشد. زیرا اگر از کودک کاری بخواهید انجام دهد و نتواند دچار نامیدی و شکست می‌گردد.
-همچنین از سپردن کارهایی که در آن باید از اشیا خطرناک مثل چاقو و اشیاء شکستنی استفاده شوند یا با مواد شیمیایی سر و کار دارند خودداری کنید.

چند نکته درباره همکاری کردن کودکان در خانه
-انتظارات زیادی از کودک خود نداشته باشید.شاید اگر در انجام کاری از کودک خود کمک بگیرید کارتان کمی بیشتر زمان ببرد اما بدانید که از این طریق شما یک عادت خوب را در کودک خود نهادینه می‌کنید اما یادگیری کارهای محول شده به کودک به توجه نیاز دارند و گنجایش توجهِ و تمرکز خردسالان نسبت به بزرگ‌سالان محدودتر می‌باشد. پس انتظار نداشته باشید که کودک هر روز بدونِ هیچ‌گونه یادآوری وظایف را انجام دهد. و همین طور از آن‌ها انتظار نداشته باشید که از‌‌ همان دفعاتِ اول کار را خوب انجام دهند.
-تفاوت‌های جنسیتی قائل نشوید. از کودک پسر بخواهید در کارهای آشپزخانه همکاری کند و از دختر بچه‌ها بخواهید در کارهای بیرون از خانه مثل شستشوی ماشین و یا باغبانی همیاری کنند.
-وظایف را به صورت کاملاً مشخص برای کودکان شرح دهید. درک جمله "اتاقت را مرتب کن " برایِ کودکان سخت است. هر کاری را دقیقاً برایشان توضیح دهید. "اول اسباب‌بازی‌ها را جمع کن " و به او کمک کنید تا این کار را انجام دهد.
-یک‌باره همه کارها را به کودکان محول نکنید.کودکان با چند کار مختلف سردرگم می‌شوند . پس وظایف را مرحله به مرحله از آن‌ها بخواهید انجام دهند.
-در حین انجام دادن کارها تفریح و شادی هم بکنید . مثلاً می‌توانید با خواندن آواز یا طرح یک مسابقه کاری را انجام دهید.
-به سراغ انجام دادن دوباره کارهای کودک نروید. اگر ظروف را سر میز به خوبی شما نچیده سخت نگیرید. این کار حس مثبت و غرورِ ناشی از همکاری کودک را از بین می‌برد.
-کودک را تشویق و تمجید کنید. کودکان به تقویتِ مثبت و تشویق نیاز دارند. هنگامی‌که کودک کاری را انجام می‌دهد تشویق گر باشید و منتقد نباشید.به کودکتان اجازه دهید که بداند شما قدردان زحمت‌هایش می‌باشید و این چیزی است که برای شما اهمیت دارد.به صورت کامل برایش شرح دهید: "وقتی به من کمک می‌کنی و بشقاب‌ها را می چینی ، من می‌توانم به کارهای دیگری برسم و این باعث میشودکه ما بتوانیم زودتر غذا بخوریم "
-به خاطر انجامِ مسئولیت‌های محوله به کودک پول ندهید. کودکان برایِ درکِ مفهوم و ارزشِ پول بسیار کم سن و سال هستند. پول به ازایِ انجامِ کار‌ها برایِ آن‌ها معنا، ارزش و اهمیتِ کمی دارد. همچنین با پول دادن به ازایِ انجامِ کار‌ها ارزشِ معنویِ کمک کردن را پایین می‌آورید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.