والدین پر مشغله، نکته هایی برای مدیریت زمان
مدیریت زمان توانایی کنترل موقعیت ها و انجام درست کارها رو در شما تقویت میکنه و باعث میشه یه زندگی با نظم و روی اصول داشته باشین.
مدیریت زمان توانایی کنترل موقعیت ها و انجام درست کارها رو در شما تقویت میکنه و باعث میشه یه زندگی با نظم و روی اصول داشته باشین. حتما تا حالا پدر و مادرهایی رو دیدین که با وجود مشغله کاری، دنبال کردن علایق شخصی و انجام فعالیت های اجتماعی، همچنان در مدیریت خونه و تربیت فرزندانشون موفق هستند و به همه کارهاشون میرسن؟ شاید فکر کنید زندگی اینجور آدمها سرتاسر استرس و خستگیه، اما همیشه اینطور نیست. این آدمها به مرور زمان یادگرفتن چطوری از وقتشون بهترین استفاده رو ببرن و با مطالعه، تمرین و آگاهی نسبت به گذران وقتشون تونستن زندگی منظم و خانواده ای گرم و صمیمی داشته باشند. در این مطلب با ۱۰ نکته مهم درباره مدیریت زمان که برای پدر و مادرهای پرمشغله کاربردیست آشنا میشید.
1. اولویت اهمیت های زندگی تون رو پیدا کنید.
در ابتدا شما باید تصمیم بگیرید چه چیزی توی زندگیتون از همه مهم تره و چه چیزی براتون بیشترین ارزش رو داره، تا بتونید بر این اساس وظایف زندگیتون رو فیلتر کنید. وقتی بهتون پیشنهاد شغل میشه، وقتی مدرسه بچه تون ازتون درخواست می کنه که عضو هیئت اولیا مربیان بشید، وقتی فرصتی برای کار داوطلبانه پیدا می کنید، باید بتونید تشخیص بدین که این فعالیت ها با هدف های بزرگ شما در زندگی مطابقت دارند یا نه. اگر به شروع یک فعالیت "بله" بگید، درواقع دارید به یک سری فعالیت های دیگه "نه" میگید. اگه عضو انجمن خیریه ای بشین، شاید وقتهای کمتری رو بتونید با خانواده سپری کنید. هر نوع فعالیتی که بخواین انجام بدین وقت گیره، بنابراین باید ارزش های واقعی زندگیتون رو برای خودتون مشخص کنید.
۲. بیش از حد برای بچه ها وقت نگذارید.
این روزها حتی بچه ها هم درگیر فوق برنامه ها و کلاس های جورواجور بعد از مدرسه هستند و دور هم بودن کنار خانواده چالش برانگیز شده. برای اینکه فرصت های دور هم بودن رو از دست ندین، نباید برای هر شب هفته برنامه داشته باشید. همیشه چند شبی رو برای خودتون خالی بذارید و به بهانه شام درست کردن و صحبت کردن خانواده رو دور هم جمع کنید.
اگه میبینید همه زندگیتون شده بردن و آوردن بچه ها از کلاس های مختلف و وقتی برای سر خاروندن نمیمونه، بهتره ببینید کدوم کلاس های بچه ها واجب تره؟ شاید فرزند شما نخواد همزمان هم کلاس موسیقی بره، هم ژیمناستیک، هم کاراته و هم نقاشی. همونقدر که ما میتونیم خسته بشیم، بچه ها هم از فعالیت های زیاد میتونن خسته بشن. درگیر شدن بچه ها در فعالیت های مختلف خیلی خوبه، ولی باید حواسمون باشه بیش از حد بهشون فشار وارد نکنیم. بله، همه ما میخوایم بچه هامون موفق باشن، اما ارتباط برقرار کردن و روابط خانوادگی که تا ابد با آدم میمونن چی؟ هرچقدر زمان بیشتر و باکیفیت تری رو بتونید با هم بگذرونید، زمانی هست که برای خوشبختی خانواده تون سرمایه گذاری می کنید.
3. خونه رو منظم نگه دارید.
لازم نیست خونه تون بی نقص باشه، هیچکس وقت نداره که هر روز صبح تا شب خونه رو تمیز کنه. اما اگه خونه منظمی داشته باشید، زندگیتون خیلی راحت تر میگذره. اگه برای پیدا کردن وسایل بیشتر از 10 دقیقه میذارید، یعنی خونه تون به اندازه کافی منظم نیست.
برای این کار باید یه سیستمی داشته باشید که به همه اعضای خانواده کمک کنه تا وسایلشون رو راحت پیدا کنند. از همه بخواید وقتی وارد خونه میشن، هر چیزی رو در جایی که باید باشه قرار بدن. اگه این کار رو انجام ندادن هم باید عواقبی در نظر بگیرید. مثلا یکی از جریمه هایی که برای بچه ها بهتر عمل می کنه اینه که زمان کمتری اجازه استفاده از وسایل الکترونیکی شون رو داشته باشن. مرتب نگه داشتن خونه یه مهارت خیلی مفیده که میتونید به بچه هاتون یاد بدین. البته نیاز به تمرین داره و نباید تسلیم بشید چون اعصاب و روانتون رو آروم نگه میداره.
۴. سعی نکنید بی نقص باشید.
خیلی از پدر و مادرها روی خودشون و بچه هاشون فشار میارن تا با استانداردهای خاصی زندگی کنند. استاندارد داشتن چیز خوبیه، ولی اگه هدفتون بی نقص شدن هست، بهتره بیخیالش بشید. تلاش برای بی نقص شدن انرژی و زمان زیادی ازتون میگیره. بعضی وقتها فقط تکمیل کردن یک کار اکتفا می کنه. خیلی اوقات تنها کسی که متوجه فرق کارها میشه فقط خودتون هستید، پس وقتتون رو سر چیزهایی که اهمیت زیادی ندارن هدر ندین.
5. کارها رو واگذار کنید.
یکی از اشتباهاتی که پدر و مادرها توی اداره ی خونه انجام میدن اینه که میخوان همه کارها رو خودشون انجام بدن. شما میتونید با واگذار کردن یه سری از کارها به بچه ها، وقت آزاد بیشتری برای خودتون فراهم کنید. از طرفی، این کار باعث میشه بچه ها مسئولیت پذیری رو از سنین پایین یاد بگیرن و کارهایی که در حد توانشون هست رو توی خونه به عهده بگیرن. برای انجام این کارها ازشون تشکر کنید و بهشون احساس افتخار بدین. هر کاری که توی خونه توسط یک نفر دیگه انجام میشه، یعنی شما زمان آزاد بیشتری در اختیار دارید. اگه کسی توی خونه نیست که به شما کمک بکنه، میتونید نیروهای نظافتی کمکی با دستمزد استفاده کنید تا کارها سریع تر انجام بشه.
۶. حتما برنامه ی روتین داشته باشید.
روتین داشتن چیزی هست که چرخ خونه رو میچرخونه. اگه یه برنامه روزانه منظم داشته باشید، میبینید که خونه تون خیلی راحت و بی دردسر اداره میشه. اگه برای خونه برنامه ریزی می کنید، سعی کنید با همون برنامه پیش برید و تنبلی نکنید. بچه ها هم انگار ساعت های درونی دارن. اونها هم میتونن خودشون رو با یک برنامه وفق بدن و این مستلزم اینه که شما هم به همون برنامه متعهد باشید. معمولا زمان به خواب رفتن باید برای همه شب ها یکسان باشه. برنامه صبحگاهی قبل از مدرسه رفتن رو مشخص کنید تا هر روز مجبور نباشید کارها رو با عجله انجام بدین.
7. جوری کار کنید انگار همه کارها فوری هستند.
این یکی از روش هاییست که میتونید کارهای زیادی رو توی یک روز در خونه انجام بدین. هیچوقت سلانه سلانه و آروم کارهای خونه رو انجام ندین، بهتره زودتر تکمیل و کنار گذاشته بشن. معمولا گذاشتن محدودیت زمانی باعث میشه بیشتر بجنبین و زودتر کاراتون رو تکمیل کنید. برای این کار عوامل حواس پرتی رو هم باید کنار بذارید.
۸. توی انتخاب غذا دقت کنید.
خیلی وقتها آدم دلش میخواد غذاهای جدید و سخت و پیچیده درست کنه تا شام خوبی رو کنار خانواده میل کنه. اما وقتی تعداد بچه ها و مشغله های زندگی زیاد میشه، بهتره برید سراغ غذاهای آسون تر. اصلا خیلی وقتها بچه ها از غذاهایی که درست کردنشون سخت و زمان بره خوششون نمیاد و به خاطر همین باید درست کردن غذاهایی رو یاد بگیرید که سریع و بدون دردسر حاضر میشن و در عین حال سالم و مقوی هم هستند.
9. درباره زمان هدر رفته با خودتون صادق باشین.
وقتی توی مطب دکتر منتظر رسیدن نوبتتون هستین، زمانتون چطوری میگذره؟ دارید مجله ورق می زنید یا به در و دیوار نگاه می کنید؟ اگه همراه خودتون کارهایی که باید انجام بدین رو هم بیارین، یعنی شما یه برنده واقعی هستید. بهتره از همه وقتهای پرتی که در طول روز براتون ممکنه پیش بیاد استفاده کنید و کارهای ریزتون رو اون موقع انجام بدین.
۱۰. یک لیست برای انجام کارها و تقویم داشته باشید.
همیشه یک لیست انجام کار داشته باشید که با خودتون همه جا میبرید. این لیست باید همیشه دم دست باشه تا اگه کاری یادتون افتاد، بتونید سریع بهش وارد کنید. خیلی وقتها کارهایی توی زندگی ناتمام میمونن، فقط به این دلیل ساده که فراموش شدن. وقتی یه لیست از کارهاتون داشته باشین، هیچوقت انجام هیچکدومشون یادتون نمیره. برای اینکه حرفه ای تر این کار رو انجام بدین، میتونید مدت زمان مورد نیاز برای انجام اون کار رو هم جلوش بنویسید. تقویم داشتن هم باعث میشه مهلت انجام کارهاتون رو بدونید و قرارهاتون با آدم های مختلف رو هم فراموش نکنید.
این چند تا نکته که به ظاهر ساده میان رو توی زندگی تون لحاظ کنید و ببینید وقت آزادتون بیشتر میشه یا نه؟ شاید وقتش باشه که بیشتر به فکر رشد و تعالی خودتون باشید و از این زمان اضافی برای شروع یک فعالیت جدید استفاده کنید.
منبع:
دونفره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼